שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רוני
    05/01/2011

אני בחורה בת 24, ביום יום עובדת בעבודה קבועה.
    קודם אציין שאני מטופלת ע"י פסיכולוג (לא תקופה ארוכה).
    אודה לעצתכם, הפסיכולוגים:

אני חשה שיש לי בעיה חברתית לא פשוטה בכלל (אציין שבילדותי סבלתי מהצקות, קריאות גנאי, וחרם ע"י ילדים אחרים למשך כמה שנים טובות) שמעיבה עליי מדי יום.
    למעשה הדבר מקשה עליי בלהתקדם בחיי, למשל בלרצות ולשאוף זוגיות ולטרוח לשם כך, ודאי שבדבר מעורב פחד גדול.
    גם כשאני כעת מתעניינת בתחום לימודים מסוים, אני מאוד חוששת לדברים מסוג: "אם בסופו של דבר אשתעמם מהלימודים שאולי אבחר" "אם לא אסתדר חברתית" "אם ארצה לעזוב פתאום באמצע מסיבה כזאת או אחרת".

על מנת להקל על תגובתכם אציין שבסה"כ אני בחורה שעובדת כל יום, את שרותי הצבאי מילאתי כראוי וגם די נהניתי מהסטאטוס החברתי בתקופת המדים (על אף קשיים התחלתיים), סיימתי 12 שנ"ל, בחורה די מוכשרת הייתי אומרת סה"כ, אך הפן החברתי בחיי מעיב עליי עד מאוד וגורם לי לחששות גדולים.
    אני חשה סגורה מאוד.

אשמח לתגובה מקצועית,
    תודה רבה,
    מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרוני

אילה אורי
    05/01/2011

רוני שלום רב,

הייעוץ בפורום זה הוא קודם כל ממטפלות NLP ודמיון מודרך ולא מפסיכולוגים.
    הבחנה זו חשובה כיוון שבטיפול ב- NLP ודמיון מודרך לא מייעצים למטופל/ת איך עליו/ה לנהוג בסיטואציות שונות, או איך להרגיש ומה לחשוב, אלא בודקים ביחד עם המטופל/ת מה מפריע בחייו/ה ואיך להגיע בדרך הקצרה והמהירה ביותר למטרה שאותה מגדירים ביחד.

ובתשובה לשאלתך: חוסר הביטחון והפחדים שלך בכל מה שקשור למצבים חברתיים הם מובנים ביותר לאור מה שעברת וסבלת בילדותך.
    למרות שמאז ילדותך ועד היום רכשת בוודאי כישורים ומיומנויות חברתיות שאולי לא היו לך אז, וכיום את פוגשת אנשים חדשים שלא מכירים את ההסטוריה שלך ולא יודעים שמשהו לא היה בסדר, את זו שיודעת, ומגיעה עם אותה חוויה ואותם רגשות שקשורים אליה לכל מפגש חברתי חדש.

בטיפול ב- NLP או בשיטת "המסע" או בשילוב ביניהם, ניתן להגיע איתך לשורש הבעיה, לזמן שבו היא התחילה, ליצור חוויה מתקנת ולאפשר לך להגיע להשלמה עם מה שקרה מבחינת העובדות, ומבלי שהאירועים מהעבר ימשיכו ללוות אותך הלאה, להעיב עלייך ולגרום לך להיסגר בפני התנסויות חדשות.

אני מאמינה שכולנו זכאים לחופש ולאושר ויכולים להגיע למצב של שחרור מחוויות העבר שגרמו לנו להיחסם ולהיסגר, במטרה לחיות מתוך החופש הטבעי שלנו ולהיות במלוא הפוטנציאל שלנו.

הייחוד של שיטות הטיפול שציינתי לעומת טיפול פסיכולוגי הוא בכך שבמקום להבין את הבעיה ואת הדרכים לפתרונה דרך השכל וההגיון, חווים את החוויה דרך החושים, התחושות והרגשות שלנו ומגיעים לפתרונות ומסרים מתוך עצמנו, שהם הנכונים ביותר עבורנו.

אשמח לשוחח איתך גם בטלפון,

בברכה, אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו