התמסרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • התמסרות
    שני
    12/12/2007

    שלום אילה,

    מעולם לא הצלחתי להתמסר לגמרי לטיפול, מדיטציה, דימיון מורדך. תמיד משהו מפריע לי בריכוז, וגם כשאני לבד לגמרי אני לא מתחברת לגמרי ובעצם ממתינה לסיום. יש לך עצות כיצד מצליחים להיכנס לזה ממש מבלי הפרעות?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמסרות

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • התמסרות, תשובה לשני

    אילה אורי
    12/12/2007

    היי שני,

    משאלתך לא ברור לגמרי אילו טכניקות ניסית. במדיטציה לעיתים פשוט מקבלים הוראה או מנסים לבד להיכנס למצב מדיטטיבי - מצב רגוע, של "ציפה" ללא מחשבות, ולחלק מהאנשים קשה מאוד להגיע להרפיה ורגיעה ללא "עזרה". לעומת זאת - ייתכן שניסית דמיון מודרך מהסוג שאני מנחה, שבו מנחה מקריא למונחה מעין סיפור, שבעיקר בתחילתו המשפטים מכוונים להכניס את המונחה למצב של הרגעה והרפיה. ניתן כמובן גם לשמוע הדמיות מוקלטות. בדרך כלל ההדמיה מלווה במוסיקה שקטה ומרגיעה.
    כמו כן מרבית האנשים זקוקים למקום שקט ללא הפרעות ומומלץ שהטיפול יהיה בסביבה כזו. גורמים סביבתיים נוספים כמו אור חזק מדי, טמפרטורה נמוכה או גבוהה מדי בחדר, עלולים גם כן להפריע בריכוז ובהרפיה, וכן אי נוחות גופנית כגון רעב.
    אם כל התנאים שציינתי היו נוחים בהתנסויות שלך, ובכל זאת משהו פנימי הפריע לך להתרכז וגרם לך להמתין לסיום, אציע לך את מה שהצעתי לפונה אחר בפורום בשם אלי (ששאל לגבי ביקורתיות): כאשר מתחילים להשתמש בטכניקות של דמיון מודרך, אפילו כשכן נמצאים בהרפיה ורגיעה ותת המודע פתוח יותר להובלות והפנמה של מסרים לעומת מצב עירנות, עדיין המודע "נמצא" שם ו"משגיח" עלינו, והרבה פעמים עולים בנו ספקות או חששות, שנובעים מהמודע. בדרך כלל מרגישים את זה יותר בתירגולים הראשונים ואחר כך מתרגלים, כמעט כמו בכל פעולה אחרת.
    כדאי לקבל את ההפרעות פשוט כעובדה ולא לנסות להילחם במודע, כלומר לא לנסות להתגבר על הספקות או החששות, אלא לחיות איתם ב"דו-קיום". איך עושים זאת?
    אחת הדרכים לגשר על "הפרעות" מעין אלה, מבוססת על אחת מהנחות היסוד של ה- NLP שאומרת שמאחורי כל התנהגות שלנו יש כוונה חיובית. גם לחלק שגורם לך להישאר ב"צפייה" בתהליך ולא מאפשר לך להתחבר, יש כוונה חיובית עבורך, ותוכלי לנסות לברר עם עצמך מהי אותה כוונה חיובית במקרה שלך.
    תוכלי גם להודות לחלק זה על כוונתו החיובית והתפקיד שהוא מבצע, ולבדוק עם החלק הזה מה הוא מוכן לעשות כדי לאפשר לך בכל זאת להתנסות בטכניקות של דמיון מודרך. אם עדיין תרגישי התנגדות חזקה, ניתן לנהל "משא ומתן" דמיוני עם החלק הזה, למשל ליצור איתו הסכם שפעם אחת הוא מסכים "לשבת בשקט" ולא להפריע לתהליך, ואחר כך תאפשרי לו להגיד את "דעתו" על התהליך.
    חשוב שתדעי שיש גם גישה בדמיון מודרך שאינה דוגלת בהרפיה עמוקה לצורך ביצוע השינוי, ואפילו מדגישה שכדאי לבצע הדמיות שונות כך שיהיו קצרות, ממוקדות ובהרפייה קלה ביותר, על מנת להגביר את האפקטיביות שלהן.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו