לקום בבוקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקום בבוקר
    סיגל
    24/12/2007

קשה לי לקום בבוקר בזמן, מעייפות בעיקר. אני מנסה להרגיל את עצמי לקום בשעה קבועה כדי להספיק לקום ברוגע ולא לרוץ לעבודה. אני לא מצליחה, האם יש משהו בתחום שעשוי לעזור לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקום בבוקר

הוספת תגובה

• לקום בבוקר בקלות, תשובה לסיגל

אילה אורי
    24/12/2007

היי סיגל,

ב- NLP קיימות מספר טכניקות יעילות מאוד המיועדות לשינוי הרגלים ויצירת שינויים התנהגותיים בזמן קצר.
    שיטות אלה מבוססות על זיהוי היכולת החסרה אצל אותו אדם בתחום מסויים אך קיימת בתחום אחר, ו"חיבור" אליה.
    במקרה שאת מתארת חישבי מהי היכולת החסרה לך בהקשר של הקימה בבוקר (רק את יכולה להגדיר מהי אותה יכולת עבורך. היכולת יכולה להיות למשל נחישות, שמחה וכדומה). לאחר שתזהי יכולת זו, ניתן להעצים את תחושת היכולת הזו בעזרת זכרונות של מצבים שבהם אותה יכולת קיימת וזמינה בקלות, וכאשר תחושת היכולת חזקה וממלאת את הגוף, עוברים לדמיין את המצב שבו קיים הקושי תוך כדי חיבור ליכולת, וחיבור זה מאיץ את השינוי ברמה הרגשית המודעת וברמת תת המודע.
    ייתכן שמהתיאור לא ברור לך מה לעשות, כיוון שכמו מרבית טכניקות ה- NLP מדובר בתהליך חווייתי שלפחות בפעם הראשונה כדאי לחוות אותו עם מנחה NLP, אך לאחר שחווים אותו ניתן לשחזר אותו לבד גם למצבים אחרים.
    קיימת טכניקה נוספת שנקראת "מחולל ההתנהגות החדשה" שבה מעצימים את ההדמייה והתחושות בעזרת תנועות העיניים (זהו מודל שמהווה חלק מה- NLP) ונעזרים בהדמייה של מישהו אחר שהיה מצליח לדעתך בהתמודדות עם אותו קושי, ומשמש במקרה זה כ"מודלינג", כלומר כמודל להצלחה שממנו ניתן ללמוד על עצמך כיצד תתמודדי גם את בהצלחה.
    ייתכן שבהמשך תרצי לעשות שינוי גם במרכיבים נוספים של סדר היום שלך, כמו שעת השינה בלילה במידה שאת נוהגת לשכב לישון מאוחר, וגם לגבי שינוייים כאלה ניתן להגיע בעזרת טכניקות NLP.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו