חולת סרטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולת סרטן
    שמעון
    12/05/2011

שלום, אשתי חולה בסרטן וכנראה נמצאת בחודשים האחרונים לחייה . היא בת 67 . יש לה חרדות מהמוות . היא מאוד חוששת . שמעתי על שיטת הדמיון המודרך ורציתי לדעת אם זה מתאים במקרה שלנו והאם ניתן שהמטפל יגיע לבית החולים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולת סרטן

הוספת תגובה

• חולת סרטן - תגובה

אילה אורי
    15/05/2011

שמעון שלום רב,

תודה שהפנית לפורום שלנו שאלה כה רגישה.

טיפול בדמיון מודרך עשוי לעזור להתמודד עם החרדות, להרגיע את הגוף והתודעה, לאפשר שינה רגועה יותר ולהפחית כאב פיסי במידה שאשתך סובלת מכאבים.

במקרים מסויימים ניתן שהמטפל יגיע לבית החולים, כמובן זה תלוי בנכונות הן של המטפל/ת והן שלך ושל אשתך לקחת בחשבון שאולי הטיפול יופרע ויצטרכו להיות בו הפסקות עקב הטיפול הרפואי השוטף.

אני עצמי טיפלתי באישה שהיתה מאושפזת בבית החולים תל השומר, ויודעת מנסיוני שגם אם אין במחלקה ממש מקום שקט שבו ניתן לקיים את הטיפול, עדיין ניתן להגיע לרגיעה, לדמיין ולהיעזר במקרים רבים במוסיקה נעימה, מרגיעה ומעודדת.

אשמח לשוחח איתך גם בטלפון, המספר שלי מופיע בראש הפורום.

בברכה,

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת סרטן - תשובה

עמי מנוקיאן
    17/05/2011

שלום שמעון.
    צר לי לשמוע על מקרה זה.אבי נפטר מסרטן לפני 5 שנים כך שאני מבין אותך היטב.
    יש להבין שלחרדה במקרה זה יש בסיס אמיתי ומוחשי.
    אני מטפל מוסמך בNLP ודמיון מודרך ומטפל בשיטות אלו יום יום.
    אך במקרה שלך הייתי מציע שיטת טיפול עוצמתית יותר שנקראת EMI.
    השיטה באה מNLP ומתבססת על תנועות עיניים. שיטה מאוד יעילה בטיפול בחרדה ופוסט טראומה. השאלה אם החולה מסוגלת לשבת ולהיות בריכוז במשך שהע שעה וחצי.בנוסף הייתי ממליץ גם לקחת כדורי הרגעה מה שאף פעם לא מציע כמעט לאף אחד.כפי שציינתי זה מקרה יוצא דופן.דמיון מודרך יכול קצת להרגיע אך לא יהיה ממש אפקטיבי. אם יהיה צורך בכך אשמח לעזור לך וגם להגיע לבית החולים.אם מדובר באזור המרכז.כמובן ללא תשלום.
    הדבר החשוב ביותר עבור אשתך - זה חום ואהבה מצדך ומצד כל המשפחה.אין תחליף לזה. תהיו איתה כמה שיותר.אל תעזבו אותה לבד לזמן רב.יש אנשים שחושבים שכבר אין מה לעשות ועקב זה אפילו לא מבקרים את החולה.זאת טעות גדולה מאד.
    כל עוד אדם חי צריך לתת לו תקווה ולתת תחושה שהחיים ממשיכים.ההבדל היחיד בתפיסה לגבי המוות בין אדם בריא וחולה סופני הוא בכך שאדם בריא לא יודע מתי יגיע יומו וממשיך לחיות כאילו יחי לנצח למרות שיכול למות גם לפני חולה סופני,וחולה יודע שלא נשאר לו זמן רב.תערבו את כל המשפחה כולל גם את הנחדים.בסוף הדרך לאנשים חשוב לתת ולקבל אהבה.
    בברכה - עמי מנוקיאן.
    מרצה ומנהל מרכז ללימוד שיטות פסיכותרפיה מתקדמות New MInd.
    מנהל רכז טיפולי "אחד על אחד".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת סרטן - תשובה - תגובה

אילה אורי
    17/05/2011

עמי, תודה על תגובתך שבאה ממקום כל כך אישי, על הסבריך ונכונותך לעזור, מי יתן שתוכל לסייע.

לשמעון, רציתי להוסיף - אל תשכח את עצמך.
    אתה עצמך מתמודד עם קושי רגשי ופיסי רב וגם לך חשוב לקבל תמיכה, יכולת שיתוף ועזרה.
    פעמים רבות חברים טובים עשויים להיות מקור התמיכה הזה, אך במידה שזו לא אפשרות עבורך, ייתכן שלך עצמך כדאי להיעזר בטיפול מקצועי פרטני או בקבוצת תמיכה למשפחות של חולי סרטן, למשל דרך ארגון ח.ס.ן (ראשי תיבות של "חולי סרטן נלחמים", יש קבוצות תמיכה מעורבות לחולים ולבני משפחות, וייתכן שגם קבוצות לבני משפחה בלבד).

אשמח לעזור במידע נוסף,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו