מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- באג בחשיבה..אלי16/05/2011
שלום רב
אני בחור בן 30. נראה לי שהצלחתי להגדיר משהו לגבי עצמי. רציתי לשאול אם זה נשמע מוכר למישהו, אם זה נשמע הגיוני, או אולי לא הגיוני ולא נכון.
ואם זה נכון, מה אפשר לעשות עם זה? והאם זה בכלל מתאים לפורום NLP ?
יש לי קושי גדול בהבנה.
שמתי לב שכשאני נחשף למידע / מחשבה חדשים, אם יש משהו קטן בכל המכלול של המידע החדש שנראה לי לא הגיוני, לא נכון, הנפש שלי לא מקבלת את כל המידע החדש, ואני חווה את זה כלא מבין כלום. בדגש על כלום!. כאילו הנפש שלי לא מסוגלת לעכל את זה ולכן היא דוחה את הכל.
אם זה נכון, הגורם לקושי שלי בהבנה הוא רגשי. ואם היה ניתן להתגבר על הקושי הרגשי הזה, הייתי מבין את המידע החדש בכללותו, ומסתייג מפרט קטן זה או אחר.
מה דעתכם? האם הגיוני?..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באג בחשיבה.. - תגובה
אילה אורי16/05/2011אלי שלום רב,
לדעתי הסקת נכון שהקושי בהבנה הוא רגשי, ולדעתי בהחלט ניתן להתגבר על קושי רגשי זה ע"י כך שקודם כל מזהים איזה רגש מתעורר בתגובה (כעס? מבוכה? חוסר אונים?) ומתמודדים עם הרגש הזה ועם זכרונות שאולי קשורים לפעמים אחרות בחיים שבהם לא הבנת משהו, ויוצרים השלמה ופיוס.
אני זוכרת שבאחת מסדנאות "המסע" למטפלים שבהן השתתפתי, נאמר פרט מידע לגבי קביעת מין העובר, שסתר את מה שלמדתי באוניברסיטה. אני זוכרת שההתנגדות שנוצרה בתוכי מילאה אז את כל מחשבתי וישותי עד כדי כך שחוויתי קושי גדול להקשיב ולהפנים את המידע שהגיע לאחר מכן.
אני זוכרת שגם התעורר בי כעס רב למשמע הדברים (אולי אותו כעס שחוו אנשים בתקופות שבה מדענים כמו גליליאו גליללי הציגו נתונים שסתרו את התפיסה הקיימת, למשל על כך שכדור הארץ נמצא בתנועה ולא עומד במקום).
התלבטתי אם למחות, לנסות להעמיד דברים על דיוקם, ולבסוף החלטתי "לשים את זה בצד" ולטפל בזה בשלב מאוחר יותר כדי לא להפסיד את הסדנה.
גם היכולת לשים משהו "בצד" היא יכולת שניתן לפתח בעזרת ה- NLP והדמיון המודרך.
כאשר שבתי מהסדנה ביררתי את העניין עם מורה לביולוגיה, ולהפתעתי התברר לי שמאז שלמדתי באוניברסיטה הידע התעדכן ואותו פרט מידע שנאמר בסדנה אכן היה נכון...
כך שאני בהחלט מסכימה ששאלתך ומסקנותיך הגיוניות, והקושי הזה לא חייב להמשיך להפריע לך, הוא יכול להיות עבורך הסמן לשחרור וללמידה קלה יותר בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאג בחשיבה..
אלי16/05/2011שלום איילה
תודה רבה על המענה המהיר!
יכול להיות שמה שאני מרגיש זה חרדה..
האם ל - NLP יש יכולת לעזור בזה באופן יותר יעיל משיטות אחרות בפסיכולוגיה המטפלות בחרדה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאג בחשיבה.. - תגובה
אילה אורי16/05/2011שלום אלי,
נהדר שזיהית את הרגש הזה, גם אם אינך בטוח בו לחלוטין. הזיהוי הזה חשוב כדי לדעת עם מה בעצם אתה מתמודד.
מנסיוני ונסיונם של אחרים ל- NLP ולדמיון המודרך אכן יש יעילות גבוהה בטיפול בחרדות, אני אישית מוסיפה לטיפול גם כלים משיטת "המסע" שגם היא מבוססת על הדמיון והתודעה.
אינני יודעת להשוות לשיטות פסיכולוגיות אחרות, אך מה שאני כן יודעת, הוא שהשיטה מאפשרת התמודדות שהיא חווייתית - במקום "לדבר על זה", נכנסים לחוויה חושית שמאפשרת את התובנות והשינוי.
בברכה, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אלי17/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)