באג בחשיבה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• באג בחשיבה..
    אלי
    16/05/2011

שלום רב

אני בחור בן 30. נראה לי שהצלחתי להגדיר משהו לגבי עצמי. רציתי לשאול אם זה נשמע מוכר למישהו, אם זה נשמע הגיוני, או אולי לא הגיוני ולא נכון.
    ואם זה נכון, מה אפשר לעשות עם זה? והאם זה בכלל מתאים לפורום NLP ?

יש לי קושי גדול בהבנה.
    שמתי לב שכשאני נחשף למידע / מחשבה חדשים, אם יש משהו קטן בכל המכלול של המידע החדש שנראה לי לא הגיוני, לא נכון, הנפש שלי לא מקבלת את כל המידע החדש, ואני חווה את זה כלא מבין כלום. בדגש על כלום!. כאילו הנפש שלי לא מסוגלת לעכל את זה ולכן היא דוחה את הכל.
    אם זה נכון, הגורם לקושי שלי בהבנה הוא רגשי. ואם היה ניתן להתגבר על הקושי הרגשי הזה, הייתי מבין את המידע החדש בכללותו, ומסתייג מפרט קטן זה או אחר.

מה דעתכם? האם הגיוני?..

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    באג בחשיבה..

הוספת תגובה

• באג בחשיבה.. - תגובה

אילה אורי
    16/05/2011

אלי שלום רב,

לדעתי הסקת נכון שהקושי בהבנה הוא רגשי, ולדעתי בהחלט ניתן להתגבר על קושי רגשי זה ע"י כך שקודם כל מזהים איזה רגש מתעורר בתגובה (כעס? מבוכה? חוסר אונים?) ומתמודדים עם הרגש הזה ועם זכרונות שאולי קשורים לפעמים אחרות בחיים שבהם לא הבנת משהו, ויוצרים השלמה ופיוס.

אני זוכרת שבאחת מסדנאות "המסע" למטפלים שבהן השתתפתי, נאמר פרט מידע לגבי קביעת מין העובר, שסתר את מה שלמדתי באוניברסיטה. אני זוכרת שההתנגדות שנוצרה בתוכי מילאה אז את כל מחשבתי וישותי עד כדי כך שחוויתי קושי גדול להקשיב ולהפנים את המידע שהגיע לאחר מכן.
    אני זוכרת שגם התעורר בי כעס רב למשמע הדברים (אולי אותו כעס שחוו אנשים בתקופות שבה מדענים כמו גליליאו גליללי הציגו נתונים שסתרו את התפיסה הקיימת, למשל על כך שכדור הארץ נמצא בתנועה ולא עומד במקום).

התלבטתי אם למחות, לנסות להעמיד דברים על דיוקם, ולבסוף החלטתי "לשים את זה בצד" ולטפל בזה בשלב מאוחר יותר כדי לא להפסיד את הסדנה.
    גם היכולת לשים משהו "בצד" היא יכולת שניתן לפתח בעזרת ה- NLP והדמיון המודרך.

כאשר שבתי מהסדנה ביררתי את העניין עם מורה לביולוגיה, ולהפתעתי התברר לי שמאז שלמדתי באוניברסיטה הידע התעדכן ואותו פרט מידע שנאמר בסדנה אכן היה נכון...

כך שאני בהחלט מסכימה ששאלתך ומסקנותיך הגיוניות, והקושי הזה לא חייב להמשיך להפריע לך, הוא יכול להיות עבורך הסמן לשחרור וללמידה קלה יותר בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באג בחשיבה..

אלי
    16/05/2011

שלום איילה
    תודה רבה על המענה המהיר!

יכול להיות שמה שאני מרגיש זה חרדה..

האם ל - NLP יש יכולת לעזור בזה באופן יותר יעיל משיטות אחרות בפסיכולוגיה המטפלות בחרדה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באג בחשיבה.. - תגובה

אילה אורי
    16/05/2011

שלום אלי,

נהדר שזיהית את הרגש הזה, גם אם אינך בטוח בו לחלוטין. הזיהוי הזה חשוב כדי לדעת עם מה בעצם אתה מתמודד.

מנסיוני ונסיונם של אחרים ל- NLP ולדמיון המודרך אכן יש יעילות גבוהה בטיפול בחרדות, אני אישית מוסיפה לטיפול גם כלים משיטת "המסע" שגם היא מבוססת על הדמיון והתודעה.
    אינני יודעת להשוות לשיטות פסיכולוגיות אחרות, אך מה שאני כן יודעת, הוא שהשיטה מאפשרת התמודדות שהיא חווייתית - במקום "לדבר על זה", נכנסים לחוויה חושית שמאפשרת את התובנות והשינוי.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אלי
    17/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו