מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאוןנורית01/01/2008
שלום אילה,
בימים האחרונים נחת עלי עצב פתאומי, זה בגלל חוסר סיפוק שלי מעצמי וביקורת שקיבלתי מאדם חשוב לי לקריירה. מאז, אני לא משתחררת מהתחושה שאיני טובה מספיק, שמא אפסיד את ההזדמנות להמשיך לעסוק במה שאני עושה וכן מנסה להעצים את היכולת שלי ולהיות יותר יצירתית. מה את מציעה לי לעשות באמצעות התחום בו את עוסקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנורית
אילה אורי01/01/2008נורית שלום,
קודם כל אני מקווה שתחושותייך ישתפרו בקרוב מאוד.
אפשר להתייחס לשאלתך באופנים שונים הקשורים ל- NLP, כיוון ששאלתך מגלמת הרבה תחושות ורצונות - למשל חוסר הסיפוק מעצמך שאת מתארת, מעניין לבדוק כמה זמן הוא קיים, איך את חווה אותו- באילו הקשרים, באיזו תדירות, באיזו עוצמה, האם חוסר הסיפוק שלך מעצמך מתעורר תמיד בעקבות ביקורת המושמעת כלפייך או בעקבות "טריגרים" אחרים, כלומר מצבים אחרים, אמירות שאת שומעת או אומרת לעצמך, תמונות מסויימות שעולות בדמיונך וכדומה.
מעבר לכך מעניין להגדיר מה את כן רוצה שיקרה - כפי שאת אומרת, לעסוק במה שאת עושה (השאלה אם בהכרח באותו הקשר - באותו מקום, עם אותם אנשים, עם אותם לקוחות?... או שניתן להעלות אפשרויות נוספות), להעצים את היכולת שלך ולהיות יצירתית (בכוונה לא הכנסתי את המילה "יותר" שהשתמשת בה, כי היא יוצרת השוואה למצב הקיים או לעבר או אפילו למישהו אחר, ומכוונת אותך למקום שלילי).
בהגדרות אלה מוצאים ביחד איתך גם דרכים למדוד את השינוי - איך תדעי שאת יצירתית? איך תדעי שיכולתך התעצמה?
הנחת יסוד של ה- NLP היא שלכל אחד מאיתנו יש את כל היכולות הדרושות לו כדי להגיע למטרתו, רק שלא תמיד אנו מזהים או "מתחברים" ליכולות אלה במצבים הקשים לנו, וניתן בהחלט להעלות את היכולות האלה לרמת המודע ו"לחבר" אליהן.
אני רוצה להתייחס גם לעניין הביקורת שקיבלת. אני מבינה שעצם קבלת הביקורת מאדם שחשוב לך לקריירה, עירערה את תחושת הביטחון שלך - בעצמך, אך אולי גם במעמדך במקום העבודה.
במצב שבו הביטחון הבסיסי מעורער, קשה מאוד להיות יצירתיים ולהתחבר ליכולות. כיום מלמדים מנהלים כיצד להעביר ביקורת בצורה שתגביר את שיתוף הפעולה של עובדיהם. לפי ה- NLP הדרך הנכונה להעביר ביקורת היא למצוא את המטרה החיובית של הביקורת (למשל במקום להגיד "ההצעה שהבאת יקרה לנו מדי", להגיד "אני רוצה לוודא שנעמוד במגבלות התקציב") ולהפוך את הביקורת לשאלות. ייתכן שהביקורת שקיבלת היתה אישית עלייך ולא על מעשה שעשית, מה שבדרך כלל אכן יכול לגרום לתגובה רגשית קשה ומובנת. ייתכן שהביקורת נאמרה ברמת הכללה גבוהה מדי, כגון "הרעיון הזה לא מתאים לנו" ואינך מבינה למה בדיוק התכוון המבקר ואיך את יכולה לתקן.
כדי להצליח לצמוח מתוך האירוע, ולראות אותו לא ככישלון אלא כמשוב לצמיחה, יעזור שתיצרי מרחק רגשי מהסיטואציה שבה קיבלת ביקורת, מה שנקרא ב- NLP "עמדה שלישית", שבה את כאילו צופה מהצד בדמיונך עלייך ועל המבקר, רואה את שפת הגוף של כל אחד מכם, מה כל אחד אומר, ובודקת מה את לומדת מהסיטואציה. בתהליך שעושים עם מנחה בדרך כלל בודקים את הלמידה בשלוש עמדות - שלך (עמדה ראשונה), שלו (עמדה שניה, שאז את מדמיינת כאילו את הוא ומדברת בשמו) ושלישית. לאחר שתצליחי ליצור את המרחק הרגשי אולי תצליחי ליצור עימו שיחה אמיתית שבה תשאלי את השאלות שיעזרו לך ללמוד מהביקורת, מתוך הנחה שאכן היא נאמרה מתוך כוונה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)