מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמעיין03/01/2008
אני רוצה ללמוד את התחום של NLP ודמיון מודרך , בכדי לטפל באנשים.
מחיפוש באינטרנט העליתי שישנן די הרבה מסגרות שבהן ניתן ללמוד הנושא.
כמובן שכל מקום נותן את הסיבות למה הכי כדאי ללמוד אצלו..ובכל זאת: מה עדיף ? : לפרוש את הלימודים על פני תקופה ארוכה , או ללמוד במרוכז כל יום כל היום במשך שבועיים?(את הרמה הראשונה..) כמו כן , האם לימודי NLP כוללים בתוכם כבר את הדמיון המודרך ? או שאמורים ללמוד אותו בנפרד , ושאלה אחרונה : אני רוצה להתחיל להתמחות בפרקטיקה די מהר , האם אני מחוייבת ללמוד קודם את המאסטר (רמה ב' מתקדמת..) לפני שאתחיל לטפל באנשים? והאם מקובל שהמקום הלימודים עוזר במציאת והדרכת המטפלים המתחילים?
אשמח מאד לקבל משוב , אני מעט מהססת לגבי מהי הדרך הנכונה ביותר.. כמו כן עלויות כספיות לקורסים השונים-
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למעיין
אילה אורי03/01/2008היי מעיין,
כמו בכל התלבטות, אין תשובה אחת אחידה, כיוון שלכל אחד מפה אישית שונה (זהו אחד מעקרונות היסוד החשובים ביותר של ה- NLP) - לאחד עדיף לפרוש את הלימודים על פני תקופה ארוכה מסיבות שונות, החל בכך שאולי הוא צריך יותר זמן להטמעת התהליכים והשינוי (גם השינויים האישיים שכל אחד עובר עם עצמו במסגרת הקורס) וכלה בסיבה הפשוטה ביותר שאולי הוא אינו יכול לפנות לעצמו שבועיים לצורך לימודים. לעומת זאת למישהו אחר, שיכול לפנות לעצמו שבועיים ובהם להיות מרוכז כל כולו בלמידה ובתירגול, ורוצה גם להתחיל לעסוק בכך באופן מעשי כמה שיותר מהר, דווקא הקורס של השבועיים יתאים יותר.
אני אישית התנסיתי גם בתכנית של למידה של מספר שעות פעם בשבוע וגם בתכנית של סופי שבוע מרוכזים, ובשני המקרים הרגשתי שאני מפיקה תועלת רבה, כל עוד הרגשתי שמוקדש מספיק זמן לתירגול, וזה מה שאכן היה במסגרת שבה למדתי.
לגבי נושא הדמיון המודרך כחלק מהקורס - במרכז רטר זה קיים, לגבי המרכזים האחרים - אני באמת לא יודעת ואשמח אם בעלי עניין ונסיון יוסיפו מידע כאן בפורום.
גם במסגרת לימודי הרמה הראשונה, ה- practitioner, כבר מתחילים להתנסות בהנחיה, לפחות במסגרת הלימודים שלי זו היתה חובה כדי לקבל את התעודה ואני מאמינה שלעשות זאת כמטלה מחייבת זו הדרך הנכונה. כמובן שהידע, הנסיון ובדרך כלל גם הביטחון, גבוהים הרבה יותר אחרי שמסיימים את ה- Master Practitioner. לגבי עזרה בהדרכת המטפלים המתחילים, אם אני מבינה נכון את מתכוונת לתהליך של סופרויז'ן, אני מאמינה שהוא קיים בכל מרכזי הלימוד, ושוב - אשמח אם גם אחרים יתרמו מהידע שלהם בנושא זה.
לגבי העלויות הכספיות - כל קורס עולה כמה אלפי שקלים, כמובן את המידע המדוייק תוכלי לקבל בכל מסגרת לימודים בנפרד.
מה שעובד עבורי בתהליכי בחירה (באופן כללי ולא רק בתחום זה) הוא איסוף מידע על האירגונים השונים (ניתן לעשות זאת בקלות דרך אתרי האינטרנט שלהם), התייעצות עם חברים ומכרים שאולי למדו בעצמם או מכירים מישהו (את יכולה להפיץ בקרב חברייך את השמועה שאת מעוניינת ללמוד תחום זה ואולי הם מכירים מישהו שלמד), ומעל הכל - להגיע להרצאות או פגישות המבוא של מרכזי הלימוד השונים, שבהן תהיה לך הזדמנות לפגוש את מנחי הקורסים, לשמוע, לחוש, לחוות, לשאול שאלות, ולבדוק איך את מרגישה בכל אחד מהם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)