עזרה בחלימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בחלימה
    נועה
    06/01/2008

שלום, האם השיטה יכולה להעצים חלימת חלומות ולאפשר לזכור אותם טוב יותר? כלומר ביטוי יותר לעולם של התת מודע וחיזוקו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בחלימה

הוספת תגובה

• דמיון או חלומות בהקיץ, תשובה לנועה

אילה אורי
    06/01/2008

נועה שלום רב,

דמיון מודרך ו- NLP נותנים ביטוי רב לעולם של תת המודע דווקא בזמן הערות ולא בחלומות. בדרך כלל מנחים בדמיון מודרך תוך כדי הרפיה של המונחה, בעיניים עצומות ובישיבה או שכיבה,אפילו עד כדי מצב של כמעט שינה ומעין "חלום בהקיץ". במצב זה המוח עובד בגלי "אלפא" המאפיינים את המצב הרגוע שבאופן טבעי אנו חווים לפני הירדמות. היתרון של השיטה הוא דווקא בכך שהיא מאפשרת לכוון וליצור את ה"חלומות" באמצעות ההנחיה, במטרה שהמונחה יגיע לתובנות לגבי עצמו ומצבים בחייו ויקבל חיזוק משאבים פנימיים כמו ביטחון עצמי. התובנות במצבים אלה מגיעות מתת המודע וחיזוק המשאבים הפנימיים הוא הרבה יותר עמוק ומשמעותי כשהוא פועל על תת המודע בעוד שהמודע רגוע ורפוי.
    ייתכן שבעקבות ה"נגישות" הגבוהה יותר לתת המודע שמשיגים בעזרת השיטה, המאפשרת למשל העלאת זכרונות בקלות רבה יותר ככל שמשתמשים בה, חלק מהאנשים יוכלו לזכור בקלות רבה יותר גם חלומות, אני אישית לא חוויתי זאת על עצמי - בתקופות מסויימות אני זוכרת יותר חלומות ובתקופות מסויימות פחות, ואינני יודעת מהו ההסבר לשינויים אלה.
    עצה שקראתי פעם לגבי זכירת חלומות, לאו דווקא בהקשר של דמיון מודרך, היא לרשום את החלומות שזוכרים מיד כשמתעוררים. לפפי שיטה זו, ככל שרושמים יותר גם זוכרים יותר. שוב, אני אישית לא הצלחתי לעמוד ברישום כזה כשניסיתי, כך שאינני בטוחה שהיא עובדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו