מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיפעת31/12/2007
לאימי בת ה 62 היה נגע בעפעף תחתון בעין ימין. תאור מאקרוסקופי - קטע עור בצורת פאנ'ץ בגודל 0.3 ס"מ כמעט כולו תפוס ע"י בליטה לבנה אפורה שטחית מגורגרת בגובה 0.15 ס"מ.
הרופא איבחן זאת קרצינומה תאי הבסיס והנגע נשלח לבדיקה פתולוגית שממצאיה :
early well differentiated squamous call carcinoma , margins are free
נאמר לנו שהנגע הוצא בשלמותו ולבוא לבדיקה בעוד 3 חודשים.
כמה שאלות בבקשה:
האם הטיפול מספיק או שיש צורך לעשות משהו נוסף קראתי שאפשר להוציא נגעים בכמה שיטות אני לא יודעת באיזו שיטה עשו לאימי היא הגיעה אליו וישר הוא פשוט גילח את הנגע בעזרת הרדמה מקומית ואח"כ עשה לה תפרים האם זה בסדר?
אימי לא נמצאת כרגע בארץ נסעה כחודש לאחר הבדיקה וסיפרה לי שהיא ראתה שיצא לה ברגל משהו דומה האם היא צריכה לחזור דחוף לארץ או שאפשר לחכות עד הבדיקה של הרופא ?
אודה לך על תשובתך
מאוד מאוד לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע בעפעף
ד``ר ניר נתנזון31/12/20071. אם הנגע הוצא בשלמות אזי מספיק מעקב כל 3 חודשים. שיטת הכריתה מקובלת בהחלט.
2. לגבי הרגל- אין לי כל דרך לענות בוודאות ללא בדיקת הנגע.
אם אכן מדובר באותה מחלה כמו בעפעף אזי השהיה של מס' ימים בבדיקה (לא שלושה חודשים) כנראה לא תשנה את התוצאה, אולם אם יש ספק תמיד ניתן לפנות לרופא מקומי (בחו"ל) לבדיקה.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעה חדשה של נמשיםסיוון29/12/2007
שלום ד"ר ניר
אני בת 21 ורק השנה התחלתי להבחין שבמיוחד בפנים שלי מופיעות נמשים בצבע של חום בהיר שהם לא כל כך בולטות אך מדי פעם אני רואה שזה מתפזר יותר בכל הפנים ממש נקודות מפוזרות
ובכל הגוף אני מגלה נקודות חן חדשות
מה שמדאיג אותי ביותר זה הפנים
מה איפשר לעשות כדי למנוע או להאט את התופעה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעה חדשה של נמשים
ד``ר ניר נתנזון31/12/2007הפחתת חשיפה לשמש תפחית את קצב הופעת הנמשים ונקודות החן.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- adnexal myoephitheliomaנעמי26/12/2007
שלום רב,
בבדיקה פתולוגית שנערכה מגוש גבשושי בגודל 1.5 ב"מ שהוצא מרכת הראש אובחן :consistent with adnexal myoephithelioma ונדרש ניתוח חוזר להסרת השוליים. האם נחשב לסרקומה? האם יש סיכוי שהגידול ממאיר?
מודה על ההסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Adnexal myoepithelioma
ד``ר ניר נתנזון29/12/2007מדובר על גידול שפיר, שאינו סרקומה. עם זאת מדובר על גידול יחסית נדיר, ולכן האבחנה לא תמיד ברורה.
במקרים כאלו אני תמיד מציע לקבל חוו"ד נוספת מדרמטופתולוג (פתולוג המתמחה בעור) נוסף.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של ביופסיה מנגעד``ר ניר נתנזון24/12/2007
קיבלתי היום תוצאות של ביופסיה מנגע (נקודה חן) שהוסרה לפני 3 שבועות מצווארי.
לא הצלחתי להבין מה זה אומר והרופא שלי בחופשה.
משיטוטים באינטרנט זה נשמע קצת מפחיד:
Lentigenous compound nevus, surgical margins free
snomed: t - 01000 m - 87600
האם מדובר על נגע שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת ביופסיה
ד``ר ניר נתנזון24/12/2007מדובר על שומה שפירה לחלוטין. אין צורך בכל טיפול נוסף בקשר לשומה זו.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןיאיר22/12/2007
שלום
האם רגישות באזור שמסביב לנק' החן(לא כאב ולא גירוד ת רק קצת רגישות למגע) יכול להעיד שהנקודת חן מסוכנת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות מסביב לשומה
ד``ר ניר נתנזון23/12/2007כל שינוי בשומה, מכל סוג שהוא, יכול להעיד על התמרה משומה למלנומה.
לכן עדיף לבדוק את השומות אצל גורם מקצועי (רופא עור).
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןמיקה19/12/2007
האם גובה הנקודה מעיד על אותו גובה של עומקה? אם מוציאים אותה, יכול להיווצר בור? היא לצידי האף, כלומר בפנים ואשמח לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון19/12/2007אין קשר בין גובה השומה לעומקה. בכל כריתה של שומה תיווצר צלקת (לא "בור"). התוצאה הסופית תלויה ביכולת הריפוי של העור שלך, בעומק השומה ובמיומנות המנתח.
בריאות שלמה, ,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתםגילי19/12/2007
שלום ד"ר, יש לי כתם שחור על השפה התחתונה מגיל מאד צעיר. אימי טוענת כי זה מאבעבועות רוח ואני חושת שקיבלתי פעם מכה. בכל אופן איני רוצה לנתח אם אין סכנה, זה לא מתפשט ולא כואב, זה לא בולט, אך צורתה אינה סימטרית. האם יש דרך לבדוק מבלי להזדקק לניתוח? ממה שהציעו לי עד עתה לא יכלו להבטיח מה העומק ולא יכלו להבטיח שלא תהיה צלקת.
תוכל אולי לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
ד``ר ניר נתנזון19/12/2007בדיקה ע"י דרמוסקופ ומעקב צילומי (צילום תקריב קליני + דרמוסקופי) יכולים בהחלט לעזור במקרה זה: אם במשך המעקב (לרוב- אחת לשנה) אין שינוי קליני ודרמוסקופי, הרי מדובר בנגע שפיר שאינו מצריך ביופסיה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על נקודת חןליאור17/12/2007
שלום
יש לי נקודת חן קטנה בלחי (מלידה), ויוצאות ממנה כמה שערות קטנות.
רציתי לדעת האם זה מסוכן לתלוש אותן עם פינצטה
ובנוסף , אני משתמשת בתכשיר להבהרת שיער ז'ולן(שמיועד לאיזורים רגישים כמו הפנים)
ורציתי לדעת האם שימוש בתכשיר גם על או בקרבת נקודת החן יכול להוות סכנה ?
תודה רבה מראש
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון18/12/2007אין בעיה לתלוש את השערות מהשומה או להשתמש לידה בתכשירים להבהרת שיער, אך תמיד כדאי להיבדק ע"י רופא עור אחת לשנה (בדיקה של כל הגוף).
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמטיטיסאריאל16/12/2007
שלום ד"ר ניר.
נבדקתי על ידך לפני כשנתיים במסגרת צבאית והייתי רוצה ליצור עמך קשר באי מייל או באופן פרטי לגבי מספר שאלות על המחלה.
בתודה, אריאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמטיטיס
ד``ר ניר נתנזון16/12/2007שלח לי מייל ל- [email protected]
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חןאסף15/12/2007
ביקרתי אצל רופאת עור לביקורת שיגרתית (ריבוי נקודות חן בגוף המצריך ביקורת קבועה).
להלן ממצאי בדיקתה:
בדרמטוסקופיה 3 נגעים היפרפיגמנטיים אטיפיים בגב. הפניה לכירוג פלסטי להוצאתם:
FILL OUT FORMS
NEVUS COMPOUND - UP TO 20
SEBORRHOEIC WART OF RT INNER
CANTHUS
(יתכן ואחד מהארבעה שציינתי הוא קוסמטי שכן יש בצוואר נקודת חן לא אסטתית שביקשתי להסיר מטעמים קוסמטים וייתכן שהיא אחת מהארבעה (אינני מבין במינוח מקצועי ולכן לא יודע אם ציינה זאת בממצאים שלה.
בבדיקה עצמה היא סימנה בטוש על גבי את 3 נקודות החן החשודות להסרה (את הקוסמטית שביקשתי להסיר היא לא סימנה) וביקשה שאצלם אותן במצלמה דיגיטילית שאחזור הביתה וכך עשיתי.
להלן שאלותי - מתנצל מראש על כך שאני מעמיס בשאלות:
1. הרופאה סימנה לי כאמור 3 נקודות חן בטוש. כשהגעתי הביתה הטוש דהה. לגבי 2 נקודות חן זיהיתי בוודאות את שרידי הטוש וצילמתי. לגבי נקודות החן השלישית שסימנה אני לא בטוח ב-100% שזהיתי את שרידי הטוש. צילמתי את מה שאני משער שסימנה אבל כאמור לא בטוח. האם הכירוג הפלסטי (שכאמור איננו רופא עור אלא כירורג) ידע לזהות על סמך ממצאי הבדיקה בכתב את נקודת החן הסוררת שאני לא בטוח לגביה ? מה עושים במקרים כאלו ? (אינני רוצה שחלילה יוציאו לי נקודת חן שלא צריך ומאידך מה שצריך להסיר לא יוסר).
2. כיצד נהוג להעביר לרופא הכירורג את התמונות ? מייל / הדפסה (שאיכותה לדעתי ירודה מקובץ ממוחשב) ?
3. האם 4 נקודות חן להסרה בפעם אחת (בביקור אחד כירורגי) הם יותר מדי כלומר האם מומלץ לפצל זאת ל-2 הוצאות כירורגיות או שניתן בפעם אחת ? כמה ימי חופש אם בכלל נהוג לקחת (אשמח לדעת לגבי תהליך החלמה).
4. האם תשאר צלקת לא אסתתית ? בפרט מעניין אותי לדעת לגבי ההוצאה הכירורגית הקוסמטית בצוואר ? כמה זמן לקוח למקום "להיסגר" ולהגליד (כך שאוכל למשל להחשף לשמש וכיו"ב)
5. האם ישנם כיום טכניקות הסרה מתקדמות יותר (טכנולוגית) שאפשר ללכת אליהם גם אם בטיפול פרטי וזאת על מנת למנוע צלקת לא אסטטית / כאב / תהליך החלמה מהיר יותר ?
תודה ושבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה אחרונה
אסף15/12/20076. במידה והרופאה לא ציינה בממצאים את הסרת נקודת החן הקוסמטית שביקשתי (כאמור אשמח אם תוכל לאמר לי על סמך ממצאיה שהבאתי למעלה אם ציינה זאת). במידה ואבקש זאת מהכירורג הפלסטי הוא יסכים להסיר או שיבקש משהו כתוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת נקודות חן
ד``ר ניר נתנזון15/12/2007שלום אייל
1. על סמך התיאור שתיארה הרופאה אין לכירורג כל אפשרות לזהות את השומות לכריתה, ביחוד אם אתה מרובה שומות. לכן הסימון בטוש והצילום מהווים פיתרון נכון, וכך גם אני נוהג לבצע במרכז למיפוי שומות (מאחר שאצלי הסימון והצילום נעשים בסמיכות זמנים הטוש אינו נמחק או נעלם).
2. אני נוהג לתת לנבדק גם תקליטור עם התמונות וגם תדפיס.
אולם, לרוב תדפיס איכותי מספק בהחלט מאחר שהאיכות הנדרשת היא כזו שהכירורג יבין ממנה היכן ממוקמת השומה להוצאה ולשם כך אין צורך באיכות מקסימלית.
אם אתה מבין מהתמונה היכן השומה ממוקמת אזי ניתן להניח כי גם הכירורג יבין.
3. אין כל בעיה בהסרה של 4 שומות. תהליך ההחלמה תלוי במיקום וגודל השומה, אולם ככלל לאחר יממה כבר ניתן להרטיב את האיזור ולאחר שבוע עד שבועיים (בהתאם למיקום השומה) מוציאים תפרים.
בתקופה זו רצוי להימנע מפעילות גופנית נמרצת מדי שעלולה לפתוח את הפצע.
אם אינך עוסק בעבודה גופנית אין צורך כלל בימי חופש וניתן לחזור לעבדוה כבר באותו היום או למחרת.
4. הצלקת שתיווצר תלויה בטכניקת ההסרה ובתגובת העור שלך לניתוח, ולא ניתן לחזות את התוצאה האסתטית מראש (היזהר מכאלו ש"יבטיחו" לך תוצאות- כגודל הציפיה כך גודל האכזבה הפוטנציאלית).
5. כל שומה יש להוציא בטכניקה שתבטיח בדיקה פתולוגית, דהינו: הסרה ע"י סכין בלבד (לא לייזר, "המסה" ע"י תמיסות שונות וכו'). זאת ביחוד לאור ריבוי השומות שלך שמעמיד אותך בסיכון גבוה לפתח סרטן עור מסוג מלנומה ממאירה.
מיומנות הכירורג וציות להוראותיו תבטיח את התוצאה הטובה ביותר ועם זאת לא תפגע בסיכויי הגילוי המוקדם של מלנומה- שהוא קריטי.
6. בטקסט שההעתקת ( איני רואה כאן כל הפניה שהיא) לא מצויינת כל שומה להסרה מבחינה אסתטית (מצויין רק כי סמוך לעין ימין יש יבלת).
רשמית, קופות החולים (כלומר: מדינת ישראל- סל הבריאות) אינן מממנות הסרת שומות אסתטית, ולכן יתכן כי הכירורג לא יסכים להסיר את השומה במסגרת השירות הניתן לחברי קופת החולים אלא רק באופן פרטי.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן על הראשחן12/12/2007
שלום יש לי שאלה. יש לי נקודת חן בולטת על הראש (אני לא יודעת כמה זמן היא כבר שם כי רק לאחרונה גיליתי אותה) רציתי לדעת עם נקודות חן על הראש זה נורמלי?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן על הראש
ד``ר ניר נתנזון12/12/2007נקודות חן יכולות להופיע בכל מקום ע"ג הגוף, כולל קרקפת.
מאחר שאינך בטוחה מתי השומה (נקודת החן) הופיעהאני מציע שתיבדקי ע"י רופא עור בהקדם על מנת שיחווה את דעתו באשר לטיב השומה.
בכל מקרה, מומלץ לכל אדם להיבדק לפחות אחת לשנה ע"י רופא עור לשלילת התפתחות סרטן העור.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיה09/12/2007
שלום ד"ר
שאלתי היא מהי השיטה הכי טובה כיום לאתר שומות שעלולות להיות סרטניות.
האם במרפאתך אתם בודקים זאת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שומות
ד``ר ניר נתנזון09/12/2007מחקרים מראים, כי שיעור הדיוק של רופאי עור מומחים באבחון מלנומה בעין הבלתי מזויינת הינו 60-70% בלבד.
שימוש בדרמוסקופיה (שיטת בדיקה ע"י מכשיר אופטי ייעודי) ע"י מומחה לשיטה זו מעלה את רגישות הבדיקה לכדי 90% ומעלה גם את רמת הסגוליות (היכולת לאבחן נגעים שפירים אינם דורשים כריתה ככאלו)- כלומר: בשיטה זו גם מגלים מלנומה יותר מוקדם וגם מפחיתים את הביופסיות המיותרות.
צילום כל גופי מוסיף נדבך חשוב לבדיקה בהיותו כלי המאפשר לבדוק שינויים לאורך זמן בשומות הקיימות והופעת שומות חדשות. שינויים אלו הינם המדד הביולוגי הרגיש והמהימן ביותר המבדיל בין שומה למלנומה.
במרפאתי ב"הרצליה מדיקל סנטר" מתבצע מיפוי שומות ממוחשב- דהינו: שילוב בין צילום כל גופי ודרמוסקופיה של כל השומות. שיטה זו נחשבת למהימנה ביותר הקיימת כיום לגילוי מוקדם של מלנומה.
לפרטים- www.MoleMap.co.il
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון
[a href='http://www.molemap.co.il' id='link'][/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלואיד -אלמוני07/12/2007
שלום
האם קיים איזושהוא טיפול בקלואיד עקב הסרת שומה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלואיד
ד``ר ניר נתנזון07/12/2007קיימים מס' טיפולים אפשריים, בהתאם לגודל ומיקום הקלואיד.
הטיפויםל המקבולים הינם הזרקה של סטרואידים לתוך הקלואיד או שימוש ביריעות סיליקון.
כמו כן קיימות אפשריות ניתוחיות, למשל כריתת הקלואיד והקרנה מקומית על מנת שלא יחזור.
לקבלת הטיפול המתאים עליך להתיעץ עם רופא עור או כירורג פלסטי.
בברכה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)