מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת שיער בליזר וקרינת מסכי מחשבאביעד19/09/2008
שלום רב, אני עובר תהליך של הסרת שיער בליזר ורציתי לדעת האם קיים קשר בין הופעת נקודות חן חדשות באותו איזור מטופל לבין קרינת הליזר? כמו כן אני יושב זמן רב במשרד מול מסך מחשב CRT גדול ורציתי לדעת האם קרינתו עלולה להגדיל את כמות נקודות החן ולהוציא נקודות חן חדשות שלא היו קימות בעבר באיזורים החשופים בגוף מול מסך המחשב? גם כן רציתי לדעת האם קרינת הסלולר משפיעה גם היא על יצירת נקודות חן חדשות? תודה מראש אביעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת מחשב וסלולרי ונק' חן חדשות
ד``ר לי-און גלעד21/09/2008לא ידוע על כל קשר בין קרינות שאינן בתחום ה- UV והופעה של נק' חן חדשות. ככל הידוע לי גם טיפולי לייזר אינם גורמים להופעה של נק' חדשות אלא לחשיפה של נק' קיימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני17/09/2008
שלום רב, אני ג'ינגית ורציתי לדעת האם אני חייבת ללכת בשמש עם כובע? האם 10 דקות ביום חשיפה לשמש בפנים יכולה לגרום לי לסרטן העור? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ינג'ית
ד``ר ניר נתנזון17/09/2008בקצרה: כן לשתי השאלות.
ובפירוט- כל חשפיה לשמש מעלה את הסיכון ללקות בסרטן העור, וביחוד אצל אנשים בעלי עור בהיר הנוטה להיכוות בשמש (או ג'ינג'ים...).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומהויקטוריה13/09/2008
לפני כארבעה שבועות הוסרה לי שומה חשודה ובאחנה הראישונית נודע לי שהיא מלנומה הוזמנתי שוב לנתוח לשם הסרה של דגימות עור פנימי וחיצוני וכרגע מחכה לתשובה שזה עוד שבועיים וחצי שאלתי האם יש מקום לדאגה והאים אין צורך בטיפול מקדים הרי יש כבר חשד מבקשת את חוות דעתך מאוד מודאגת. ממתינה לתשובתך בהקדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה
ד``ר ניר נתנזון13/09/2008שלום ויקטוריה
לפי מה שכתבת, לא מדובר בחשד למלנומה אלא באבחנה של מלנומה.
מטרת הניתוח השני שעברת היא לוודא שהנגע הוסר בשלמותו עם "שולי ביטחון"- כלומר להבטיח שמס' תאי מלנומה, שאולי נדדו אל שולי הנתוח הראשון, יוסרו גם הם.
הטיפול העיקרי במלנומה הוא הסרה כירורגית, וטיפול זה למעשה כבר עברת.
המשך הטיפול והמעקב יקבעו ע"י התוצאות של שני הניתוחים, ועד קבלת התשובה השניה (של ניתוח ההרחבה ) אין כל צורך בטיפול נוסף.
לאחר קבלת התשובה הסופית על הרופא המטפל לזמן אותך ולהסביר לך את תוצאות הבדיקות- ובהתאם לכך לתכנן את המשך המעקב הרפואי.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת חקודת חן-נא לענות לייעל צרפתי12/09/2008
האם נקודת חן שהסירו אותה, עדיין האזור מסוכן ??או שברגע שמסירים את נקודת החן, אז מוסרת הדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון12/09/2008אם השומה הוסרה בצורה כירורגית ונשלחה לבדיקה פתולוגית, והתקבלה תשובה שאכן לא מדובר (חלילה) בסרטן- אזי ניתן להיות רגועים לגבי אותה השומה שהוסרה.
עם זאת הסרת השומה לא מונעת התפתחות עתידית של סרטן עור באותו מקום בדיוק.
לכן יש להקפיד ולהיבדק ע"י רופא עור לפחות כל שנה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןkobi09/09/2008
חשבתי על להוריד נקודת חן שנמצאת אצלי על יד ימין בעמצא בערך,רציתי לשאול מה הדרך הכי טובה להורדה? ובחיים לא נבדקתי אבל רופא בקשר לנקודת חן,רציתי לשאול עם זה מסוכן בכלל להוריד את נקודת החן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נק' חן - מתי?
ד``ר לי-און גלעד09/09/2008סיבות להסרת נק' חן צריכות להיות קודם כל בריאותיות, אם היא חשודה באיזשהו מאפיין (בעיין מקצועית!), אם היא חוזרת ונפצעת בשל מיקומה או מפריעה פיזית לתנועה או תפקוד.
רק אח"כ צריך להכנס שיקול אסתטי ותמיד צריך לזכור שעלולה להשאר צלקת שתהא מכוערת יותר מהמקור!
הדרך מותאמת לסוג השומה, גודלה, מיקומה. ככלל עדיפה הסרה שלמה של הנגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכיב תורשתיגלית07/09/2008
האם יש לסרטן העור מרכיב תורשתי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט
ד``ר לי-און גלעד07/09/2008בהחלט יש קשר תורשתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן???מודאגת04/09/2008
שלום, אני בת 27 לאחרונה הבחנתי בנקודה בתוך הפה באיזור החניכיים נקודה ממש ממש קטנה בצבע חום כהה, לפני כן הנקודה לא היתה שם האם זה יכול להיות נקודת חן??? זה מסוכן? האם יש צורך להוציא? לאיזה רופא לפנות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן בפה?
ד``ר לי-און גלעד05/09/2008נק' חן יכולות להופיע בתוך הפה. זה די יוצא דופן. יש להבדק על ידי מומחה לרפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימניםעינת03/09/2008
שלום רב, רציתי לדעת מהם התסמינים שצריך לשים אליהם לב בנקודות חן בכדי להבין שהיא לא תקינה? ובנוססף לכך יש לי נקודת חן על כתף שמאל שמתי לב שהיא מסביב בצבע חום בניר ובפנים חום יותר כהה והחום הכהה הוא מעין גבשושית בולטת האם יש צורך בבדיקה דחופה? תודה רבה מראש ובריאות איתנה לכולם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים מחשידים בנק' חן
ד``ר לי-און גלעד05/09/2008גודל מעל 1/2 ס"מ, יותר משני צבעים (לא חום בהיר וחום כהה), גבול לא חד, אסימטריה, שינויים במראה השומה לאורך זמן.
עצם היות השומה מורמת/בולטת/שעירה אינו סימן מעורר דאגה.
ככלל רצוי להבדק לפחות אחת לשנה ע"י רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חדשה ומגרדת מאודגלית03/09/2008
אני בהריון בחודש שישי. בתחילת ההריון הופיעה אצלי בין בית השחי לצד החזה נקודת חן שהלכה וגדלה. כיום הקוטר שלה הוא כחצי ס"מ או מעט יותר והיא גם בולטת מעל לפני העור. הנקודה אינה אחידה בצבעה וכשנוגעים בה היא עשויה עור קשה ויבש, כאילו ניתן לקלף ממנה שכבות. הבעיה העיקרית היא שהיא מגרדת לי באופן שממש מציק לי. הייתי לפני כחודש אצל רופא עור והוא אמר שאין ממה לחשוש וכי אם אני רוצה להסירה, לאחר ההריון אפנה לכירורג. בכל זאת אני עדיין מרגישה חשש מסויים, מאחר והיא ממש מציקה לי בכל זמן. האם כדאי ללכת להיבדק שנית, או שבדיקה מסוג זה (של הסתכלות על נקודת החן בלבד) מספקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן חדש ומגרדת
ד``ר לי-און גלעד05/09/2008יש בהחלט מקום לחזור ולהבדק. אין מניעה להסיר נק' מציקה גם במהלך ההריון. ייתכן שהנק גודלת כי היא על צד השד שבד"כ גדל במהלך הריון וגורם למתיחה של העור. בנוסף בהחלט ייתכן לפי התיאור שלך שמדובר בנגע מסוג Seborrheic Keratosis ונגעים כאלה קל לאבחן קלינית או באמצעות דרמטוסקופ (אם לרופא שלך אין, לכי לרופא אחר) וגם לטפל באמצעות חנקן נוזלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הסרת שומהשיר03/09/2008
שלום.. עשיתי הסרת שומה ע"י גלי רדיו, ושמו לי על זה מעין פלסטר מדביק. כשהתעוררתי ראיתישיש דם שהצטבר בצדדים שלו. בנוסף לכך, בלילה שמתי פלסטר גדול מעל בכדי שלא אפגע בזה. וגם בו היה דם. אציין שאתמול לאחר ההסרה, היו הפרשות נוזליות (מעט?). האם זה תקין? אני מורידה אותו היום ואני מעט חוששת מהתוצאה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
שיר03/09/2008הורדתי כעת. יש מין גלד בגודל של נקודת החן ומסביב עור. כמו מין מכתש. אציין שאיזור מעט נפוח. אשמח לחוות דעתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר הסרת שומה
ד``ר לי-און גלעד05/09/2008בהחלט ייתכן שתהיה מעט הפרשה דמית. הנפיחות היא חלק מהתגובה הדלקתית ואין לה חשיבות, היא תחלוף בתוך מספר ימים. הגלד ירד גם כן תוך שבוע שבועיים. כדאי למרוח משחה שומנית (ואזלין או אנטיביוטית) ולחבוש עם תחבושת אוטמת כדי לרכך הגלד ולהאיץ ההחלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף...
שיר07/09/2008שוב שלום... ההוראות שניתנו לי שונות- להשאיר אותה פתוחה לאויר. הגלד נפל לי היום, בקלות. וכרע יש לי מין פצע טיפה פתוח, אך ללא דם. שמתי תמיסת פולידין. אשמח לעצה... זה קצת מלחיץ... זה בכל זאת בפנים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש גישות שונות לטיפול
ד``ר לי-און גלעד09/09/2008אני גורס שריכוך הגלד מאפשר החלמה טובה יותר של העור מתחת לו ואז כשהוא יורד מתחת לו העור בריא וסגור. גם במקרה שלך קרוב לוודאי שההחלמה תהיה שלמה גם אם לא תעשי דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודההה
שיר09/09/2008הגליד לי מחדש... די מרגיע, כנראה הוא לא היה סגור מספיק.. תודה בכל מקרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענה ליסיוןןןן30/08/2008
שלום! אני יודעת שנאי נימאסתי עליכם כבר אבל אתם מאוד עוזרים לי אז אני מתייעצת רק איתכם. רציתי לישאול אותכם לגבי אמא שלי. היא בת 45 והיום שמתי לב שעל השד שלה יצאה מין נקודה קטנה מאד מאוד כמו נקודה של עיפרון,אבל היא יצאה בצבע אדום כהכה כהה דומה מאוד לשחור. זה לא כואב לה ולא כלום פשוט היום שמנו לב לזה. ניסינו לגרד ולהוציא אותה אבל היא לא נפלה. \אני מפחדת מאוד. האם זה לא סרטן??? בבקשה תענה לי! ואני מבקשת סליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה אדומה
ד``ר ניר נתנזון30/08/2008ראשית, חלילה לא נמאסת עלינו ותפקיד הפורום הוא לענות על שאלות.
אולם- כפי שכבר עניתי לך לא פעם, לא ניתן לאבחן נגעי עור דרך האינטרנט!
לכן אין מנוס מבדיקה פיזית (לא אינטרנטית) ע"י רופא עור.
ועוד עצה- רצוי מאוד להפסיק ולגרד כל מיני נקודות חן ... שום טוב לא יצמח מזה.
לגופו של עניין- ה"נקודה" שאת מתארת מתאימה לפי התיאור לנגע שנקרא המנגיומה- שהוא נגע לא מסוכן שמקורו הוא בכלי דם (מעין כלי דם גדול במיוחד).
אולם כאמור לעיל- זאת אינה אבחנה אלא השערה, ואין מנוס מבדיקת רופא.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ממש תודה(:
סיוןןןן30/08/2008איזה כיף שיש אנשים כמוך! ועוד שאלה: הנקודה הפיציצת הזאת ממש שחורה. לדעתך זאת גם המנגיומה?< ועוד הפעם-תודה תודה תודה. טוב שיש רופאים כמוך שכל כך אוהבים את העבודה שלהם ובאמת עוזים לאנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמשיםריב'קה29/08/2008
בבקשה תענה לי אני ג'ינג'ית ויש לי קצת נמשים ברגליים בצבע בהיר. היום שמתי לב שהופיע נמש בצבע חום -חום כהה. בבקשה תענה לי האם זה לא סרטן והאם זה לא נמש ממהיר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמשים
ד``ר ניר נתנזון30/08/2008לצערי לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט.
עליך לפנות לרופא עור שיאבחן במה מדובר.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוווווווףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףריב'קה26/08/2008
שלום! אני בת 16 ויש לי שומה מתחת לשד. והיום שמתי לב שהיא כאילו היתקלפה ומיסביבה הופיעה חתיכת עור לבנה כזאת. רציתי לישאול האם זה מסוכן"<? מה זה יכול ליהיות???? אולי ביגלל שאני מזיעה?? בבקשה תענהלי האם זה לא סרטן??!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכשהיא היתקלפה
ריב'קה26/08/2008אז מיתחת לעור שהיתקלף היה צבע ורוד(ברגיל השומה ליפני שהיתקלפה הייתה בצבע גוף ) ועכשיו שהיא היתקלפה היא בצבע ורוד. ויש לציין שלא כל השומה היתקלפה אלא רק חלק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה שהתקלפה
ד``ר ניר נתנזון26/08/2008רחלללללללללללללללללללללל
האינטרנט אינו תחליף לבדיקה ע"י רופא עור. מאחר שניכר/שאת מוטרדת מאוד מנקודות הלן, ]שוט גשי לרופא עור שיבדוק כמו שצריך את כל השומות / נקודות החן ויענה בצורה מהימנה על כל שאלותיך.
ובקשר למה שתיארת- נראה לי (לפי התיאור בלבד) שמדובר בתופעה שכיחה ורגילה ולא חלילה בסרטן.
עם זאת - גשי לבדיקה!
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה חשודהערן25/08/2008
בבדיקה אצל רופא עור, התגלתה נקודת חן חשודה ונשלחתי לקבוע תור להסרה. בתשובה לשאלתי האם אני צריך לקבוע תור בדחיפות הרופא השיב בשלילה. הנקודה נמצאת בגב תחתון,גודלה כ3-4 מ"מ בעלת צבע מעט בהיר במרכז ויותר כהה בשוליים,כמו כן היא לא סימטרית באופן מושלם.האם עלי להלחץ?האם כל נקודה חשודה בעלת סימנים כאלה הינה בהכרח גידול מסוכן ואם כן מדוע הרופא קבע שזה לא דחוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה חשודה
ד``ר ניר נתנזון26/08/2008לא ניתן לאבחן שומות דרך האינטרנט, אולם לפי התיאור שלך מדובר בצורה מאוד שכיחה של שומה.
הרוב המוחלט של שומות כאלו אינן מסוכנות וניתן לחיות איתן עד 120, אולם מאחר שהיכולת האבחנתית של העין האנושית אינה גבוהה (60% בלבד) החליט הרופא(כנראה) שכדאי לכרות אותה "ליתר ביטחון" (אם היה משוכנע כי מדובר בסרטן הוא היה מזרז את התור).
שימוש בדרמוסקופ (מכשיר אופטי המדגים מבנים מתחת לפני השטח של העור) בידים מיומנות מעלה משמעותית את יכולת האבחנה - משפר מאוד את הגילוי המוקדם של סרטן העור וומפחית משמעותית כריתות מיותרות של שומות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
ערן26/08/2008כמו כן,היכן יש מרפאה המחזיקה מיכשור מעין זה שהזכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר ניר נתנזון26/08/2008
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן באיבר המיןמירב25/08/2008
שלום, קיבלתי הפנייה מרופא עור להסרת נקודת חן בסמוך לשפתיים החיצוניות של הנרתיק. רופא העור לא ידע האם להפנות אותי לפלסטיקאי או לרופא נשים. תודה על תשובתכם בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה ע"ג איבר המין
ד``ר ניר נתנזון26/08/2008שני המקצועות יתאימו וצפויים להגיע לתוצאה דומה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)