מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרינה רנטגןאורטל04/02/2008
שלום ד"ר!שלי לי שאלה :למה אומרים שקרינת רנטגן וסיטי מסוכנים?האם הקרינה שיכולה לגרום לסרטן היא רק באותו רגע היא שגם אחרי שנים אחרי הסיטי הקרינה יכולה לגרום לשינויים? ועוד שאלה קטנה :האם הקרינת רנטגן יכולה לגרוםגם לשינויים כמו כתמים וקמטים בדומהלשמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת רנטגן
ד``ר ניר נתנזון08/02/2008קרינת רנטגן (סי-טי הוא מכשיר המשתמש בקרינת רנטגן) הינה קרינה מייננת- קרינה שיכולה לפגוע ב-DNA (החומר התורשתי) בתאי הגוף. הנזק הוא מיידי אך יכול להיטת שהביטוי שלו יהיה כעבור מס' שנים.
לקרינה מייננת יש גם השפע על העור- אולם לרוב היא קטנה (פרט למקרים בהם חולי סרטן מוקרנים בכוונה בקרינה בכמות גדולה במיוחד- אולם אז לרוב לא מדובר על קרינת רנטגן).
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןרוני03/02/2008
היום הוסר לי מהפנים נקודת חן שהייתה מעט תפוחה, הנקודה גם דיממה לפני כחודש מה שגרם לי לקבוע תור להסרתה ,נאמר לי ששולחים את זה למעבדה לבדיקה ותוך שבועיים תגיע תשובה (אני מתגוררת בארה"ב).
אשמח לדעת מה בדיוק נבדק במעבדה? אני כולי מפוחדת מהתוצאה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון08/02/2008ראשית אני מתנצל על העיכוב בתשובה שנבע מכך ששהיתי בכנס רפואי בארה"ב.
במעבדה הפתולוגית נבדק המבנה התאי של השומה (שומה = נקודת חן) כל מנת לקבוע האם מדובר בשומה שפירה או בגידול סרטני.
כשתגיע התשובה הפתולוגית תוכלי לשלוח אותה לפורום ואסביר לך מהתוכנה (ישלהעתיק בדיוק את התשובה).
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חןפנינית30/01/2008
שלום ד"ר, יש לי נקודות חן שפתאום הופכות לבולטות יותר, ולעיתים הן קטנות יותר, האם יתכן כי זה משהו הקשור בשינוי בעור, מזג אוויר וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן
ד``ר ניר נתנזון08/02/2008ראשית אני מתנצל על העיכוב בתשובה שנבע מכך ששהיתי בכנס רפואי בארה"ב.
רוב השינויים בהקודות החן הינם שפירים אולם כל שינוי כל שינוי בנקודת חן מחייב בדיקה בהקדם של רופא עור.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן העור - התנהלות יומיומיתשחל28/01/2008
בשנת 2003 התגלה אצלי בקרקפת נגע סרטני "מלנומה" וכמו כן הןפיעו אצלי באיזור הראש, הפנים, הצוואר, האוזניים והידיים, (אזורים שהיו חשופים שנים רבות לשמש) מדובר בגידולים נוספים רבים מסוג של Bowen's Dis , Superficial BCCa ו- SCC
עברתי מספר רב של נתוחים להסרת הנגעים וטיפולים רבים של PDT .
בעקבות שמירה קפדנית לחשיפה כמעט מוחלטת לשמש פחתו באופן משמעותי תדירות הטיפולים.
השאלות שלי הן:
1. עד כמה חיונית העדר ההיחשפות לשמש, כשהדגש מהי מידת ההיחשפות שנחשבת מסוכנת עבורי ? כגון: אי יכולת לשהות בחדר אשר מואר באור יום, או להיחשף לקרני השמש הישירות למעלה מחצי שעה ?
2. קראתי במאמר שפורסם באיטרנט שמסנני קרינה לסוגיהם, לא רק שהם לא משפעים על הגנת האיזורים החשופים לשמש, אלא חומרים אלה יכולים להוות הגורם המסרטן ?
אבקש את חוות דעתך המקצועית לאיך עלי להתנהל בחיי היומיום ?
בברכה
גרשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות יומיומית
ד``ר ניר נתנזון08/02/2008ראשית אני מתנצל עח העיכוב בתשובה שנבע משהייתי בכנס רפואי בארה"ב.
1.
לא ניתן לכמת את מידת החשיפה הרצוייה לשמש. הגידולים שכבר הופיעו אצלך הופיעו עקב "חטאי העבר"- חשיפה מרובה לשמש בעבר, יחסית ליכולת הספיגה של עורך.
לאור ריבוי הגידולים והטיפולים שעברת, מומלץ ככל שניתן להימנע מחשיפה לשמש- אולם אין הכוונה להסתגר בבית ולא לצאת כלל. בחשיפה מכוונת לשמש יש להשמש באמצעי הגנה פיזיים (בגדים, כובע, משקפי שמש) ומסנני קרינה.
2. לא ידוע לי כי מסנני קרינה גורמים לסרטן העור. בעבר, מסנני הקרינה לא הכילו חומרים המגינים מפני קרינת ה-UVA ולכן נתנו תחושת הגנה מדומה מפני קרינת השמש.
כיום ההגנה הינה משולבת (ברוב התכשירים) ולכן יעילה. מה שאכן לא ידוע הוא עד כמה מסנני הקרינה יעילים לטווח ארוך במניעת סרטן העור.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עורגילה27/01/2008
שלום האם אנשים בהירים עם נמשים חשופים יותר למחלות עור וסרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע העור
ד``ר ניר נתנזון27/01/2008אנשים בהירי עור ומנומשים הינם בעלי סיכון יתר לפתח סרטן עור (לא מחלות עור אחרות).
לפיכך עליהם להקפיד על מניעת חשיפה לשמש ובדיקה (לפחות כל 6 חודשים) אצל רופא עור.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ברכברוני21/01/2008
שלום ד"ר. עורי מכוסה שומות רבות ובמסגרת מעקב רב שנים גם נכרתו חלק מהן-ללא ממצאים מיוחדים.
בחודשים האחרונים, במסגרת עבודתי החדשה, אני נמצא שעות ארוכות במשך היום ברכב. אני מקפיד על חולצה עם שרוולים ארוכים וציליה הנדבקת לחלון הרכב.
האם אני עדיין נחשף לקרינה יותר מן הרצוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ברכב
ד``ר ניר נתנזון21/01/2008בחלק מהרכבים החדשים קיימים חלונות המגינים היטב מפני קרינת UV (אולטרא-סגולית). ניתן לבדוק אצל יבואן הרכב האם אכן המצב גם ברכבך, ולא- ניתן לרכוש ולהדביק מדבקות מיוחדות על החלונות על מנצ לחסום את רטב הקרינה.
חלון רגיל (זכוכית פשוטה) אינו מספק הגנה יעילה מפני כל טווח הקרויה האולטרא-סגולית.
בכל מקרה כדאי למרווח גם מסנן קרינה על חלקי הגוף החשופים (פנים, צוואר, חזה עליון, זרועות) ולהיבדק תכופות ע"י רופא עור.
מאחר והינך מרובה שומות, ולפיכך בסיכון גבוה לפתח מלנומה ממאירה של העור, תוכל לשקול לבצע מיפוי שומות דיגיטלי- השיטה המהימנה ביותר למעקב אחר שינויים במבנה הפיגמנטרי של העור, שיתרונה הינו עליה בשיעור הגילוי המוקדם של מלנומה והפחתה במספר הביופסיות המיותרות.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי17/01/2008
יש לי נקודת חן בגב היא בולטת בעלת גוון חום בהיר ובתוכה כתם כהה יותר
האם תיאור זה מאפיין נקודת חן סרטנית? ובכלל מהן הסממנים של נקודות חן סרטניות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה
ד``ר ניר נתנזון18/01/2008התיאור מתאים לשומה שפירה, אולם אין לדעת בוודאות ללא בדיקת רופא עור מאחר והרבה מלנומות (סרטני עור) לא נראות כמלנומות בהתחלה.
הסבר על דרכים להבדיל בין שומה למלנומה תוכל לקבל באתר שלי www.molemap.co.il.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על הנקודת חן יש כתם בצבע יותר כההד``ר ניר נתנזון15/01/2008
לפני כמה ימים הרגשתי גירוד בנקודת חן בכתף ושהסתכלי ראיתי שעל הנקודת חן יש כתן בצבע יותר כהה. לא ידעתי אם זה דם קרוש או משו אחר והלכתי לרופאה (הצבאית (אני חייל)) לשאול על הענייןץ היא אמרה שזה לא דם שפשוט ככה הנקודת חן נראת ושכנראה שפשוט לא זכרתי את הנקודת חן טוב. ושהנקודות משתנות לעיתים וזה נראה בסדר. רק מה..בערב שהתקלחתי הכתם ירד וזה נראה ממש כמו שדם קרוש נופל אחרי כמה ימים שיש פצע. מה זה אומר אם אכן היה דימום מנקודת החן? עכשיו נקודת החן נראת כרגיל בלי שום דבר יוצא דופן השאלה אם עצם העובדה שקרה משהו מצריכה בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון15/01/2008יתכן שהדימום קרה עקב גרד. בכל מקרה יש לעקוב אחר השומה- אם היא תישאר ללא שינוי בחודשים הקרובים אזי אין סיבה לדאגה. אולם אם יהיה עוד מקרה של גרד או דימום פנה בהקדם לרופא עור.
בברכה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידולוניםענבר13/01/2008
שלום, יש לי מין גידולון קטנטן שהופיע לפני כמה חודשים על העפעפיים שלי, הוא סמוך לריסים, פתאום הופיע עוד אחד ממש על העפעף על החלק אליו מחוברים הריסים ונראה כי יש לי אחד ממש קטן מתחת לעין, מדוע מופיעים שומות אלו, הם בצבע העור כך שלא ממש רויאם, אבל אני מרגישה אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולים על העפעפיים
ד``ר ניר נתנזון13/01/2008לפי תיאורך נראה כי מדובר ב-skin tags - אלו גידולי עור שפירים שהסיבה להופעתם אינה ידועה.
בכל מקרה לאישור אבחנה יש לפנות לרופא עור או רופא עינים, שיוודאו כי לא מדובר במחלה אחרת.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן מהקרקפתאביבה10/01/2008
שלום רב,
לפני כשבוע גיליתי אצל בתי, בת ה-3 נקודת חן על עור הקרקפת. הנקודה היתה קודם לכן אולם היא גדלה וצורתה אינה סימטרית ואף הצבעים אינם אחידים. פניתי לרופאת עור. היא בדקה את הנקודה והמליצה להסיר אותה למרות שהיא הדגישה כי זה אינו דחוף וניתן לחכות אפילו עד שנה.
היא הסבירה כי הניתוח ייעשה ע"י הרדמה מקומית - משחה מאלחשת.
האם יש סיבה לחשוש מניתוח שכזב? האם יש סיכונים כלשהם? האם כדאי לחכות מעט עד שהילדה תגדל ולעקוב אחר נקודת החן?
אנחנו נמצאים כרגע בשליחות חינוכית בחו"ל וחוששים.
תודה
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומה מהקרקפת
ד``ר ניר נתנזון10/01/2008ניתוחים להסרת שומות הינם שכיחים ולרוב אינם כרוכים בסיבוכים (כמובן תלוי במיומנות המנתח). ניתן לבצעם בכל גיל. איני מכיר משחה מאלחשת היעילה דיה לביצוע ניתוח אמיתי ולכן משתמשים לרוב בזריקת הרדמה מקומית.
מאחר שלא בדקתי את השומה אין באפשרותי להעריך אם יש צורך רפואי בניתוח ומה מידת דחיפותו מאחר שאתם שוהים בח"ל רצוי לפנות לחוות דעת נוספת אצל רופא עור.
מבחינתי, סיבה רפואית להסרת שומה (בכל גיל) היא חשש כי היא סרטנית או אם מפריעה לתפקוד (למשל: שומה שנפצעת בגילוח, מתחככת בחגורת המכנסיים או ברצועת החזיה וכו'). במקרים אלו ממומלץ להסיר את השומה בהקדם. בכל שאר המצבים מדובר על שיקולים אסתטים בלבד.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חדשהלירון10/01/2008
היי,
יש לי נקודת חן חדשה בפנים, על השפתיים (טם להיות ספציפית יותר אז בשפה העליונה),
בדקתי באינטרנט וראיתי שצריך לבדוק את הצבע-הגוון, הגודל וכו'.
הנקודה קטנה, עגולה לגמרי ובצבע אחיד .
השאלה שלי מה זה אומר כאשר נוספת נקודת חן חדשה, והאם יש חשיבות למיקומה- בשפתיים?
האם אני צריכה לבדוק זאת?
אני קצת מבוהלת.....
תודה לירון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן חדשה
ד``ר ניר נתנזון10/01/2008למיקם השומה אין חשיבות מיוחדת.
אין כל סיבה לדאגה, אולם רצוי שתיבדקי אצל רופא עור - כנהוג לגבי כל שומה חדשה או שהשתנתה, בנוסף לביקורת השנתית.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן גדולהיסמין09/01/2008
היי..
יש לי נקודת חן מאוד גדולה בישבן(בפנים כך שלא רואים אותה) זו נקודת חן שטוחה ונולדתי איתה..
האם זה כדאי להורידה? כי היא לא במקום חשוף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן גדולה
ד``ר ניר נתנזון09/01/2008אם מדובר בנקודת חן אין כל סיבה רפואית להסירה- יש רק להיבדק מדי פעם (לפחות אחת לשנה) ע"י רופא עור לוודא שאינה הופכת לסרטנית.
לפיכך שאלתך הופכת להיות בתחום האסתטי- וכאן מה שקובע הוא רק הרצון והתקציב...
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן08/01/2008
לאחרונה גיליתי שחברה היקרה מאוד לליבי חולה בסרטן העור, במצב מאוד לא טוב, כנראה סופני.
למרות שהיא מוקפת באנשים שאוהבים אותה אהבת נפש היא לא משתפת את חבריה ואפילו לא את משפחתה הקרובה ביותר.
היא רווקה, חיה בגפה, מסתירה את המחלה וממשיכה לעבוד כרגיל (עם העדרויות מינימליות אחרי כימו).
היא סיפרה רק לחברה אחת את מה שקורה באמת ואותה חברה שיתפה אותי (למרות שהתבקשה שלא לספר).
אני ממשיכה להעמיד פנים כאילו אינני יודעת דבר כי אני מבינה את הצורך שלה לשלוט לפחות באינפורמציה.
ליבי נשבר, אני כל כך רוצה לעזור לה, אני יודעת שהיא חוזרת לדירה ריקה, במצב פיזי קשה אחרי טיפולים ואין מי שיתמוך בה בגלל התעקשותה לשמור על זה בסוד. כואב לי גם על הוריה ואחיותיה שהיו עושים כל דבר למענה אילו רק נתנה להם את ההזדמנות.
האם להפסיק את העמדת הפנים או להשאיר את ההחלטה את מי לשתף ומתי בידיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע לחברה
ד``ר ניר נתנזון09/01/2008אכן סיפור מרגש.
ראשית, לי אישית אין תובנה יותר משלך לתרום במקרה זה. רק את מכירה את חברתך ויודעת את אופייה ותכונותיה.
הרצון להישאר בשליטה ולא להיזקק לרחמי אחרים מאפיין, מנסיוני, חולי סרטן רבים, החוששים כי הסטיגמה של המחלה תרחיק אותם מהחברה הקרובה.
למצב זה אין פיתרון חד וברור. ברוב המקרים אני מציע להמשיך ולכבד את רצון החולה, ורק להציע תמיכה מירבית בכל פנייה שלו.
לחילופין את יכולה לפנות אל חברתך דרך אותה חברה שסיפרה לך את דבר המחלה ולגשש האם החברה החולה תהיה מוכנה לקבל עזרה ותמיכה, תוך הבטחה שלא לנטוש אותה דווקא עקב מחלתה.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשחר06/01/2008
האם ביגוד מגן מפני השמש?
האם זה משנה באיזה צבע הביגוד? שרוול לבן בהיר?
האם במקום בו יש ביגוד אין צורך לשים מקדם הגנה?
מאיזו שעה אין צורך יותר להתגונן מפני השמש ואפשר לצאת כרגיל (ללא אמצעי הגנה)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנהמפני השמש
ד``ר ניר נתנזון06/01/2008ככל שהבד צפוף יותר (כתותנה מול סינטטי), הביגוד מגן יותר.
צבע הבגד חשוב, אולם הרבהפחות מצפיפות הבד.
לכל בד מקדם הגנה משלו- לכן אם משתמשים בבד דק (למשל: חולצת טריקו דקה), וביחוד אם הוא רטוב (ממים או מזיעה), יכולת ההגנה יורדת ורצוי להשתמש גם במסנן קרינה.
בשעות הבוקר המוקמות והערב רמת הקרינה נמוכה. ניתן להסתכל באתר השירות המטארולוגי ולבדוק בכל יום את רמות הקרינה הצפויות בכל שעה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנהשושי03/01/2008
שלום דוקטור נקודת חן של שנים על הגב פתאום החלה לכאוב ולהציק?האם זה אמור להבהיל אותי לרופא או לבדוק שהיא כואבת עוד קצת זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה
ד``ר ניר נתנזון04/01/2008כל שינוי בשומה מחייב בדיקת רופא עור, אולם מרבית השינויים לא מצביעים על בעייה קשה.
לפיכך, אין כל צורך להיבהל אלא פשוט לקבוע תור לרופא עור , שיבדוק את השומה.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)