פורום הומאופתיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    לילך
    02/11/2008

אני בת 22, לפני כעשרה ימים עברתי להתגורר בניו ג'רזי. כ5 ימים אני סובלת מיובש בגרון, שגורם לי להתקפות שיעול . בעיקר בלילה השיעול לא נפסק ואיני יכולה לישון התחושה היא שהגרון מתייבש ואז אני מתחילה להשתעל ללא הפסקה. מבחינת התחושה הכללית אני מרגישה מצויין... רק שהחוסר שינה מתחיל להשפיע... הלכתי לקחת תרופות טבעיות נגד אלרגיה+ויטמין C וללא הצלחה. ממה זה נובע? מה אפשר לעשות כדי להרגיע את התחושה ולחזור לישון? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שיעול

alexander
    06/11/2008

שלום לך. עד שבועז וכרמית יענו(יכול להיות שהם מאוד עסוקים כרגע,אני לא יודע?),אני חושב שכדאי שתישקלי לקחת מוצר צימחי או סירופ לשיעול יבש,ובו זמנית קומפלקס הומיאופתי לשיעול יבש. זה בנתיים עד שמנהלי הפורום יתנו לך תשובה.. אלכסנר דגן N.D

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

ד''ר בועז רון
    06/11/2008

שלום לילך

תחילה אני מרוצה שעוד אנשים משתתפים בפורום ומשתפים מניסיונם.
    ניתן כמובן להמליץ על תרופות הומאופתיות, גם למקרים אקוטיים כמו זה
    וגם אם התופעה חוזרת על עצמה. לצורך כך צריך לאסוף מידע ולהתאים
    תרופה הומאופתית באופן אישי.
    עוד לפני, או במקביל, אני ממליץ על תרופות סבתא. להכין מרקחת של
    דבש, בצל ולימון עושה את העבודה. ספריי של פרופוליס ואכיניצאה מביא
    להקלה גדולה וכמו תמיד מרק עוף (אמיתי) ותה עם לימון עושים את העבודה.
    מעבר להכול - לא פעם מחלה שכזו מהווה איתות לצורך במנוחה... בדיבור,
    בעשייה ובכלל.

מאחל בריאות שלמה
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שלי
    30/10/2008

אני בת 37 ויש לי עור די בהיר. העור שלי מלא בכתמים אדומים קטנטנים, שרואים אותם רק אם מסתכלים מקרוב. אלה מקבצים של נקודות קטנטנות אדומות, הגדולים ביותר מגיעים לגודל של 1 מ"מ. יש לי אותם כבר שנים, לא זוכרת כמה בדיוק, ונראה לי שהם הולכים ומתרבים. לאחרונה הבחנתי שכל העור שלי מלא בהם, ובייחוד הם רבים על גבי הזרועות, שם המרחק הממוצע ביניהם הוא פחות מ-5 מ"מ. הם יותר בולטים לעין בחלק הפנימי הבהיר של הזרועות, אבל יש לא פחות גם בחלק החיצוני. על הרגליים המרחקים בניהם יותר גדולים. האם זה קשור לחוסר במרכיב תזונתי כלשהו? האם עלי לפנות לרופא ואם כן איזה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בדיקת רופא

כרמית ברלין
    07/11/2008

הי שלי ותודה על פנייתך.
    אין לי אפשרות לדעת אם מה שיש לך קשור בחוסר של מרכיב תזונתי.
    לצורך העניין, אני ממליצה לך בחום לפנות לרופא לקבלת אבחנה או לביצוע בדיקות כנדרש (אם נדרש)

אני מציעה לך קודם כל לגשת לרופא המשפחה שלך, הוא ידע להפנות אותך לגורם המתאים.
    בהצלחה
    כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת ספרי לימוד
    ליאורה
    27/10/2008

שלום לכולם אם למישהו יש ספרי לימוד בהומאופתיה בבקשה תפרסמו את שמותיהם אני מעוניינת לקנות. תודה רבה, ליאורה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת ספרי לימוד

הוספת תגובה

• ספרי לימוד בהומאופתיה

ברלין כרמית
    27/10/2008

אנא צרי איתי קשר. אקשר אותך עם מישהו שיכול לעזור לך בענייני ספרים. כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכרמית

ליאורה
    28/10/2008

תודה, אני בטלפון 0507308350.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה כרמית

ליאורה
    28/10/2008

תודה רבה לך, שלחתי לך מייל עם רשימת הספרים. שוב תודה, ליאורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי הומאופתיה קלאסית
    אלון
    25/10/2008

היי ושלום רב שמי אלון ואני בן 29.5 עוסק במקצוע פארארפואי טיפולי מזה כ-3 שנים. מתעניין לאחרונה לגבי לימודי הומאופתיה קלאסית. ההתלבטות הגדולה שלי היא עניין ההשקעה הכלכלית הגדולה אל מול הפרנסה בתחום לאחר מכן, לאחר שהבנתי מבירורים ראשוניים כי שכר הלימוד גבוה מאוד.האם תוכלו לשפוך אור על מצב השוק מבחינת היצע וביקוש לבוגרי הומאופתיה קלאסית? הבנתי שמרבית הבוגרים עצמאיים,כמה מהם שורדים בתחום? ומה ההיענות הציבור לתחום זה כזרם מתוך הרפואה האלטרנטיבית? האם אין הומאופתים קלאסיים שכירים? האם כולם עצמאיים? והאם שווה כרגע "בגילי המופלג" להשקיע 4 שנות לימודים ,כאשר אני כבר נשוי ועם ילד בדרך.... ? לא הייתי רוצה לזרוק את כספי לטימיון... ולשווא. ולפרנס את בעלי המכללות והמרצים בלבד... מה דעתכם עלות אל מול תועלת... תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לימודי הומאופתיה קלאסית

הוספת תגובה

• תשובה לאלון

ד''ר בועז רון
    26/10/2008

תשובה לאלון

שאלת מיליון הדולר.
    השוק מלא נטורופתים, הומאופתים, רפלקסולוגים, מטפלים סיניים... בתי הספר מוציאים כל שנה עוד ועוד בוגרים (למרות שחלה מגמת ירידה מסויימת)... חלק לא מבוטל של הבוגרים לא עוסקים במקצוע שלהם, שלא נאמר מתפרנסים ממנו...
    ומצד שני - הומאופתיה הוא עולם ומלואו, גילוי של עולם מדהים, יכולת להביא מזור וריפוי אמיתי... בעומק ובעוצמה שלא הכרתי בעבר... עולם של התרגשות וייעוד... לימוד מתוך תשוקה והתלהבות...
    הלומד והעובד מתוך התלהבות דרכו להצלחה בטוחה יותר.

היום קיימים הומאופתים שמשתכרים למחייתם, מלאים בחווית העשיה והריפוי.

לגבייך - יש לי חבר שעובד בהיי טק 3.5 ימים בשבוע ושאר הזמן מוקדש לטיפולים ולימודים הוליסטים, יש לו עוגן (כלכלי, קריירה, קידום, תנאים) ומפרש פתוח לנשמה ולייעוד.

מאחל לך הצלחה רבה באשר תבחר
    ד"ר בועז רון
    ן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדבריך

אלון
    26/10/2008

דר' תודה רבה על תגובתך. אני מצטט מדבריך: "חלק לא מבוטל מהבוגרים כלל לא עוסקים במקצוע שלמדו שלא לאמר מתפרנסים ממנו" מכל מה שכתבת זה המשפט שהכי הציק לי.. תודה בכל אופן על האינפורמציה ואולי באמת עדיף ללכת על משהו יותר בטוח. מה גם שמקצוע טיפולי אחד יש כבר ברשותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מעודדת לאלון

כרמית ברלין
    26/10/2008

הי אלון ותודה על פנייתך.
    הייתי מוכרחה להגיב לשאלתך. לצערי אינני מסכימה עם עמיתי לפורום דר בועז רון.
    אכן השוק מלא..... אז מה? הוא מלא גם ברופאים ובעורכי דין ובכל זאת היכולת להתברג בשוק העבודה ולהצליח תלויה בך ואך ורק בך!!!!!
    ההצלחה היא פונקציה של התמדה, נחישות ומאמץ.
    אכן נכון - כשסיימתי את לימודי ההומאופתיה, לא מיד הצלחתי בעבודתי, לא מיד זרמו המטופלים.
    היה דרוש נסיון בשביל להצליח, הייתה דרושה עבודה קשה, מאמץ ועקשנות. בהתחלה היה קשה - לא ויתרתי, אפילו לשנייה.
    דבר גרר דבר, רעיון גרר רעיון, יצירתיות נדרשה גם כן ושוב בעיקר נחישות.
    כיום אני מנהלת 2 מרפאות פרטיות, בנוסף אני הומאופתית עצמאית של קופח לאומית, עובדת בשיתוף עם רופאים קונוונציונלים, ומבחינתי - השמיים הם הגבול.
    ובאשר לפרנסה - בהחלט ניתן להתפרנס מהומאופתיה.ובצורה מכובדת.
    הומאופתיה תורמת להתפתחות האישית. מאפשרת הבנת תהליכים באופן עמוק ושונה מכל גישה אחרת.
    ממליצה לך בחום ואשמח לעזור, לתמוך ולעודד אותך - אל תוותר. בהצלחה כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכרמית

אלון
    27/10/2008

ראשית תודה רבה לך על העידוד !! אני בהחלט בהתלבטות ומקווה לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורי . מה גם שאני לא צעיר מאוד כבר.. אני בן 29.5 עם ילד בדרך... כך שהדברים מתחילים להצטייר קצת אחרת.. בכל אופן אני חושב ממה שקראתי על התחום שהוא מדהים,מרתק ומסקרן לדעתי,אם כי תרשי לי להסתייג במעט,עוד אף פעם לא טופלתי בהומאופתיה ולכן ,אינני יכול לקבוע אם זה אכן עובד. אכן בתחום בו הנישה היא עצמאי יש להיות בעל נחישות,עקשנות,יכולת התמדה ורצון עז להצלחה,זאת מבלי לשכוח שיש צורך בכישורי שיווק ומכירה עצמיים גבוהה. אבל זה כמובן בכל תחום ולא רק בהומאופתיה. תודה בכל אופן על הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' רון ולכרמית

אלון
    27/10/2008

בייעוד שלי אני יודע בוודאות מתוך תחושת הנפש שאני באופיי מטפל,ואכן המקצוע הראשי שלי הוא פארארפואי טיפולי,אך בכל זאת משהו בהומאופתיה קוסם לי ,כיוון שמדובר בריפוי מהשורש ולא טיפול בסימפטומים. ואכן הדוגמא שנתן דר' בועז ממחישה את הכל : איש ההייטק שרוצה פרנסה מכובדת אך בכל זאת חש בצורך למלא את ייעודו ולכן הוא גם חצי משרה מטפל הוליסטי. ממש התחברתי לדברים. ייתכן שהפחד מכישלון ,הוא זה שמשתק אותנו....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאלון ולכרמית

ד''ר בועז רון
    28/10/2008

שלום אלון.
    אין בכוונתי לרפות ידי איש... אומץ ואמונה מהווים כוח מניע משמעותי וחשוב בכל דרך. אני עצמי עשיתי שינוי לא פשוט מרופא מן המניין ללימודי ההומאופתיה. שינוי שחיבר אותי לעולם שמילים כמו מדהים, מרתק, נפלא... יתקשו לתארו, בפרט את השינוי האישי ש עברתי במהלך הלימודים ובעיקר בעבודה כמטפל.

מצטט את דברי מהמייל הראשון:
    "הומאופתיה הוא עולם ומלואו, גילוי של עולם מדהים, יכולת להביא מזור וריפוי אמיתי... בעומק ובעוצמה שלא הכרתי בעבר... עולם של התרגשות וייעוד... לימוד מתוך תשוקה והתלהבות...
    הלומד והעובד מתוך התלהבות דרכו להצלחה בטוחה יותר. היום קיימים הומאופתים שמשתכרים למחייתם, מלאים בחווית העשיה והריפוי."

והדוגמא של החבר המחלק את שבוע עבודתו... היא אחת האופציות של המטפל המתחיל... להמשיך בעבודה מכניסה... עד שבונה קליניקה משל עצמו. אני הרצאתי בבתי ספר לרפואה משלימה לפרנסתי בשנים הראשונות במקביל לטיפולים הומאופתיים.

מאחל לך הצלחה בכל אשר תבחר.
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אתי
    22/10/2008

מה ההבדל בין נטורופתיה להומאופתיה? או שהם אותו הדבר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאתי

ד''ר בועז רון
    22/10/2008

שלום אתי

אומנם שתי שיטות הטיפול הללו נכללות ברפואה מערבית אך הן שונות מאוד.
    הנטורופתיה מתמקשת בעיקר בהשפעה דרך שינויים בתזונה, קיים גם מרכיב של גוף נפש.
    הומאופתיה מטפלת דרך תרופות הומאופתיות במכלול האדם, כך שמטפלת בבעיות פיזיות ונפשיות.
    מניסיוני כרופא, מטפל ומרצה למעלה מ 12 שנה במכלולות השונות- מעולם לא פגשתי תחום טיפולי כמו ההומאופתיה מבחינת עומק ויעילות הטיפול.

מקווה שעניתי לשאלתך
    בברכה
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה בעונות מעבר
    יפעת
    18/10/2008

שלום, אני בהריון חודש שישי סובלת בתקופה זו מאלרגיה שמתבטאת בנזלת והתעטשיות. האם יש משהו הומופטי שמתאים לנשים בהריון, ולא מזיק לעובר? תודה יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה בעונות מעבר

הוספת תגובה

• תשובה ליפעת

ד''ר בועז רון
    19/10/2008

שלום יפעת

טיפול הומאופתי לא מכיל חומרים כימיים, עדין וניתן גם לנשים בהיריון, נשים מניקות, לתינוקות ולמבוגרים.

בברכה
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה הגיוני?
    דיקלה
    14/10/2008

האם תרופה הומאופטית שלקחתי פעם אחת (בבוקר ובערב) יכולה להשפיע לתקופה של יותר משלושה חודשים ועדיין לרפא? נראה לי תמוהה....

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה הגיוני?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בועז רון
    15/10/2008

שלום לך

התרופה ההומאופתית באה להחזיר את האדם לאיזון, לעיתים יש צורך במתן יומי של רמדי ולעיתים די במתן מינון אחד כדי ליצור את השינוי. רוב האנשים מורגלים בטיפול כימי, אקמול עובד ל 4 שעות, נורופן ל 8 שעות וכו'. הטיפול ההומאופתי פועל לא ברמה הכימית אלא בשורש החולי ומפה היופי של הטיפול.
    לשאלתך - אפשרי ומשמח.
    חג שמח
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס- שאלה
    דיקלה
    14/10/2008

לא ברור לי משהו לגבי ההומאופטיה- יש תרופה כזאת שנקראת psorinum ןעשויה (כפי שהבנתי) מאנרגיה של המחלה פסוריאסיס (יכול להיות שלא הבנתי נכון...) אם כך, האם היא לא אמורה לרפא את כל חולי הפסוריאזיס? או שיתכן ויתאימו להם תרופות שעשויים מאנרגיות של חומרים אחרים? והאם היא יכולה להתאים לאנשים שלא חולים בפסוריאזיס? אשמח אם תסבירו לי את העניין.

לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס- שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לפיסקוש

ד''ר בועז רון
    19/10/2008

שלום פיסקוש

בניגוד לרפואה מערבית בה התרופות מותאמות לסימפטומים, כך שניתן לתת תרופה אחת לקבוצה של אנשים. בהומאופתיה מתאימים את התרופה לאדם.
    התרופה פסורינום - מתאימה לטיפוס מסויים, שיכול להיות כלל ללא מחלת הפסוריאזיס, אלא לבטא את המהות של הרמדי בהילך רוח, בגישה שלו, בהתנהלות שלו.
    ממש כפי שיש תרופות מרקמות ופתולוגיות אחרות - אין זה מחייב שהם יסבלו מהם.
    מחלת העור פסוריאזיס יכול להתבטא במגוון טיפוסים, כל אחד יכול לקבל תרופה אחרת לגמרי, וכשהטיפול הנכון ניתן- הריפוי מגיע: שקדים בילדים קטנים קטנים, דלקות חולפות, מגרנה נעלמת, מצב הרוח משתנה,תפיסת העצמי, הביטחון העצמי וכו'- כל מה שזקוק לריפוי עובר ריפוי.

בברכה
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לטפל בהזעת יתר עי הומאופט?
    טל
    10/10/2008

הוספת תגובה

• תשובה לטל

ד''ר בועז רון
    10/10/2008

שלום טל

ניתן לטפל באנשים הסובלים מהזעת יתר.
    האופציה הניתוחית מביאה אומנם להקלה בהזעת הידיים והרגליים אולם גם תופעות לוואי דרמטיות ואומללות. מעבר לאיבוד השליטה על ויסות החום והקור בידיים וברגליים, מתקיימת "הזעת פיצוי" כלומר הזעה מסיבית באזורים אחרים כמו בבטן, חזה, ראש... ברמה שמחייבת החלפת חולצות מספר פעמים ביום.

חג שמח ושנה טובה
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לואיזה
    מיכל
    09/10/2008

בזמן טיפול הומאופטי האם מותר לשתות תה מלואיזה יבשה???

לקביעת תור
    סגירה
    לואיזה

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ד''ר בועז רון
    10/10/2008

שלום מיכל

כן.
    שנה טובה
    בועז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארניקה לפני ואחרי לידה- מינון מומלץ
    אמא לעתיד
    07/10/2008

קניתי 100 כדוריות, שהן סה"כ 10 גר'. מהו המינון המומלץ לפני / אחרי לידה? כמו כן, האם יש הבדל בין אם הלידה הינה רגילה או בניתוח קיסרי?

הוספת תגובה

• תשובה לאמא לעתיד

ד''ר בועז רון
    10/10/2008

שלום

לפני הלידה אין לקחת ארניקה, אלא אחריה - בתדירות של שני כדורים למציצה, שלוש פעמים ביום.
    לגבי ניתוח קיסרי - אותן הנחיות,
    בכל מקרה הייתי מוסיף קלנדולה לשטיפות וגינליות/ לטבול פדים ולהניח במקום.

קיימת ערכה שלמה של תרופות הומאופתיות כדי לסייע בתהליך הלידה. יש להתייעץ עם הומאופת, לגבי נטילתן.

מאחל לך לידה קלה ואימהות נעימה ומשמחת
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר איזון הורמונאלי
    נעמה
    07/10/2008

הייתי אצל הומאפוטית בגלל חוסר איזון הורמונאלי והיא נתנה ךי פולסטילה במינון 1m , 1. כמה זמן בד"כ אחרי לקיחת התרופה מופיעות ריאקציות? 2. אני לקחתי את התרופה ואחרי כעשרה ימים ,ביום העשרים למחזור מופיעים אצלי כאבי בטן והתכווציות של המחזור (לפני שאני מקבלת), האם זה מהריאקציות ? או לא קשור ותגובה צריכה להיות ואם בכלל בימים הראשונים ? 3. תוך כמה זמן התרופה ההפמאופטית צריכה להשפיע ועד מתי אני אדע (מבחינת זמן) שזו התרופה המתאימה לי? אשמח מאוד לקבל הסבר

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר איזון הורמונאלי

הוספת תגובה

• תשובה לשלי

ד''ר בועז רון
    07/10/2008

שלום שלי

ראקציה או בעברית "החרפה" לא חייבת להופיע בכל מקרה, לעיתים היא מופיע מיד לאחר נטילת התרופה ההומאופתית ולעיתים כעבור זמן. כל מקרה לגופו...
    לגבי שיפור - יש כאלו שזמן קצר לאחר התחלת הטיפול חווים שיפור משמעותי ויש שהתהליכים לוקחים זמן. נטייה של אנשים היא לרוב להתעלם משיפורים הנתפסים בעיניהם כקטנים. לא פעם מגיעים אלי מטופלים ובפגישה אני מזכיר להם שהם סבלו מעצירות, משיעולים, ממצב רוח ירוד - עכשיו שהם בסדר, הם פשוט שכחו, הניחו את הבעיות מאחור (באופן נורמלי).
    מדוע לא תפני אל המטפל ותבקשי לשמוע את דעתו. הוא שמכיר אותך, שמכיר את הרמדי שהתאים, יכול לספק את התשובות הטובות ביותר.

חג שמח וגמר חתימה טובה
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים בגיל שלוש וחצי+
    דנה
    06/10/2008

שמי ענת וביתי בת שלוש וחצי עם שקד שלישי מוגדל. נוחרת מעט בלילה ונזלת שחוזרת לעיתים. טיפלנו באמצעות דיקור והדבר עזר ללא ספק אך הבעיה לא נפתרה. בשבוע שעבר אובחנה ירידה קלה בשמיעה בעקבות נוזלים. האם הומאופטיה יכולה לעזור? חשוב שאציין שאין עיכוב התפתחותי והילדה מדברת מצויין. מצד אחד אני לא מעוננינת בניתוח ומצד שני אני מפחד שיגרם לה נזק.אשמח לעזרה. תודה, ענת

הוספת תגובה

• תשובה לענת

ד''ר בועז רון
    07/10/2008

שלום ענת

טיפול הוליסטי לא צריךלהסתפק ב"לעזור", אלא אמור להביא את המטופל למקום אחר, לחזק אותו ברמה הפיזית והנפשית, כך שלא יחלה באותו התדירות ועוצמה.
    טיפול ה"עוזר" כל פעם שהבעיה עולה, מטפל בסימפטומים ופחות בשורש העניין. ועובדה - הבעיה חוזרת.
    ילדים רבים פונים למרפאה ההומאפתית עם בעיות של נוזלים, דלקות באוזניים, שקדים מוגדלים, שקד שלישי וכו' ועם הטיפול חלה הקלה בסימפטומים תוך ימים- שבועות, כאשר השקדים עצמם נספגים תוך מספר חודשים.
    ללא ספק האופציה של ניתוח היא מאוד בעייתית, הסרה של רקמה חשובה כמו השקדים, רקמה המהווה חלק ממערך החיסון - עלולה ליצור בעיות בהמשך. למעשה כל טיפול סימפטומטי גורם לדיכוי ולרוב להחמרת הבעיה. ראה מקרה אסטמה של העור שבטיפול מקומי נעלמת, וחוזרת ומופיעה לאחר שבועות- חודשים בצורת אסטמה של דרכי הנשימה... ללא ספק עליה בחומרת המחלה.

מאחל לך חג שמח וגמר חתימה טובה.
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארניקה
    אמא לעתיד
    03/10/2008

איפה אפשר לקנות ארניקה בצורת גלובולים באיזור המרכז (ת"א/רמת-גן)? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ארניקה

הוספת תגובה

• תשובה לאמא לעתיד

ד''ר בועז רון
    05/10/2008

שלום

אני ממליץ על ארבעה בתי מרקחת:
    ירקונים (פתח תקווה) - 03-9391028
    נאות שושנים (חולון) - 03-5596662
    ראשונים (ראשון) - 03-9410777
    הומגליל (ת"א) - 03-5223358

בברכה
    ד"ר בועז רון
    מרכז א.ד.י.ב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארניקה - מינון מומלץ

אמא לעתיד
    05/10/2008

מהו המינון המומלץ לפני / אחרי לידה? כמו כן, האם יש הבדל בין אם הלידה הינה רגילה או בניתוח קיסרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולריאן-שאלה לד"ר
    לי
    02/10/2008

האם מותר לחרדות ליטול ציפרלקס ומידי פעם ריבוטריל יחד עם ולריאן (valerianaheel 30 ml)?

לקביעת תור
    סגירה
    ולריאן-שאלה לד"ר

הוספת תגובה

• תשובה ללי

ד''ר בועז רון
    03/10/2008

שלום לי

שלושת התרופות שאתה מציין - מטפלות בבעיות בעלות אופי דומה:
    ציפרלקס (אסציטלופראם) - שייכת למשפחת התרופות נוגדות דיכאון מסוג SSRI, משמשת לטיפול בדיכאון ובהפרעת פאניקה.
    ריבוטריל (קלונאזפאם) - שייך לקבוצת תרופות הידועות בשם בנזודיאזפינים, המשמשות בעיקר לטיפול בחרדה ובנדודי שינה. בעלי השפעות מרגיעות, מרדימות וכן כנוגד-פירכוסים למניעה ולטיפול בהתקפים אפילפטיים, במיוחד למניעת התקפים קצרים.
    ולריאן היא תרופה הנתנת ללא מרשם רופא, מיועדת ללהפחתת נדודי שינה, הפחתת חרדה, מצבי לחץ ושיפור מצב רוח.

לא פעם תרופות ניתנות במקביל, באופן אירוני כאשר אחת מטפלת בתופעת הלוואי של השניה. גם תרופות הניתנות ללא מרשם רופא, וגם אלו הנחשבות כתוספי מזון הם בעלות השפעה חזקה
    וקיים ענף שלם ברפואה העוסק בתגובות בין תרופתיות. מדובר על ענף ההולך ומתפתח וכל שנה נחשפים קשיים ובעיותיות בין תרופות, תוספי מזון ומזונות.
    מי ששולט בעולם החומרים הכימיים, מתעדכן השפעות הבין תרופתיות הם הפסיכיאטרים.
    לציין שלכל התרופות הללו ואחרות יש תופעות לוואי מרשימות, שחלקם מתגלה בטווח הקצר וחלק שנים לאחר התחלת השימוש, לדוגמא פרוזק השייכת למשפחת SSRI יצאה לשוק כתגלית, תרופה אפקטיבית עם מינימום תופעות לוואי והאמת רחוקה מזה. מעבר לכך שמחקרים מראים שאין לה כמעט השפעה על מצבי דיכאון קלים, תופעות הלוואי שלה משמעותיות מאוד.

השאלה הגדולה - היא האם יש אלטרנטיבה לנטילת תרופות שמטפלות בסימפטומים, עם מחירים בצידם. האם יש אפשרות במקום ממנו נובע הדיכאון, החרדה, החוסר שקט והפרעות השינה?
    האם הדרך לבריאות עוברת דרך נטילת תרופות כ"תחזוקה כימית"?
    האם לטפל בסימפטומים המשמשים כ"נורות אזהרה" לא מפספס טיפול בבעיה השורשית שהולכת ומחמירה?
    קיים טיפול שמטפל בשורש הבעיה, הטיפול ההומאופתי ניתן במקביל לטיפולים הכימיים. בהמשך, עם התחזקות המטופל - יש מקום להוריד את הטיפול התרופתי.

מברך אותך בחג שמח, שנה טובה.
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה