תזונה, ספורט וגדילה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה, ספורט וגדילה.
    רציני
    01/08/2011

שלום רב,

אני אם לנער בן 14 שמסרב לאכול דבר מלבד צ'יפס ונקניקיות עם הרבה מאוד קטשופ ולחם עם מרגרינה (לפעמים אם יש לי מזל הוא מוכן לצרף חביתה). הוא אינו אוכל פירות או ירקות כלל, בקושי שותה חלב (כוס אחת ביום לכל היותר, עם קורנפלס בבוקר) ומעט הבשר שהוא כן מועיל בטובו להכניס לגופו, הינו מהסוג הנחות ביותר.

עד כמה שהצלחתי להבין מחיפוש מידע באינטרנט, כמויות הסידן והחלבון שהוא צורך אינן מספקות לילד בגילו. מדאיגה אותי אף יותר העובדה שהוא ילד מאוד ספורטיבי בחוגים ואף מתכנן להתחיל להרים משקולות בחדר כושר. למיטב הבנתי, אילולא ישנה את הרגלי התזונה שלו, זה רק יגדיל לו את הגרעון בחלבון וסידן שכבר יש לו.

אנא, אם תוכלו להסביר לי האם ישנה סכנה שהילד אכן עושה לעמצו נזק בלתי הפיך, האם הוא עלול לפגוע לעצמו בגדילת ובבריאות העצמות שלו, ומהם הנזקים העתידיים שהוא מסתכן בהם ?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה, ספורט וגדילה.

הוספת תגובה

• תזונה, ספורט וגדילה. - תגובה

רעות גרוס
    02/08/2011

לדעתי כדאי לך ללכת איתו לדיאטנית ספורט שתסביר לו את הצורך לאכול מזונות מסויימים כדי להפיק תועלת בספורט שהוא עושה, בבריאות שלו גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך. לפעמים גורם חיצוני יכול לגרום לשינוי במיוחד אם בנך רוצה לראות תוצאות בפעילות הספורטיבית שלו (כפועל יוצא משינוי התזונה לספורט, גם הבריאות שלו תשתפר). אני לא יודעת מה הגובה שלו אבל לא נראה לי שגדילתו תפגע אך עם תזונה חסרה או לא בריאה יכולים להיות לו בעיות בריאותיות בטווח הארוך (רמות כולסטרול גבוהות בדם, שומנים בדם, דלדול עצם וכו').

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו