מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה, הרזיה וספורטנמרוד14/08/2011
שלום,
אני בן 27 גובהי 1.73 ומשקלי נע בין 65 ל- 68 ק"ג. רזה (אבל לא שלד מהלך..). לפני כשלוש שנים שקלתי 85-86 ק"ג. אני לא מחשיב את ההפחתה כדיאטה אלא כשינוי אורח חיים (כן, זה כבר קלישאה..). שילבתי ועדיין משלב בין תזונה נכונה ופעילות גופנית. לפני כשנתיים הפסקתי להתאמן באופן סדיר בחד"כ, והיו כמה חודשים שלא התאמנתי. עם התזונה המשכתי, כמובן, אני משתדל לאכול רק דברים בריאים וללא שומם טראנס. אבל אני מרגיש במיוחד בשנה וחצי האחרונות מאוד חלש פיזית ושמסת השריר שלי פחתה מאוד, ומעירים לי שאני יותר מדי רזה.
בתקופת ההרזיה הגעתי לאימון אירובי(הליכה מהירה/סטפר/שחיה) בערך כשעה ורבע 3 פעמים ושבוע, אנאירובי- גם 3 פעמים אך לרוב פעמים בשבוע- חצי שעה- בעצימות נמוכה של מתחילים. לאחר שהפסקתי להתאמן בחד"כ- המשכתי רק עם האירובי: הליכות מהירות של 40- 45 דק'.
עכשיו נרשמתי שוב לחד"כ : אירובי- כ-25 דקות הליכה מהירה מתוכן לסירוגין ריצה קלה של סה"כ 6-7 דקות. ומכשירים- כ40 דקות.
אני אוכל בערך כך:
בבוקר 6:30- שתי פריכיות ופרוסת לחם שיפון/מלא/דגנים עם טחינה גולמית ודבש( בחודש האחרון הורדתי לגמרי מוצרים בחלב פרה- זה לא עושה לי טוב).
בשעה 9:30/ 10:30- תפוח ומלפפון / שני פירות וירק.
צהריים- 13:00 או 14:00: פחמימה (אורז לבן, פסטה) +חלבון (שתי קצצות בשר ברוטב/ חזה עוף/שוק או דג. כל הארוחה הזו ממלאת צלחת גדולה. כלומר, אני שבע ממנה. +ירקות: מלפפון או שניים ועגבנייה.
בשעה 17:00- פרי/ שקדים לא קלויים או אגוזים לא קלויים למיניהם. לרוב אני אוכל ישר ארוחת ערב:
בשעה בין 18:30 ל- 19:30 - שתי פרוסות עם ממרח כלשהו( אבל לא גבינה. זה יכול להיות שוה טחינה גולמית ודבש) או חביתה פעם בשבועיים(אני פשוט לא חושב להכין את זה..). לפעמים אח"כ גם קורנפלקס או גרנולה+ ירקות: גזר ומלפפון/גמבה. ואח"כ בערב, צלחת פירות.
נרשמתי שוב לחד"כ כי אני רוצה להתחזק והכינו לי תוכנית. אני רוצה להיות יותר שרירי, להעלות מסת שריר. אני חושב שאני ממש חלש- לפעמים אני סתם מוריד שקית זבל כבדה לפח ושרירי הזרוע יכולים להיתפס ליום...
מה אצטרך לשנות/להוסיף לתזונה?
תודה רבה רבה וסליחה על המגילה..
נמרוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה, הרזיה וספורט - תגובה
רעות גרוס15/08/2011שלום נמרוד, אתה צריך להוסיף חלבונים לתפריט היומי שלך, חוץ מארוחת ערב אתה כמעט לא אוכל חלבונים במשך היום (בבוקר אתה בכלל לא אוכל חלבון ובערב אתה אוכל ביצה פעם בשבועיים!!).
כדי להעלות מסת שריר אתה צריך לצרוךבין 80 ל 100 גר' חלבון ביום!! (חישבתי לפי 1.2 ו 1.5 גרם חלבון לק"ג גוף) שאותם אתה צריך לפרוס למשך כל היום (הגוף שלך סופג כ 25-30גרם חלבון בארוחה) אם תאכל בוקר/ערב: 2 פרוסות לחם + טונה וירקות, צהריים כמו שאתה אוכל, ערב /בוקר: ביצה גבינות עיזים (אני מבינה שאתה לא אוכל מוצרי חלב מפרה) / פסטרמה וירקות. אחה"צ יוגורט מחלב עיזים וכו'.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז להוסיף חלבון לכל ארוחה?
נמרוד16/08/2011רעות, תודה רבה על התשובה.
לשלב חלבון בכל ארוחה (עד לכ-ז00 גרם בכל יום)? גם בימים שאיני מתאמן?
ובאיזה מקורות חלבון טובים נוספים אוכל להשתמש? הדעה הרווחת היא שביצה לא מומלץ לאכול יותר מפעמיים בשבוע.
יכול להיות שהשרירים שלי נחלשו כי בעצם מסתם ירדה בגלל שלא אכלתי די חלבון?
שוב תודה
נמרוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז להוסיף חלבון לכל ארוחה? - תגובה
רעות גרוס17/08/2011כדי לבנות מסת שריר אתה צריך לצרוך יותר חלבון גם בימים שאתה לא מתאמן.
לגבי הביצים אם אין לך בעיית כולסטרול אתה יכול לאכול גם 5-6 ימים בשבוע אין כל בעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז להוסיף חלבון לכל ארוחה? - תגובה
סיון דוד18/08/2011הי נמרוד
כפי שרעות כתבה, אתה יכול לאכול 5-6 ביצים בשבוע , זאת במידה ורמות כולסטרול תקינות בדם. כמובן שההגבלה היא על חלמון הביצה, את החלבון ניתן להוסיף ללא בעייה, אתה יכול למשל להכין חביתה מ- 2 חלבונים וחלמון אחד.
לגבי מקורות נוספים לחלבון במזון (חוץ מביצה):
חלב ומוצריו
בשר ומוצריו
דגים
קיטניות בשילוב עם דגנים מספקים חלבון מלא (לדוגמא אפונה/עדשים+אורז)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכן
נמרוד19/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?