מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבונים טבעיים במקום אבקות חלבוןעומר גסנר18/01/2012
שלום רב אני מתאמן מספר חודשים בחדר כושר הגעתי למצב שבו אני כבר בונה שרירים והחיטוב מתחיל להיראות. אמרו לי שאני עכשיו בשלב שחייב להתחיל להשתמש באבקות חלבון. הבעיה היא שהם כולם על בסיס חלב שאני לא מסוגל לשתות יותר מדי והטעמים נוראיים. האם יש איזשהוא תחליף בריא נוסף שיכול לתת לי את אותו כמות חלבונים שהגוף שלי דורש או שמה עליי לסבול בכוח את המשקאות האלו. אני 178 שוקל 78 - 75 מתאמן בין 3 ל5 פעמים בשבוע אימון שמשלב אירובי - כוח. משתדל לשחות לא תמיד יוצא. אוכל 5 ארוחות פחות או יותר סדירות ביום. ואיך אני יודע כמה חלבונים בערך אני מכניס לגוף או צריך להכניס עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבונים טבעיים במקום אבקות חלבון - תגובה
סיון דוד19/01/2012שלום עומר
למיטב ידיעתי אין שלב בו חייבים להוסיף אבקות חלבון לתפריט, אך כן יש מקום לשלב חלבונים מהמזון במידת הצורך. לא כתבת מה אתה אוכל במהלך היום כך שאין באפשרותי לחשב כמה חלבון אתה צורך. מנה של אבקת חלבון מכילה כ-25 גר' חלבון, ואתה יכול למצוא כמות חלבון דומה במזונות כמו: גביע קוטג' או טונה, או חביתה מ-2 חלבונים +חלמון אחד + יוגורט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, רק עוד דבר אחד
עומר גסנר19/01/2012תודה רבה, רק עוד דבר אחד הארוחות שלי כוללות:
בוקר: סנדביץ עם גבינה לבנה או צהובה וירק וכוס קפה.
בוהוריים: יוגורט או קורנפלקס.
צהריים: סלט, שני ביצים, טונה, פרי.
לפני אימון: קפה ופרי.
אחרי אימון: ארוחה חמה, פחמימות ובשר.
ערב: סנדביץ או טוסט או קורנפלקס.
אני משתדל לאכול כל יום לפחות ביצה אחת. וטונה משתדל אחת ליומיים כי הבנתי שזה לא בריא יותר מדי
האם זה נראה מספיק ובסדר או שאני יכול להוסיף משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות חלבונים בתפריט - תגובה
סיון דוד19/01/2012התפריט מכיל כ-110-120 גרם חלבון, וכך יוצא שאתה צורך 1.5-1.6 גרם חלבון לק"ג. ולכן לדעתי אין לך צורך בתוספת חלבון.
תמשיך לאכול לפחות ביצה שלמה כל יום (כל עוד אינך סובל מרמת שומנים גבוהה בדם) או ביצה שלמה + חלבון נוסף.
לגבי הטונה- אכן המלצת משרד הבריאות היא לצרוך עד 340 גר' דגים (מכל סוג כולל טונה בשימורים) בשבוע על מנת למנוע הרעלת כספית, כלומר- 3 קופסאות טונה בשבוע. בימים בהם אינך אוכל טונה אתה יכול לאכול גביע קוטג' או מהדוגמאות האחרות שנתתי לך .
לגבי הבשר- אין צורך לאכול כל ערב מנה בשרית יחד עם הפחמימות , אתה יכול להחליף את הבשר במנה של קיטניות- 1 כוס (כמו אפונה, שעועית, גרגרי חומוס...) אשר יחד עם הפחמימה יספקו חלבון מלא מבחינת הרכב של חומצות אמינו בארוחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבונים טבעיים - תגובה
אלון26/01/2012אני למשל משתמש בחלבון ללא לקטוז. זה חלבון בשם prostar.
הוא ללא לקטוז ובלל אתה יכול להכין את המשקה עם מים במקום חלב.
תהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת אותה הכמות כן אבל לא האיכות
אלון26/01/2012אבקת חלבון מבוססת על מי גבינה (whey ) נחשבת לאיכותית הרבה יותר ובעלת כושר ספיגה הרבה יותר טוב.
כמובן שאני לא בעד קיצוניות ולדעתי יש לשלב חלבון מכל המקורות.
אני צורך את האבקה מנה אחת אך ורק אחרי אימון בחדר כושר. במשך כל שאר הזמן צורך חלבונים מכל שאר המקורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אהרון23/01/2012וזה בלי לדבר על הדברים המופרכים שבתגובות שלך. אתה לא מציע מקור טבעי לוויטמין B12 וגם לא שמעת על נוגדי ספיגה (anti nutritionals) כגון חומצה אוקסלית וחומצה פיטיט שנמצאים במוצרים מן הצומח שאתה מציע כמקור בלעדי לברזל. אלה קושרים את הברזל ומתכות אחרות ומונעים או מפחיתים באופן ניכר את הספיגה במערכת העיכול. גם פופאי חושב שהתרד הוא מקור מצויין לברזל, אבל הוא רק דמות מצויירת!
יש גבול עד כמה שאפשר ללכת נגד הטבע. להבדיל מבעלי חיים אוכלי עשב, מערכת העיכול של האדם איננה מותאמת לצריכה בלעדית של צמחים. אין שום הוכחה מדעית או סטטיסטית שטבעוניים בריאים יותר מאוכלי כול או שתוכלת החיים ארוכה יותר, וייתכן שההיפך הוא הנכון.
מעבר לרצון להפיץ את תורתך הקיצונית אתה עושה פרסומת פסולה לעצמך בלי אישור הנהלת האתר תמורת תשלום, כמקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו מעולה זה בדיוק מה שחשבתי...
עומר גסנר22/01/2012אני מתאמן חצי שנה ועובד ע"פ התפריט ששמתי פחות או יותר מנסה להקפיד. פחדתי להיכנס לשטויות האלה. אני שמח שאישרתם לי שאני בערך בכיוון הנכון תודה רבה לכם עזרתם לי מאוד. אני אקח את העצות לתשומת לבי כמובן אתבסס גם על יותר ירקות ואוכל מן הטבע. האם ישנה דרך לקבל עוד ברזל שלא רק מבשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו מעולה זה בדיוק מה שחשבתי... - תגובה
סיון דוד24/01/2012ברזל שמקורו במזונות מן החי נספג יותר טוב בגוף אך כמובן שניתן למצוא ברזל גם במזונות מן הצומח לדוגמא:
בירקות ירוקים , בקיטניות -עדשים,גרגרי חומוס ובשאר הדגנים המלאים ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?