מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפני בחינת בגרותשקד21/04/2012
היי, אני בת 18 ויום שני יש לי בחינת בגרות בספורט, הבחינה מתחילה בערך ב-8:30 עם ריצת 2000, רציתי לדעת מה כדאי לי לאכול לפני ומתי. האם כדאי להקפיד גם על תזונה יום לפני?
לאחר ריצת 2000 הבחינה ממשיכה עם כפיפות בטן, מתח, קפיצה לרוחק, וריצה 4X4 בין לבין יש הפסקה, האם לאכול בהפסקה ואם כן מה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני בחינת בגרות - תגובה
סיון דוד22/04/2012הי שקד
בבוקר הבחינה אני ממליצה לך לאכול ארוחת קלה בשעה -7:00-7:30, הכוללת חלבונים ופחמימות כמו לדוגמא:
-כריך עם ביצה קשה או חביתה
-כריך עם טונה
-דגני בוקר מחיטה מלאה+חלב
וכמובן לשתות מים
(מומלץ גם רבע שעה לפני הריצה לשתות כוס מים)
בהפסקה את יכולה לאכול פחמימה פשוטה שתספק לך אנרגיה זמינה כמו בננה או 2 תמרים וכמובן להקפיד על שתייה
היום בערב הקפידי לאכול ארוחת ערב טובה עם דגש על פחמימות -כלומר עם שילוב של לחם או פסטה או תפו"א בארוחה..
בהצלחה
ואגב - אם תקפידי על ארוחת בוקר כזו לפני כל בחינה שיש לך(לא רק בספורט) או לפני יום לימודים תגיעי להישגים טובים יותר (בדוק לפי מחקרים!!!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?