חלבון,פחממות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון,פחממות
    שמעון
    11/05/2012

אני משחק כדורסל חמש שנים.אני בן 11 שוקל 27 קג גובה 140 סמ.מה כמות החלבון והפחממות שאני צריך לאכול ביום.?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון,פחממות

הוספת תגובה

• חלבון,פחממות - תגובה

סיון דוד
    13/05/2012

שלום דני

אין עדיין המלצות מדויקות עבור ילדים ספורטאים לכמות חלבונים ופחמימות בתפריט היומי, אך הדרישות התזונתיות עבור ילדים ובני הנוער צריכות להתאים לפחות להמלצות ה- RDA שזוהי הקצובה היומית המומלצת לפי ארה"ב, לפי גיל ומין :
    -פחמימות- 130 ג'/יום, חלבון 34-56 ג'/יום.
    מומלץ לערוך התאמה ספציפית לצורכי הילד ולשקול העשרה קלורית או העשרה של רכיבים תזונתיים אחרים לפי העומס בו נמצא הילד ולפי שלבי הגדילה שלו

באופן כללי כדאי שתקפיד על ארוחות מסודרות, ארוחה הכוללת בשר או דג לפחות 4-5 פעמים בשבוע, ביצים הם גם מקור טוב לחלבון -מומלץ לאכול ביצה כל יום, צריכת מוצרי חלב -לאספקת כמות סידן החשובה במיוחד בגיל ההתבגרות, להקפיד על צריכת פירות וירקות אשר יספקו ויטמינים ומינרלים לגוף (חשוב לאימונים), להקפיד על ארוחה לאחר אימון המשלבת פחמימות וחלבונים .
    וכמובן להקפיד על שתיית מים מרובה

בברכה

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו