מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כללישלומי כהן22/05/2012
שלום רב לכולם.
שלום רב לכולם.שלום וצוהריים טובים.
אהה....אני רק רוצה לשאול ולהגיד כמה דברים:
קודם כל קוראים לי שלומי כהן ואני בן 19,עדיין תלמיד תיכון עוד לא התגייסתי לצבא משום שהצבא דחה לי את זה בגלל הלימודים.
אני 1.63 ואני שוקל 63.5..
עכשיו חשוב לי להבהיר שהמשקל שלי ובעיקר הגוף שלי בינתיים בנוי רק משומנים(אוכל)..אין לי בכלל שרירים בגוף..יש לי קצת ביד השמאלית שלי אבל ממש קצת.
עכשיו אני רוצה להגיד שאני לא הולך ומאמן בחדרי כושר,אין לי מנוי לחדר כושר בגלל כל מיני סיבות אחת מהן זה שאני יודע שאם אני יעשה מנוי לחדר כושר אני לא אתמיד בכלל ואז סתם חבל על הכסף וזה עולה המון..
אבל שיש לי זמן שזה קורה רק בקיץ,בחופשת הקיץ אני עושה ריצות אבל ברוב השנה עצמה אני כמעט ולא עושה ספורט אישי מעבר לשיעורי ספורט בביה"ס שיש לנו שם חדר כושר.
עכשיו הייתי מאוד רוצה ללכת לחדר כושר אבל אני לא הולך...ועכשיו כל החברים שלי רובם מתאמנים בחדרי כושר ואני לא....והייתי רוצה לשאול אם יש לכם כמה טיפים או דברים שאפשר לעשות בבית ובסביבה שאני חי בה בעצמי ללא חדרי כושר,עכשיו יש לי בבית משקולות,ואני רוצה קצת לפתח את הבטן שלי,את הגוף שלי.....שיהיה לי קצת שרירים וגם בידיים להיות קצת יותר חזק אז רציתי לשאול אם יש לכם טיפים מה לעשות??
עכשיו גם רציתי לשאול האם זה רע שביינתיים שלי הגוף שלי בנוי רק משומנים(אוכל) וללא שריר אחד בגוף??ואני בן 19 ושנה הבאה אני מתגייס לצבא...ואני שוקל 63.5 זה בסדר??
נ.ב:
1) רציתי לשאול מה זה שאומרים לך לאכול חלבונים ופחמימות?? פחמימות זה נגיד פירות יבשים כמו צימוקים וכאלו??
וחלבונים מה זה??זה נגיד טונה בשימורים?? וגם רציתי לשאול שהאם קוראסון בסופר נחשב לפחמימה??ונגיד אם אני אוכל את זה פעם בשבוע אז זה בסדר??
2) יש ליד הבית שלי פארק..סתם פארק ויש שם מכשירי כושר אומנם זה לא כמו בחדר כושר אבל זה מכשירים של הרגליים והיידים אז רציתי לשאול האם זה בסדר להתאמן איתם??
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי - תגובה
רעות גרוס03/06/2012לדעתי אתה צריך לפנות לדיאטנית שמתמחה בספורט שתבנה לך תפריט מתאים ותתן לך תוכנית אימונים בהתאם למה שיש לך (משקולות בית, פארק).
כמו כן היא תסביר לך מה זה פחמימות, חלבונים ושומנים.
בקצרה, פחמימות הן דגנים (לחם, פיתה, אורז, פסטה וכו'), קיטניות, פירות וגם בירקות יש קצת פחמימות.
חלבונים: מוצרים מהחי - מוצרי חלב, דגים (טונה), עוף, בשר, ביצים. מהצומח: קיטניות (יש גם באגוזים, אבל פחות אבל הם שייכים לקב' השומנים, ודגנים גם כן יש קצת חלבונים אך הם שייכים לקב' הפחמימות).
בקרואסון יש פחמימות והרבה שומן (טרנס- לא בריא) ולכן אם אתה רוצה לרדת ב % שומן לא מומלץ לך לאכול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי
שלומי כהן05/06/2012שלום רב רעות.צוהריים טובים לך
שלום רב רעות.צוהריים טובים לך.
שלום.היי.רק רציתי להגיד שביום יום ובדר"כ אני אוכל בריא,אני אוכל אורז,פסטות,בשר..בשר של כל הסוגים שזה כולל: קבב,חזה עוף,פרגית,המבורגר,שניצל,בשר 300 גרם,כנפיים.בקיצור כל סוגי הבשר שרק יש בשווקים.
עכשיו אני גם אוכל מוצרי חלב והמון,טונה..טונה מתחלק לשני סוגים שאת שניהם אני אוכל:
1) טונה ביום שישי(דג)
2)טונה בשימורים של סטארקייז
ולגבי מוצרי החלב אני אולכ המון,אם זה גבינה,שותה חלב,קוטג',גבינה צהובה,גבינה בולגרית,גבינה צפתית,כל סוגי הגבינות..אני מת על ארוחה חלבית..
וגם אני אוכל המון ירקות ופירות.גם רציתי להגיד שעשיתי לא מזמן בדיקת דם שגרתית,רגילה ויצא הכל טוב,חלבונים,פחמימות,שומנים,לחץ הדם בסדר..יצא הכל בסדר...
נ.ב:
1) רציתי להגיד שלגבי הקוראסון אני אוכל את זה ממש פעם ב ואם כבר אז רק בסופי שבוע ואני לא אוכל את זה כל יום כי זה לא בריא ושאני אוכל את זה בסופי שבוע אז רק אחד באמת...
אני לא אוכל את זה כל יום כי אני יודע עד כמה זה לא בריא.
2) רציתי לשאול האם חמאות כמו חמאה של תנובה ומאה של מזולה הם טובות לגוף האדם??
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי - תגובה
רעות גרוס05/06/2012שוב, מה המטרות שלך? אם להפחית מ % שומן אתה צריך לפנות לדיאטנית. קבב, המבורגר, כנפיים, 300 גרם בשר בקר...פחות מומלץ אם רוצים לרדת במשקל אלא אם כן הבשר הוא מחלקי בקר רזה. גם גבינות רצוי עד 5%.
חשוב לדעת כמויות.
מידי פעם חמאה על הלחם זה לא מזיק לגוף,.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי
שלומי כהן05/06/2012שלום רב לך רעות.
שלום רעות.היי.
תראי קודם כל חשוב לי להגיד שאני לא רוצה לרדת במשקל ואסור לי..אם אני יירד במשקל נראה לי שאני שלד עצמות...
אני רוצה לעלות במשקל קצת. אני שוקל 62.8 ואני 1.63 ואני בן 19...
אני רוצה לעלות קצת במשקל ולשלב את זה עם ספורט ולהיראות טוב באופן כללי.לא שאני עכשיו אני לא נראה טוב,אני נראה בסדר מאוד..
אבל להיראות יותר טוב ממה שאני נראה עכשיו(כמו שאומרים תמיד יש מקום לשיפורים).
חח רציתי לשאול מה את ממליצה לי??לרדת במשקל או לעלות לפי הנתונים שכתבתי על עצמי??
או שזה בסדר להישאר במשקל זה בגיל הזה...
מחכה לתשובה ושיהיה לך המשך ערב פשוט נ-פ-ל-א!!
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי - תגובה
רעות גרוס06/06/2012אתה בהחלט יכול לעלות במשקל אך עם תזונה נכונה ומזונות שטובים לגוף שלך (כנפיים? אין כמעט בשר ועשירים בשומן) ולכן המלצתי לך לפנות לדיאטנית שתעשה לך סדר בכל מיני מושגים שאינך בקיא בהם וכן תעזור לך לבנות תפריט עשיר שיעזור לך להתחטב יותר.
שלומי כהן06/06/2012ערב טוב רעות.שלום רב.
ערב טוב לך רעות.שלום.
היי..רציתי רק לשאול שהיום בצוהריים אכלתי פירה עם סטייק 30 גרם אבל אכלתי את כל הסטייק+ סלט ירקות גדול בשמן זית.
ורציתי לשאול האם זה בסדר??זה הייתה ארוחה טובה לצוהריים??
מחכה לתשובה ושיהיה לך המשך ערב נפלא.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?