אבקת חלבון - כאבי ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבקת חלבון - כאבי ראש
    מושון
    28/06/2012

בשל רגישות ללקטוז ולחלבון ביצה אני קצת מתקשה להגיע למנת החלבון הרצויה לאחר פעילות. לאחרונה ניסיתי אבקת חלבון מי גבינה איזולט (עם סוכרלוז) - הכל היה תקין והרגשתי בגוף שיפור משמעותי למעט בעיה אחת: כאב ראש חזק בשעה הראשונה לאחר לקיחת החלבון ותחושת ערפול חושים. ניסיתי להשתמש באבקת חלבון אחרת איזולט של סויה ללא ממתיקים מלאכותיים כלל ובנוסף ערבבתי אותה עם מנת קטניות שאכלתי על מנת להאט קצת את קצב הספיגה אולם כאבי הראש חזרו ובצורה יותר חריפה.
    א. למה זה קורה והאם יש אבקה שבה זה לא יקרה(חשוב לציין שמלבד כאבי הראש לא היו בעיות עיכול)?
    ב. האם יש מזון אחר שאני יכול לאכול לאחר פעילות גופנית אינטנסיבית(קופסת טונה אחת לא מספיקה לי אני שוקל 90 קג)?
    בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבקת חלבון - כאבי ראש

הוספת תגובה

• המשך פרטים אישיים

מושון
    28/06/2012

כמה נתונים שלא ציינתי לגבי שיכולים להשפיע:
    גיל 34 , גובה 1.95 , משקל 90 .
    תזונה יומית:
    ארוחת בוקר - קטניות(1קג בשבוע)+גרעיני חמניה+אגוזים+טחינה.
    ארוחת צהרים - עוף וירקות(לפעמים בתוספת שומן טוב).
    ארוחת ערב - דג(סלמון בד"כ) וירקות(בתוספת שומן טוב).
    בין הארוחות פירות ולפעמים אחה"צ פחמימה מורכבת.

בימים בהם אני לא עושה ספורט התזונה מאוזנת והמצב תקין.
    לפני הספורט אני אוכל פחמימות מורכבות וקצת לפני הספורט פחמימה פשוטה.
    בימים בהם אני עושה ספורט(פעמיים בשבוע 90 דקות - כדורסל/ריצה) - אני אוכל את ארוחת הערב אחרי הספורט.
    הבעיה שאחרי הספורט אני צריך חלבון גם של ארוחת הערב שפספסתי וגם של הפעילות הגופנית(מנסיון: חלבון
    של הארוחה לבד לא מספיק).

אני לא אוכל פחמימות וחלבון מהחי באותה ארוחה - מכביד על הבטן וגורם לבעיות עיכול.

ללקטוז אני די רגיש.
    לחלבון ביצה - אני לא אוכל מאכלים שיש בהם כמות גדולה של ביצים (כמו סלטים למיניהם) אבל עם כמות קטנה אני מסתדר.

אני נמנע מממתיקים מלאכותיים - עושים לי בעיות.

באופן כללי אני די רגיש מבחינה תזונתית ונזהר במה שאני אוכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליפים לאבקת חלבון - תגובה

סיון דוד
    05/07/2012

שלום מושון
    ראשית, עד כה לא נתקלתי בדיווח של של כאבי ראש לאחר צריכת אבקת חלבון , כך שאיני מכירה קשר כזה- אולי לדיאטנית רעות גרוס יש מידע יותר רלוונטי שיכול לעזור לך...

שנית, לגבי הכמויות של החלבון לאחר אימון- לפי ההמלצות גופנו יכול לספוג ולנצל עד 30 גר' חלבון בארוחה כך שלאחר אימון קופסא של טונה כן יכולה להספיק, בשילוב עם ביצה קשה לדוגמא (אמרת שעם כמות קטנה של ביצים אתה יכול להסתדר...)....
    דוגמא נוספת-שילוב של דגנים וקיטניות לאחר האימון- יספקו לגופך חלבון מלא...
    מה לגבי מוצרי חלב עזים/כבשים / או יוגורטים וגבינות על בסיס סויה???( תחליפים לחלב פרה) הייתי ממליצה לך לנסות, מוצרים אלו עשירים גם בסידן = מינרל החיוני מאוד לצפיפות העצם ובמיוחד למתאמנים....

בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו