שאלה לסיון או רעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לסיון או רעות
    מתאמן
    27/09/2012

שלום לכן

התחלתי להתאמן לא מכבר והתחלתי לצרוך אבקת חלבון איכותית ממי גבינה כאשר היצרן מתחייב שזה ללא ממתיקים מלאכותיים, הורמונים או קריאטין. אני מתכוון לקחת מנה אחת בסיום האימון (מתאמן 3 פעמים בשבוע).

שאלתי היא לגבי הגלוטומין:

כתוב שיש שם 1000 גר' ל-גלוטומין L glutamine
    וכ-3500 גר' חומצה גלטומית L glutamic acid

שאלתי היא כזאת: אומרים שה-ל גלוטומין עוזר בבנית מסת שריר והתאוששותו (למשל, קראתי מחקר שנתנו לקבוצת הנחקרים 2 מ"ג ל-גלוטומין ביום ונמצא שזה הביא לעליה של הורמון הגדילה ב400 אחוז).

אבל, מה לגבי ה L GLUTAMIC ACID? מה זה בעצם? את זה אני לא מכיר.
    האם גם מזה אני מפיק את אותם היתרונות של הל-גלוטומין או שזה משהו אחר?
    כלומר, האם אני יכול בעצם לחשוב שאבקת החלבון שלי מכילה 4500 גר גלוטומין (1000 גר' ל-גלוטומין + 3500 גר' חומצה גלטומית l glutamic acid) או שזה שני דברים שונים?

והאם באמצעות נטילת האבקת אני יכול חלילה לקבל מזה מונוסדיום גלוטומט או שאין קשר?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לסיון או רעות

הוספת תגובה

• בבקשה, תשובתכן...

מתאמן
    30/09/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, תשובתכן... - תגובה

סיון דוד
    02/10/2012

לצערי קשה לי לתת תשובה מדויקת אולי רעות התזונאית תוכל לעזור לך בנושא.
    אשמח לענות על שאלות אחרות בתזונת ספורט במידה וישנן...
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לסיון או רעות - תגובה

רעות גרוס
    14/10/2012

L glutamine ו L glutamic acid יש להם מבנה דומה, שניהם חומצות אמינו לבניית שריר וכן מספקים אנרגיה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו