מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לסיון או רעותמתאמן27/09/2012
שלום לכן
התחלתי להתאמן לא מכבר והתחלתי לצרוך אבקת חלבון איכותית ממי גבינה כאשר היצרן מתחייב שזה ללא ממתיקים מלאכותיים, הורמונים או קריאטין. אני מתכוון לקחת מנה אחת בסיום האימון (מתאמן 3 פעמים בשבוע).
שאלתי היא לגבי הגלוטומין:
כתוב שיש שם 1000 גר' ל-גלוטומין L glutamine
וכ-3500 גר' חומצה גלטומית L glutamic acid
שאלתי היא כזאת: אומרים שה-ל גלוטומין עוזר בבנית מסת שריר והתאוששותו (למשל, קראתי מחקר שנתנו לקבוצת הנחקרים 2 מ"ג ל-גלוטומין ביום ונמצא שזה הביא לעליה של הורמון הגדילה ב400 אחוז).
אבל, מה לגבי ה L GLUTAMIC ACID? מה זה בעצם? את זה אני לא מכיר.
האם גם מזה אני מפיק את אותם היתרונות של הל-גלוטומין או שזה משהו אחר?
כלומר, האם אני יכול בעצם לחשוב שאבקת החלבון שלי מכילה 4500 גר גלוטומין (1000 גר' ל-גלוטומין + 3500 גר' חומצה גלטומית l glutamic acid) או שזה שני דברים שונים?
והאם באמצעות נטילת האבקת אני יכול חלילה לקבל מזה מונוסדיום גלוטומט או שאין קשר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה, תשובתכן...
מתאמן30/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, תשובתכן... - תגובה
סיון דוד02/10/2012לצערי קשה לי לתת תשובה מדויקת אולי רעות התזונאית תוכל לעזור לך בנושא.
אשמח לענות על שאלות אחרות בתזונת ספורט במידה וישנן...
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לסיון או רעות - תגובה
רעות גרוס14/10/2012L glutamine ו L glutamic acid יש להם מבנה דומה, שניהם חומצות אמינו לבניית שריר וכן מספקים אנרגיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)