מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט לאימוניםזיו17/10/2012
שמי זיו אני בת 29 גובה 1.74 משקלי הנוכחי 57 קילו.
אני נמצאת בדיאטה מאוד מסודרת מזה שנה כך שהצלחתי להשיל 12 קילו ממשקלי בעזרת תפריט מסודר שבניתי בעצמי ולאחרונה הוספתי גם פעילות גופנית.
אני עובדת בעבודה משרדית, ומבצעת 5-4 פעמים אימוני פילאטיס מזרון פול בודי ווארקאוט למשך שעה בעצימות גבוהה.
הוספתי לזה חצי שעה אימון תרגילי אירובי 4 פעמים בשבוע.
מבחינת המשקל אני מבינה שלרדת נמוך יותר לא כדאי על פי חישובי bmi.
אך עדיין אני לא שבעת רצון לגמרי.
יש לי מספר שאלות.
אני לא בטוחה לגבי כמות הקלוריות הנדרשת בזמן האימונים עפ,י מה שאני עובדת היום.. התפריט מרכיב בין 1100-1200 קלוריות...נטול שומנים.. ובד"כ יום אחרי אימון של אירובי ופילאטיס הגוף שלי עייף מאוד על גבול הבקושי מסוגל לתפקד ומביא איתו רעב יותר מוגבר אבל בצורה ממש משמעותית! ואפילו די מתסכלת! לכן האם זה מספיק ואם לא מה כמות הקלוריות שאני אמורה לספק לגוף? ומאיזה מקורות להוסיף חלבונים פחמימה שומנים..?
כמו כן המטרה שלי היא כמובן לחזק שרירים וכמובן לחטב את הגוף, הבנתי שלא ניתן גם להעלות את מסת השריר וגם להוריד במשקל... החשש שלי הוא שהגוף שלי עולה במשקל ככל שאני עובדת יותר קשה על אימוני כוח... הייתי שמחה לדעת מה תוכנית האימונים האולטימטיבית גם לחיזוק השרירים אבל גם לירידה במשקל..
?
אשמח לתשובתכם תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לאימונים - תגובה
סיון דוד18/10/2012שלום זיו
לא ברור לי מדוע מטריד אותך עניין המשקל שלך, כל עוד את מבצעת אימוני כוח ואירובי ומקפידה על תזונה נכונה אז קרוב לוודאי שעלייה קלה במשקל נובעת מעליית מסת שריר, במיוחד שאת לאחר ירידה של 12 ק"ג תוך שנה...
לגבי משקלך- הוא אכן נמוך ונמצא בטווח התחתון ביחס לגובה שלך ולא מומלץ לרדת עוד במשקל.
אני ממליצה לך לא להסתכל על המשקל אלא על ההרגשה שלך נטו, ואם את רואה שישנה עלייה בנפח השריר שאינה נראית לך אז תפחיתי בעצימות או בתדירות אימוני הכוח...
לגבי תפריטך- את כותבת שתפריטך נטול שומנים- וזוהי טעות, חבל שלא התייעצת עם איש מקצוע לגבי הרכבת תפריט ועשית זאת על דעת עצמך. כדאי שתוסיפי במהרה שומנים בריאים לתפריטך אשר יספקו לך הרגשה של שובע ויספקו חומצות שומן טובות וחיוניות לתהליך. נסי להוסיף לפחות 200 קלוריות ליום כך שתאכלי כ-1400 קלוריות ליום. עשי זאת על ידי הוספה של לפחות 3 מנות שומן ממקור בלתי רווי(מנה= 5 זיתים, 7 שקדים, 3 אגוזים, כפית שמן זית ...)
בדקי שאת אוכלת נכון מסביב לאימון - את מוזמנת לקרוא הסבר שלי על כך ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימון ותפריט
זיו18/10/2012היי סיוון, נתחיל בתודה רבה על התייחסותך!
הסיבה שפניתי להתיעצות, היא כי הגעתי למשקל הרצוי אבל חשוב היה לי גם לחטב ולכן הוספתי גם אימונים קבועים, שמן הסתם העלו את תחושת הרעב פתאום וזה הגיוני.
פשוט עד היום הקפדתי על 1200 קלוריות ולכן לא הבנתי כמה אני אמורה להוסיף על מנת שאוכל להמשיך את תוכנית האימונים... מה גם שהמשקל שלי עלה הגעתי ל54-55 קילו ועכשיו בשלושת החודשים האחרונים לאימון המשקל שלי עלה וזה גם נראה לעין. אני מאוד רוצה לשמור על המשקל הקיים ומצד שני לחטב את הגוף... כי לא למשקל אני חותרת אלא לגוף עם אחוזי שומן נמוכים... אני אאמץ את המלצתך..רק שאלה נוספת ברשותך, אני לא בטוחה כמה התפריט שלי נטול שומן ואם לא עדיף לי להוסיף מנות חלבון ולא שומן התפריט שלי מורכב מ:
בוקר- חטיף אנרגיה
בין הארוחות- פרי קטן
צהריים- 150 100-חזה עוף/טונה במיים/ חצי קופסה של גבינה לבנה 5%/ביצה ו 2פרוסות לחם קל או כוס או חצי כוס אורז ו4-5 מנות ירק.
ערב 2 פרוסות לחם קל שלוש כפות גבינה 5% או קוטג' ופרוסת גבינה צהובה 5%= 3 מנות ירק.
לאורך כל היום אני שותה בערך 4-3 כוסות קפה מחלב 1% שומן וכפית סוכר.
אשמח להמלצתך, תודה רבה ויום מקסים:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימון ותפריט - תגובה
סיון דוד28/10/2012כמו שאמרתי , חסר בו שומנים ממקור בלתי רווי , בעיקרון יש לך מעט שומן בתפריט מהבשר או מוצרי החלב אך לא מספיק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?