מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת ספורטשלומי28/12/2012
אהלן.. אני בן 22 גובה 1.70 שוקל 64
לפני כחצי שנה התחלתי להתאמן ויש לי כמה שאלות לגבי תזונה.
(אגב כרגע אני בתכנית של להתרחב, ללא אירובי)
אז ככה.. ידוע שלאחר האימון בחלון ההזדמנויות כמו שנקרא צריך לאכול פחמימות וחלבונים.. השאלה האם בנוגע לפחמימות זה נכון שצריך לאכול רק לחם לבן בלבד? זתומרת שכולל גם פיתה ולחמניות מקמח לבן .. אבל אף לחם אחר, לא אפילו שחור.. האם זה נכון? הבנתי שכל לחם אחר למשל שיפון בגלל שיש בו סיבים תזונתיים ייספג יותר לאט וככה בעצם מפספסים את חלון ההזדמנות וייקח יותר זמן להגיע למטרה.
אותו דבר גם לגבי ירקות ושומן הבנתי שגם לא מומלץ לשלב אותם בארוחה ואפשר לאכול אותם רק לאחר שעה מהאימון .. זאת אומרת שיש להוציא את הצהוב של הביצה..
אני עד היום לא ידעתי זאת והפחמימות שאכלתי לאחר האימון היו לרוב לחם שחור וגם ירקות אכלתי לעיתים ולגבי החלבונים אכלתי בסדר.. טונה גבינות אבל ביצה אכלתי גם עם הצהוב..
מה זה אומר ? שעד עכשיו במקום לתרום לעצמי בעצם לא תרמתי כלום?
אם זה נכון אז אין לי בעיה לאכול לחם לבן אמנם הוא פחות בריא אבל מבחינת הטעם הוא מאוד טעים..ולא מפריע לי .. פשוט עד היום (אם כל הכבוד לרצון להתרחב יש לי גם קרס ואחוז שומן גבוה בבטן, לא שאני לא אוכל. אוכל טוב ו 6 ארוחות אבל נמנעתי מלחם לבן) השתדלתי לאכול פחות לחם מקמח לבן מהסיבה שזה משמין יותר,
אבל לגבי הירקות והצהוב של הביצה.. זה כזה קריטי אם בכל זאת אני יאכל אותם? כי אתם יודעים אוכלים טונה ביצה לחם הכל טוב אבל יבש, אם נאכל כמה פרוסות עגבנייה למשל זה כזה קריטי? גם לגבי הצהוב של הביצה.. זה כזה קריטי? ואגב אם נוריד תצהוב יורד גם חלק מגר' חלבון של הביצה.. החלמון מכיל גם חלבון.
אוקיי.. בנוסף רציתי לשאול עוד משהו... אני יודע שכל אחד צריך להגיע לכמות מוסימת של פחמימות וחלבונים למשל ביום . השאלה שלי לגבי הפחמימות.. האם לאדם כמוני שמטרתו להתרחב...עדיף להמנע מלאכול במהלך היום לחם מסוג שיפון קל שהוא דל מאוד בגר' פחמימות ועדיף יותר לאכול במהלך היום לחם לבן או שחור שעתיירים יותר בגר' פחמימות ? אם התשובה היא כן זה כזה מוזר.. כי אנשים אוכלים שיפון כי זה יותר בריא.. אז אני קצת לא מוצא את עצמי פה אם תוכלי לענות לי ולעזור לי .. זהו סליחה על כל החפירה הזאת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת ספורט - תגובה
סיון דוד30/12/2012שלום נתנאל
אני מבינה שאתה מתאמן מזה חצי שנה, האם עד כה אתה מרוצה מהתוצאות, האם אתה מרגיש שינוי במסת השריר? אם כן, אתה יכול להמשיך לאכול כפי שאכלת לאחר אימון
לגבי לחם לבן לאחר אימון- לא חובה, אתה יכול לאכול פרי כמו בננה או 2 תמרים מיד בסיום האימון ולאחר מכן כשאתה מגיע הביתה לאכול ארוחה הכוללת חלבונים ופחמימות,
אין בעייה עם לחם שיפון, אתה יכול לבדוק ולראות שבכל מקום בו מוכרים לחם שיפון קל או לחם מלא אחר קל אז ניתן לקנות אותו גם רגיל ולא קל ואז באמת תקבל יותר פחמימות מכל פרוסה, לעומת לחם קל שאכן מכיל פחות קלוריות ולכן פחות פחמימה לכל פרוסה.
לגבי הביצה- לא הייתי ממליצה לך להפריד אלא לאכול ביצה שלמה, במידה ןאתה אוכל יותר מביצה אחת אז אתה יכול להפריד את השאר . כלומר לאכול אחת שלמה + 2-3 חלבונים בנוסף.
אני ממליצה לך לקבוע פגישה עם תזונאית ספורט שתבדוק שאכן אתה אוכל נכון ותתאים לך תפריט במידת הצורך, על מנת שתוכל לראות תוצאות טובות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שלומי30/12/2012ומה לגבי הירקות בארוחה שלאחר האימון? עדיף להמנע?
ואת האמת רואה שינוי בעיקר בידיים אבל בשאר הגוף לא ממש מורגש..
לא הבנתי מה הקטע של בננה או תמר מיד לאחר האימון ? אני אוכל רק את הארוחה של חלבונים ופחמימות כחצי שעה בערך לאחר האימון ..
בקשר ללחם.. לזה התכוונתי אם עדיף להמנע מהקל ולאכול רגיל .. כן גם שיפון רגיל אני יודע שיש..אבל בשיפפון רגיל יש אותם פחמימות כמו בלחם לבן ושחור?
לגבי ארוחות ביניים.. עדיף לאכול סנדוויץ' כל ארוחת ביניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סיון דוד03/01/2013הי נתנאל
אתה מוזמן לקרוא הסבר שלי ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה על "ארוחות לפני ואחרי אימון " על מנת שתבין מדוע המלצתי על בננה או תמר מיד בסיום האימון.
אתה יכול לאכול ירקות בארוחה שלאחר האימון.
לחם שיפון ולחם שחור מכילים אותה כמות פחמימות. ההבדל ביניהם הוא בכמות הסיבים התזונתיים שכמובן בלחם שיפון או לחם מלא יש יותר סיבים תזונתיים.
לגבי ארוחות ביניים- קשה לי להמליץ מכיוון שלא מכירה איך אתה אוכל במשך היום כולו ולכן חשוב שתנסה להיפגש עם דיאטנית ספורט לגבי סדר הארוחות שלך במהלך היום..
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שלומי07/01/2013אוקי קראתי את ההמלצות שלך בשאלות נפוצות..
הבנתי מאיש מקצוע שגם לחם לבן נקרא פחמימה פשוטה .. אבל ממה שרשמת צריך סמוך לאחר אימון פחמימה פשוטה עם ערך גליקמי גבוה שלא ניראלי הלחם הלבן הוא כזה..
אין לי בעיה לקחת איתי איזה פרי ומיד לאחר האימון לאכול אותו ושיגיע הביתה לאכול תארוחה ...
בקשר לארוחה שלפני האימון רשמת שפרי או חטיף אנרגיה זה מספיק.. המדריך שלי אמר לי שעדיף שאני יאכל איזה סנדוויץ' שעה וחצי -שעה לפני האימון שיהיה לי כח באימון... מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו שלא ברור לי
שלומי08/01/2013אוקיי אז אחרי בירורים הבנתי שגם הלחם לבן הוא עם ערך גליקמי גבוה.
מה שלא מסתדר לי .. קראתי שמה שיש לו ערך גליקמי גבוה זה בעצם סוכר יותר גבוה וככל שזה יותר גבוה ככה השובע יותר מהיר ולא ממושך כמו בעצם פירות.
אבל ע"פ הנתונים זה בדיוק הפוך.. ללחם הלבן וגן אורז לבן ראיתי.. הערך הגליקמי שלהם יותר גבוה מתפוח או בננה או אגס או שזיף! איך זה יכול להיות?!
ובכלל ראיתי הרבה מאוד פירות מתחת ל 50 אפילו . שנמוך זה מה שמתתחת ל 70 . חוץ מתמר ציוקים אבטיח ועוד כמה בודדים.. שהיו גבוההים.. אז איך את מסבירה את זה?! הרי פרי אמור להיות עם ערך גליקמי גבוה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סיון דוד09/01/2013אם אתה אוכל שעה לפני האימון כריך אז זה מספיק ואין צורך שוב לאכול לפני האימון. אבל ישנם אנשים שאוכלים צהריים ואז מגיעים לאימון אחרי שלא אכלו דבר חוץ מהצהריים ולכן במקרה זה מומלץ לאכול פרי או חטיף אנרגיה. פחמימה פשוטה הינה פחמימה שמתפרקת מהר בגוף לחם לבן לפי ידיעתי אינו פחמימה פשוטה אלא מורכבת כמובן שיחסית לפחמימה מורכבת הוא מתפרק מהר יותר כי אינו מכיל סיבים ... לגבי הפירות ישנם פירות עם דירוג גליקמי גבוה ויש עם נמוך ולכן עדיף בננה או תמרים יבשים עדיפים על תפוח למשל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה. תגובה נוספת.
שלומי09/01/2013הבנתי שההמלצה הקלאסית לאחר האימון היא אכן פחמימה פשוטה +חלבון. אין בעיה עם מה שאמרת לגבי התמרים מיד לאחר האימון שהם אכן פחמימה פשוטה עם ערך גליקמי גבוה, אך לגבי הארוחה השנייה של עד 45 דקות.. האם בה זה בסדר לאכול פחמימה מורכבת ?
על השאלה הזאת דיאטן אחר ענה לי .. דבר ראשון הוא אמר שלחם לבן/פיתה הם כן פחמימה פשוטה. בנוסף אמר שאני יכול לפעול בהחלט לפי מה שאמרת - לקחת תמרים מייד עם הסיום ולאחר 45 דקות לאכול ארוחה הכוללת פחמימות וחלבונים. ושהעדיפות בשעה הראשונה אחרי אימון(גם בארוחה השנייה של 45 דק') בכל מקרה הינה לפחמימה פשוטה ולא בהכרח מורכבת ולכן לחם לבן או פיתה יתאימו.(שהם פחמימות פשוטות לדברו)
האמת שקראתי גם קצת באתרים ובחלק רשום שלחם לבן כן פחמימה פשוטה וחלק לא.. אבל ממה שכן הבנתי בטוח שהוא יתפרק יותר מהר מפחמימה אחרת בגלל שאין בו סיבים ולכן בכל מקרה אני ייתן לו עדיפות לאחר האימון. (למרות שהוא פחות בריא מלחמים אחרים :\)
דבר שני . האם גם לפני האימון צריך לאכול פרי עם ערך גליקמי גבוה או שזה לא משנה וגם תפוח או אגס יהיו בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה. תגובה נוספת. - תגובה
סיון דוד10/01/2013הי נתנאל
אני רואה שאתה מעט מבולבל אז בוא נעשה סדר. דבר ראשון תבדוק האם הדיאטן שאתה מכיר הוא דיאטן קליני, ישנם הרבה מדריכי כושר שלומדים 3 חודשים קורס תזונת ספורט ומציגים עצמם כדיאטנים. דיאטן מקצועי הינו דיאטן קליני שלמד כ-4 שנים ולא מספר חודשים, אז לידיעתך....
לגבי ארוחה שלאחר אימון- אני מרכיבה שנים רבות תפריטים למתאמנים בחדר כושר וההמלצה שלי היא לאכול פחמימה מורכבת וחלבון בארוחה שלאחר האימון ולא תוך 45 דק' אלא אפשר גם תוך 60 דקות לא קריטי, לרוב המתאמנים ראינו תוצאות טובות ,אבל אם אתה מרגיש צורך לאכול פחמימה פשוטה גם בארוחה שלאחר האימון אז זזה בסדר רק תבדוק שאתה מגיע לתוצאות הרצויות ...
ישנם הרבה דברים שאינם חד משמעיים בתזונת ספורט ולכן אם אתה מרוצה בינתיים ממה שקורה אז כנראה שאתה אוכל בסדר
סופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שלומי10/01/2013הוא כן דיאטן קליני .. :\ בגלל זה אני כבר מבולבל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)