חולשה רבה קשיי נשימה בפעילות גופנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשה רבה קשיי נשימה בפעילות גופנית
    גלי
    04/02/2013

שלום,
    אני כבר ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות ואיך לעשות והאם זה בכלל קשור לתזונה. בשנה האחרונה עליתי 5 קילו ונטורופתית בנתה לי תפריט שמורכב מירקות+חלבונים+קצת שמן זית+ פירות + 2 פרוסות לחם ביום עם אבוקדו או חומוס במטרה ליצור גירעון גדול בפחמימות. התחלתי לעסוק בפעילות גופנית לפני חודש בערך, הקפדתי לאכול פרוסת לחם (עם משהו מרוח) כרבע שעה לפני האימון ולאחר אימון בדרך כלל אכלתי ביצה עם איזה ירק בצד. היום משום מה אכלתי כשעתיים וחצי לפני האימון ביצה + 2 פרוסות לחם מקמח מלא + קצת ירקות + 2 סרדינים. חצי שעה לפני הפעילות אכלתי בננה. הגעתי לפעילות (מדובר בשיעור בעצימות גבוהה אבל השתתפתי בו כבר 3-4 פעמים) ולאחר 10 דקות הרגשתי חולשה נוראית, וקצת בחילה, הרגשתי ממש איך הדם צונח למטה וכמעט שלא הצלחתי להחזיק את עצמי על הרגליים ולא הצלחתי לנשום. עצרתי את הפעילות כמובן ויצאתי מהשיעור. לקח לי בערך 20 דקות להתאושש מזה, תוך שאני מרגישה שהגוף כאילו סחוט והצוואר כאב לי. האם זה באמת קשור לתזונה? אולי אני פשוט בכלל לא בכושר וזה קשור ליכולת של הלב שלי במאמץ? אבל איך זה שפתאום לאחר כמה שיעורים זה קורה? חשוב לציין שזה כבר קרה לי פעמיים בעבר הרחוק ובכל פעם זה החדיר בי פחד לאורך זמן לחזור שוב פעילות גופנית.
    אשמח להבין מה צריך לאכול כשמנסים להיכנס לכושר...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חולשה רבה קשיי נשימה בפעילות גופנית - תגובה

רעות גרוס
    05/02/2013

דווקא אכלת טוב, אני לא יודעת מה אכלת לפני הסנדוויץ והאם את אוכלת מספיק במהלך הימים בשבוע. את שותה מספיק? לפעמים עצימות גדולה מידי גם גורמת לחולשה, תנסי לעשות חימום, לשתות מספיק וכמובן לאכול (פרי חצי שעה לפני וארוחה שכוללת פחמימות וחלבונים, ירקות שעתיים לפני) ולראות איך את מרגישה, אם קורה לך המקרה שוב, פני לרופא לבדיקות דם לראות אם אין לך חסרים (ברזל), לבדוק לחץ דם.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה רבה קשיי נשימה בפעילות גופנית - תגובה

סיון דוד
    26/02/2013

האם הבנתי נכון? את אוכלת רק 2 פרוסות לחם במהלך היום לפי המלצת הנטורפטית ? האם אלו הן הפחמימות היחידות בתפריטך או שיש עוד פחמימות במהלך היום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו