מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת ספורט- מספר שאלות-שלום25/03/2013
שלום,
אני מתאמן בחדר כושר כבר קצת יותר מחצי שנה 4 פעמים, רק על העלאת מסת שריר, בלי עבודה אירובית בכלל. אני רוצה עכשיו להתחיל עבודה אירובית ויש לי מספר שאלות הקשורות לתזונה -
1. האם אבקת חלבון יכולה לגרום לאיזה שהן תופעות בגוף ? עייפות , כבדות ?
2. האם צריכה של עודף חלבון לגוף היא מסוכנת? ולמה היא יכולה לגרום ?
3. אני יודע שישר לאחר האימון צריך לאכול פחמימה ואז ואז חלבון. שמעתי שסוכר ענבים הוא מאוד טוב, השאלה אם הוא כדאי או שכדאי להסתפק בפחמימה רגילה ולא מרוכזת, כמו בננה למשל?
4. האם כדאי להוסיף לתזונה שלי איזה שהם תוספים כדי לשמור על הגוף עם כל הפעילות שאני עושה? מגנזיום או ויטמנים או משהו אחר ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלבון ותשובות
אלירן26/03/20131. לאבקת חלבון אין תופעות לוואי זה סך הכל תוסף תזונה לא תרופה כלשהי.. רק לא הייתי שותה אותה בסמוך לאימון כמו שלא הייתי אוכל כל דבר אחר לפני אימון (אני מדבר על רבע שעה לפני אימון לא שעה+).
2. קשה מאוד להגיע לעודף חלבון (פי 3-4 ממשקל גופך בגרם), אך במצב כזה החלבון בגוף עלול להפוך לגלוקוז ואפילו להפוך לשומן, עומס על הכליות ונזק.
3. בננה או 2 תמרים.. יכול להיות מעולה.
4. אתה יכול להשתמש בשמן דגים (אומגה 3) להגברת קצב שריפת שומן וחילוף החומרים, התאוששות, הורדת סיכון למחלות לב ודברים נוספים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח גם לתשובה שלכן
שלום27/03/2013תודה אלירן, אך אשמח גם לתשובה של אחת מכן התזונאיות
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח גם לתשובה שלכן - תגובה
סיון דוד28/03/2013שלום
לפי מה שקראתי אתה מתאמן כבר חצי שנה, מנסה להבין מדוע אתה צריך תוסף חלבון, האם אינך רואה שינוי במסת השריר? האם אינך מרוצה?
כי אם אתה אוכל כמו שצריך לפי האימונים , אתה יכול להסתדר טוב גם בלי תוספת אבקת חלבון , אפשר לקבל את כמות החלבון הרצויה מהמזון בלי אבקות ע"י בניית תפריט מתאים...
כמובן שצריכה מוגזמת של חלבון בתפריט יכולה לגרום לנזק, והפגיעה העיקרית היא בכליות, שאינן עומדות בקצב הסינון בשל עומס חלבון בתפריט. לכן אני ממליצה לך לבדוק כמה חלבון אתה אוכל בכל יום ובכל ארוחה, שים לב לא להעמיס יותר מ-30 גר' חלבון בארוחה.
לגבי תוספת ויטמינים- אם אתה מקפיד על תפריט מאוזן ומרגיש טוב באימונים, אינך חייב בתוספת כלשהי. כמובן שמומלץ לבצע בדיקות דם אחת לשנתיים ולבדוק שהערכים תקינים.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שלום28/03/2013אני רואה שינוי במסת השריר, פשוט אבקת חלבון הרבה יותר זמינה אחרי האימון.
והשאלה שלי גם אם כדאי סוכר ענבים אחרי אימון או שאפשר להסתפק בבננה ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
סיון דוד31/03/2013לדעתי עדיף להסתפק בבננה, כי היא גם משביעה יותר.
אני ממליצה שאם אתה רואה שינוי במסת שריר אז תמשיך לאכול כפי שאכלת .
אבקת חלבון זמינה יותר אך אינה משביעה ואחרי אימון אתה בטח רעב וגם רוצה לאכול. במידה ואינך רעב ומרגיש כי אבקת חלבון תספק אותך אתה יכול כמובן להכין שייק על בסיס אבקת חלבון ולאכול את הארוחה כשעתיים לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
שלום31/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון חשוב
אלירן31/03/2013ראיתי שכתבו לך לאכול בננה במקום אבקת חלבון, כאחד שעוסק בפיתוח גוף אני אישית אוכל בננה + אבקת חלבון כי מומלץ לאכול פחמימות לפני חלבונים כדי שהחלבונים יספגו טוב יותר בגוף. בנוסף לכך אבקת חלבון אחרי אימון מתעכלת מהר (יש לה אנזימי עיכול) + הגלוקוז בבננה יעשו את העבודה...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתיקון..
סיון דוד04/04/2013אלירן היקר
חבל שאינך קורא את שאלות הגולשים שלי לפני שאתה מתקן אותי. הגולש שאל על בננה או סוכר ענבים לא במקום אבקת חלבון אלא בנוסף כמובן.
למען הסדר הטוב, אתה מוזמן לקרוא הסבר שלי על ארוחות לפני ואחרי אימון ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)