כמה שאלות....! :)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות....! :)
    טל
    17/03/2008

היי,

אני מתאמנת בחדר כושר מאז נובמבר... משתדלת להגיע לא פחות מ-3 פעמים, אבל לפעמים יוצא גם פעמיים ( זה פוגם בתהליך ? )
    אני עובדת על סיבולת לב-ריאה ושריפת שומנים על ידי פעילות אירובית ( בדרך כלל ריצה, אליפטי )
    בין חצי שעה לשעה, ותרגילים עם משקולות על מנת לפתח את השרירים.
    אני בחורה רזה, אך ריכוז השומן אצלי בגוף אינו לשביעות רצוני ולמרות העבודה על הבטן, איזור המותניים והאגן, עדיין בקושי רואים תוצאות בגלל שהשומן בגוף שלי בא לידי ביטוי באיזור הזה, בשונה מבנות שמרגישות את זה יותר בישבן ובירכיים.
    מבחינת תזונה, ברור לי שעליי לשנות מס' דברים, אך עדיין אינני יודעת מהן מנות השומן שהגוף צריך לצרוך כדי גם לא להיפגע ( פגיעה בפוריות בעיקר, העדר וסת ), וגם כדי לאפשר לי להגיע אל המטרה.
    איזה שומן מומלץ? ואיך אני יכולה לדעת בדיוק אם נניח אני אוכלת אורז שבושל בעזרת שמן.
    האם פילאטיס מזרון טוב למטרותי במקום האימון על המכשירים ?
    ועוד שאלה:
    כידוע לי מנת פחממה חמה בארוחת צהריים היא כוס אורז / כוס פסטה.
    מהי כוס אורז / פסטה? איזה סוג של כוס? האם מדובר עם כוס של אורז לפני הבישול, או לאחר?
    כוס חד פעמית? כוס מדידה שיש לאפיית עוגות? מה הגודל? ( ההגדרה של אמא שלי לכוס היא יותר באזור הקערה, ככה שאי אפשר לסמוך עליה :) )
    ועם כמה שמן מומלץ לבשל אורז? אם בכלל?

תודה רבה רבה על העזרה!!
    טל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות....! :)

הוספת תגובה

• לטל

רעות גרוס
    18/03/2008

האימון גופני של שילוב אירובי ומשקולות הוא מצויין, כמובן 3 או 4 פעמים (ואפילו 5) פעילות אירובית זה מצויין ו 3 פעמים בשבוע משקולות. גם 3 פעמים בשבוע זה בסדר. להמשיך ולא להתייאש, מפני שתראי תוצאות.
    כמובן נושא האוכל לא פחות חשוב. מנת פחמימה היא חצי כוס אורז/פסטה/פתיתים מבושל. כוס היא כוס מדידה (שיש לאפיית עוגות)= 240 מ"ל. כוס אורז הוא 2 מנות פחמימות.
    השמן שרצוי לצרוך הוא שומן חד בילתי רווי: שמן זית, שמן קנולה (אך שהם מטוגנים, הערך התזונתי שלהם נפגם). גם שומן רב בילתי רווי כמו: אבוקדו, טחינה הוא שומן טוב. לא טוב לצרוך הרבה שומן רווי ממוצרים מהחי כמו בשר בקר, גבינות שמנות ועוד.
    אני אישית לא מבשלת כמעט עם שמן, אם אני מטגנת בצל אני שמה כף שמן זית/קנולה ומוסיפה מים לאידוי, אפשר גם ללא שמן.
    אני לא יודעת בת כמה את ופרטים נוספים אך בערך 3-4 מנות שומן ביום. מנת שומן היא: כפית שמן זית/קנולה, כף טחינה מוכנה, כף חומוס, כפית חמאה/מרגרינה, 6-8 זיתים, כפית מיונז, כף מיונז קל ועוד.
    את יכולה להכנס לאתר www.re-set.co.il , קישורים, מחשבוני בריאות, מחשבון תזונה ושם תוכלי לראות מאכלים מסויימים והערך הקלורי והתזונתי שלהםם
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרעות....!

טל
    18/03/2008

היי,

תודה רבה על המענה המהיר :)
    בהתאם למה שאמרת על זה שאינך יודעת בת כמה אני ועוד פרטים... אז אני בת 20 ( וחצי ), גובהי הוא 1.65 ומשקלי 52- בערך...

בנוגע לאורז: נניח אני ממלאת מנה של כוס אורז ( לפני הבישול ) עם כמה שמן מומלץ לבשל אותו? אם בכלל?
    ומסך כל הכמות שמוכנה, מנת פחמימה היא חצי כוס של אורז אחרי הבישול? ( אורז לפני בישול בסוף מכפיל את עצמו כמעט, לאחר הבישול )

ולא הבנתי כל כך את שיטת האידוי.... מה בדיוק עושים? למה זה טוב יותר? ואפשר לעשות את זה גם עם האורז? בלי בצל? וזה עדיין נחשב כמנת שומן? למרות האידוי?

שוב תודה, והמון!
    טל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטל

רעות גרוס
    19/03/2008

1/2 כוס (הכי טוב לדעת עפ"י כוס מדידה) של אורז מוכן זה מנה.
    את יכולה לשים כף שמן, לטגן טיפה את הבצל וכדי שלא ישרף להוסיף טיפה מים עד שהבצל מזהיב, אין צורך בהמון שמן, וכך את חוסכת טיגון בצל בהרבה שמן וחוסכת קלוריות לא רצויות (כמו שאמרתי, כאשר מטגנים, השמן מאבד את הערכים התזונתיים שלו ואף מזיק).
    את יכולה בהחלט לאכול 1 כוס אורז כתוספת למנת חלבון (עוף, הודו, דג).
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את א-ד-י-ר-ה! תודה! :)

טל
    19/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו