תזונת בתקופת העלאת מסה-חיטוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת בתקופת העלאת מסה-חיטוב
    נתנאל
    30/05/2013

שלום אני בן 22 ומתאמן כשנה לעלייה במסת השריר..
    רציתי לדעת אם גם בתקופה זו צריך להמנע ממוצרי שומן גבוהים כגון גבינות 28% שומן, בשר בקר וכו' ועדיף לאכול מוצרים פחותי שומן כמו גבינות 3% וחזה עוף במקום בקר..? כי הבנתי שדווקא השומן חיוני לתקופה הזו. השאלה כמה אם השומן מגבינות 3% זה מספיק? אני יודע שיש עוד מקורות לשומן בריא כמו אגוזי מלך וכו' אבל אני לא אוכל אותם.. מה שאני כן אוכל מהשומן הבריא זה אבוקדו שמן זית זייתים..
    דבר שני ... בקרוב אני רוצה לעבור לתקופת חיטוב והבנתי שבתקופה זו מפחיתים את כמות הפחמימות והתפריט כולל ברובו חלבון ושומן שדווקא פה אין חשיבות לאחוזי השומן.. הייתכן? זוהי דיעה שקיבלתי מדיאטן בכללית.. כי לא ממש מסתדר לי איך אין הגבלה לאחוזי שומן בתקופת החיטוב שדווקא היא התקופה שרוצים להוריד אחוזי שומן?
    אולי אני לא יודע והפחמימות משמינות יותר משומן? כך שאם לא אוכלים פחמימות אפשר לאכול כל אחוז שומן שנרצה ? גם זה לא מסתדר לי כי צריכים להיות בערך קלורי שלילי ובגרם שומן יש 9 קלוריות ובפחמימה יש 4. אודה אם תעשו לי סדר בבלאגן.. תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונת בתקופת העלאת מסה-חיטוב - תגובה

סיון דוד
    06/06/2013

שלום נתנאל

לפי כל השאלות אני רואה שאתה מאוד מבולבל ולכן ממליצה לך לקבוע פגישה מסודרת עם דיאטן מוסמך שימליץ לך על תפריט אישי המתאים לך. אני לא מכירה את ההמלצה שנאמרה לך לגבי דיאטה דלת פחמימות בשלב של חיטוב הגוף, הייתי פונה לדיאטן שהמליץ לך על כך על מנת שיסביר לך ויפרט קצת יותר.
    בכל שלב של השגת מטרות בתזונת ספורט יש צורך בקצת מזון עשיר שומן, כמובן שחשוב המקור שלו,וכיוון שבשומנים יש יותר קלוריות אז גם חשובה הכמות. בשום מצב אין לאכול שומנים באופן חופשי...

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו