מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קריאטין-עבור גילהיעקב03/04/2008
גילה שלום רב.
שמי יעקב וקנין, בן 20.
הייתי אצלך לפני כחודש ימים בערך בפגישת ייעוץ תזונתי.
בהמלצת מדריך הכושר הגעתי אלייך על מנת לקבל תפריט יומי של תזונה נכונה במטרה לרדת באחוזי שומן ולעלות במסת השריר.
ברצוני לציין שאני מתאמן כבר שלושה וחצי חודשים והמון פעמים שאני מגיע לאימון, ובכלל במשך היום אני חש עייפות, דבר שמקשה על העצימות, השהיות קצרות בין סט לסט,
תחושת כבדות וחוסר נמרצות באימון.
מדריך הכושר המליץ לי על "קריאטין" בטענה שהרכיב הנ"ל ידחה את תחושת העייפות, ימריץ אותי,
יסייע לי בהעלאת מסת שריר, ישפר וימרב את אפקט ואיכות האימון. הוא גם טען כי על מנת להגיע לתוצאות גבוהות באימונים אני חייב תוסף, שבלעדיו התוצאות יאחרו לבוא ואילו איתו השינוי ימהר לבוא.
על אף שהסבריו היו כה משכנעים ומקצועיים, נמנעתי מלרכוש את החומר, לפני שאעשה בדיקה רדיקלית בנושא, כי בכל זאת לבחור יש אינטרנס כלכלי כאן וייתכן שהוא מנסה "לדחוף לי".
נכנסתי לאינטרנט, חיפשתי מידע, ומצאתי את המאמר שלך על קריאטין.
נשאלת השאלה האם ברמה שלי, ובמשך הזמן שאני מאתמן במכון (כ-3 וחצי חודשים עד כה) אני זקוק לרכיב? האם הוא באמת יכול למקסם ולקרב את התוצאות? הוא טבעי נטו? מה עלול להיות המקור לעייפות שאני חש?
אם אני אוכל בצורה סדירה וכמעט לא משמיט דבר ממה שנתת לי בתפריט, אני זקוק לאבקות חלבון? או שהמכסה החלבונית היומית מצויה בתפריט?
בתודה ובברכה,
יעקב וקנין.
נ.ב. כתבת לי בתפריט מיד אחרי אימון יוגורט גדול 500 מ"ל, יש אפשרות לשתות 500 מ"ל חלב במקום? או לחלופין מוצר שהוא יותר אלמנטרי בבית? אלו מוצרי פרווה או בשר יכולים להוות תחליף ליוגורט שאחרי האימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יעקב- מה שלומך ?
גילה אדלר03/04/2008קראטין בניגוד לשאר התוספים הוכח מעל לכל ספק גם כבטוח לשימוש הוא נחשב חוקי גם לספורטאי הישג והוא באמת יעיל כמו שציינתי בכתבה בבניית שריר ובשיפור הכוח והיכולת באימון עצמו , מטופלים שלי מדווחים על האפקט הממשי שלו . כמובן שכדאי ליטול אותו לפי ההמלצות כפי שציינתי .
חלבון ניתן לקבל במזון במיוחד במקרה שלך ואין צורך בתוסף חלבוני כי אתה זקוק גם לתוספת הקלורית ולא לחלבון נטו .
לשאלתך בערב , כן אתה יכול לשתות 2 כוסות חלב או חלב סויה או 2 גביעים של לבן .
בהצלחה
אתה מוזמן לשאול בהמשך אם משהו לא ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גילה. עוד כמה שאלות לביאור.
יעקב04/04/2008תודה רבה על התשובה המלוקטת והאינפורמטיבית.
מלבד חלב סויה ישנם עוד מוצרי פרווה שאוכל לצרוך במקום חלב? או לחלופין בשרי?
אם בעתיד אעלה או אוריד את את עצימות ומשך האימון ואשרוף יותר או פחות קלוריות, האם זה ישנה משהו לגבי התפריט שנתת לי? (העלאת או הפחתת המינונים וגיוון במזון)
האם אפשר לאכול בצהריים פסטה לצד המנה החלבונית? (פסטה לא רשמת לי בתפריט)
בברכת שבת שלום,
יעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעקב יקר
גילה אדלר05/04/2008בתום האימון כדאי לצרוך כ-30 גר' חלבון בתוך ארוחה הכוללת גם פחמימות . ניתן להגיע לכמות זו של חלבון על ידי אכילת קופסאת טונה או גביע גבינה לבנה + ביצה או 5 קציצות בשר או 2 שניצל סויה ..........בשילוב עם פסטה כמובן , אורז , קינואה , תפוחי אדמה ....אתה זקוק פחממות כספק קלוריות לצורכי אנרגיה וחלבון לצורכי בניה , ומכיוון שאין לך בעיית משקל עודף אין לך בעיה לאכול את אלו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?