מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כללי תזונת ספורטשלומי כהן06/08/2015
שלום רב לצוות עמוד בפורום של תזונת ספורט.
שלום וצהריים טובים.(ההודעה הזאת מופנית לסיוון דוד)
אבל זה בסדר אם גם השנייה תוכל לענות לי עליה.
קודם כל רציתי להגיד לגבי החלבונים...שאני צורך ביום יום רק חלבונים מהמזון..אני בכלל לא אוכל ולא שותה חטיפי חלבון או אבקות חלבון...
זה בסדר מבחינה תזונתית???אני גם לא אוהב אותם בכלל....זה קצת מגעיל אותי...
עכשיו רציתי לשאול מישהו בקשר לאימון עם משקולות..
אני מתאמן שאני יכול ושאני מתפנה בשעות הערב..לבדי עם עצמי עם משקולות בפארק שליד הבית שלי..
עכשיו רציתי לשאול מבחינה תזונתית...אני יכול כחצי שעה לפני האימון עם המשקולות לאכול פירות יבשים/תפוח/בננה,תמרים ואז אחרי האימון..
כשעה אחרי האימון..ואני לא אוכל בשרי בלילה....שזה מילת המפתח..אני לא אוכל חלבונים "כבדים" בלילה..כמו דג,בשר,ביצים,חזה עוף,עוף וכדומה.
אבל אני רוצה לשאול אם אני יכול לאכול יוגורט 3% עם פרוסת לחם עם ממרח כלשהו ופירות או ירקות לצידן??זה בסדר אחרי אימון משקולות??
-דבר אחד לפני האחרון רציתי לשאול..אם אני אוכל בבוקר יוגורט ופרוסת לחם מחיטה מלאה עם ממרח כלשהו אפשר לאכול בערב גם עוד פעם יוגרט??אני מתכוון לשאול אם אפשר לאכול פעמיים ביום יוגרט עם לחם וממרח כלשהו(שאלה קצת מוזרה אבל אני מקווה שהבנת למה הכוונה)..
נ.ב:
- יש לי שאלה קצת מזורה...ואני יודע שאתן לא רופאות אבל רציתי לשאול משהו..
לפני שלושה חודשים עשיתי בדיקות דם רגילות ושגרתיות..של סידן,ברזל,מוגלובין וכל זה..
רגילות לחלוטין ובבדיקת הברזל iron שטווח הנורמה הוא בין 60 עד 160 יצא 235..
ורציתי לשאול מה זה אומר???
מחכה לתשובה וסופ"ש נעים לכן.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי תזונת ספורט - תגובה
סיון דוד12/08/2015שלום שלומי
האם אתה מעשן? לעיתים יש קשר בין ברזל גבוה לבין עישון.
אני ממליצה לך לפנות לרופא עם התוצאות הלא תקינות על מנת לברר לגבי טיפול במידה וצריך.
לגבי שאלתך על אימון ערב, אתה לא חייב לאכול ארוחה בשרית אחרי אימון ערב או לילה. הארוחה שאתה אוכל יכולה להיות מספיק טובה, ניתן להוסיף ביצה או טונה, במידה ויש צורך בתוספת חלבון.
אני חושבת שניתן להסתדר עם תפריט רגיל בלי אבקות חלבון ברוב הפעמים, ולהגיע לכמויות חלבון ואנרגיה מומלצות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי תזונת ספורט
שלומי כהן13/08/2015הייי.צהריים טובים לצוות עמוד הפורום של תזונת ספורט.
שלום רב לכם.
אהה רציתי להגיב ולענות למה שכתבת לך סיוון דוד...אני לא מעשן בכלל למרות שאני בן 22..
אני לא אוהב סיגריות,לא אוהב נרגילות,אני לא שותה שום משקה אלכוהולי בכלל..אני גם לא אוהב בירות..
ולא כלום.....אז לא יודע למה יצא לי ערכים גבוהים של ברזל.
עכשיו רציתי להגיד שוב פעם וסליחה שאני חוזר על זה...זה לא חובה חטיפי חלבון ואבקות חלבון..אפשר להסתדר בכלל..ביום יום עם חלבונים מהמזון..
ויש שפע מאוד רחב של חלבונים אני חושב...ממש שפע מאוד נרחב ורחב ורשימה ארוכה של זה..(בין אם זה מקורות בשריים ובין אם זה מקורות חלביים)
ודבר אחרון שרציתי לשאול אותך אם אני אוכל בשעה שלוש וחצי בצהריים ארוחת צהריים וארוחה בשרית
ואח"כ באיזה שבע שמונה אני מתאמן אני יכול אח"כ אחרי אימון לאכול יוגורט/דג טונה סטרקיסט בשימורים/ ביצה על מגוון צורותיה כלומר: חביתה,ביצה קשה,מקושקשת,ביצת עין,עם תוספת של לחם מחיטה מלאה עם ממרח כלשהו וירקות?? זה בסדר לארוחת ערב אחרי אימון עם משקולות?
גם אני לא אוהב להכביד על הקיבה לפני השינה...ואני רוצה לאכול ארוחה קלילה כזאת שמסדרת אותי מבחינת פחמימות וחלבונים אחרי אימון עם משקולות....אז זה בסדר לפני השינה??
אהה רציתי לשאול נגיד איזה ארוחה היית ממליצה לי לאכול אחרי אימון בערב עם משקולות שהיא ארוחה קלה כזאת וארוחה לא בשרית שהיא מכילה גם חלבונים וגם פחמימות??
נ.ב- 1)אפשר לאכול גם בבוקר וגם בערב יוגורט ולחם מחיטה מלאה??
2) אם אני מתאמן באיזה שבע,שמונה בערב אז זה חובה לאכול פחמימה פשוטה לפני האימון כחצי שעה??
ניד פירות,ירקות,פירות יבשים?
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?