מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כללי ארוחת ערב ובוקרשלומי כהן29/09/2015
לילה טוב לצוות פורום של תזונת ספורט.
לילה טוב לכם.סליחה על השעה..מקווה שזה בסדר.
קודם כל חג סוכות שמח ומועדים לשמחה לכם..
דבר ראשון אני רוצה להגיד כמה דברים ולשאול כמה שאלות בסוף אם זה בסדר..
אני רוצה להגיד שלגבי ויטמינים ומינרלים שאמרתן שאכן ספיגה שלהם בגוף טובה יותר מהמזון מאשר הקפסולות(התוספי מזון).....למרות שיש להם יתרונות משלהם כן?אבל יותר טוב מהמזון..
אז רציתי להגיד ולשאול..שנגיד בנאדם רגיל הולך עושה בדיקות דם רגילות ושגרתיות..
אז איך אפשר לראות אם בכלל יש לבנאדם חוסר של אומה 3?או מינרל המגנזיום בגוף??
בבדיקות דם אי אפשר לראות חוסרים של אומה 3,מגנזיום וכל מיני כאלו נכון??
אז איך אפשר לדעת אם יש או אין(חסר לבנאדם)??
ואגב רציתי לשאול נגיד מינרל המגנזיום..איפה ניתן למצוא את זה באוכל אם בכלל??
-דבר שני רציתי לשאול ולקבל תשובה אחת ולתמיד האם זה טוב או לא לאכול ארוחות ערב ביום יום 3-4 שעות לפני השינה??
אני בדרך כלל חוץ מימי שישי לא אוכל ארוחות ערב כי עד הערב אני כבר במשך יום שלם אוכל המון ופירות ואגוזים ושקדים כך שאני די מפוצץ....אתן מבינות??ובכל זאת רציתי לשאול האם מומלץ לי להתחיל לאכול ארוחות ערב כל יום...וגם רציתי לשאול האם אתן יכולות לתת לי דוגמאות לארוחות ערב טובות שכוללות פחמימות ולבונים??
-דבר שלישי ואחרון..רציתי לשאול ולקבל חוות דעת זה..שכל בוקר אני אוכל בין היתר מנת דגני בוקר מחיטה מלאה עם כוס חלב(חלב פרה)..ורציתי לשאול האם זה טוב שאני אוכל דגני בוקר בבוקר??או שזה מתאים לארוחת ערב???
נ.ב: חלב פרה זה בסדר שאני שותה??זה פשוט החלב היחידי שאני אוהב ומסוגל לשתות..
אני לא אוהב חלב עיזים,חלב קוקוס וחלב שקדים למינהם....
אז חלב פרה זה בסדר??או שזה לא משנה?
מחכה לתשובה ולילה טוב וחג שמח.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי ארוחת ערב ובוקר - תגובה
סיון דוד01/10/2015שלום שלומי
ישנם מינרלים וויטמינים שונים שניתן לבדוק את רמתם בדם על ידי בדיקת דם הנקראת בדיקת כימיה. לגבי חומצה שומן אומגה 3 , לא קיימת בדיקה המודדת כמות שלה בגוף, אך ידוע כי צריכת מאכילים עשירים באומגה 3 הינה בעלת יתרונות רבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חזרה לארוחת בוקר וערב
שלומי כהן01/10/2015ערב טוב שלום רב סיוון וחג סוכות שמח.
אני רוצה להגיד שלגבי הויטמינים והמינרלים אז בסדר מה שכתבת..
ואני אוכל ביום יום שקדים ואגוזים שיש בהם אומגה 3...
רציתי לשאול ואני אשמח בבקשה רבה אם תוכלי לקבל על זה תשובה:
לגבי ארוחת בוקר זה בסדר שאני אוכל בין היתר קערת דגני בוקר מחיטה מלאה עם חלב או שזה מתאים לארוחת ערב??
ולגבי ארוחת ערב באופן כללי...אני בדרך כלל חוץ מיום שישי לא כ"כ אוכל ארוחות ערב כי כל היום אני כבר אוכל,שותה,גם עכשיו התחלתי לאכול מלא פירות.....לא המון פירות ביום...כל יום פרי אחר...
אבל רציתי לשאול זה טוב לאכול ארוחת ערב 3-4 שעות לפני השינה???ואני אשמח לקבל נגיד רעיון לארוחת ערב שמכילה גם פחמימות וגם חלבונים...דוגמא לארוחת ערב ממכן אם אפשר..
מחכה לתשובה וחג שמח.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חזרה לארוחת בוקר וערב - תגובה
סיון דוד01/10/2015שלום שלומי
בבקשה תקרא תגובות קודמות שלי לשאלותיך. עניתי על שאלות הנוגעות לארוחת בוקר או ערב מספר פעמים.
המשך ערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?