מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחירת לחם לפני או אחרי ארוחהמשה15/10/2015
שלום רב,
אני נוהג לבצע פעילות אירובית בבוקר. האם כדאי לאכול לחם לפני או אחרי האימון ואם כן, האם עדיף לחם קל או לחם מלא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלתך.
שלומי כהן16/10/2015שלום רב משה ושבת שלום לך..
שבת שלום משה.
רק רציתי להגיד ולענות לך על שאלתך.. אומנם אני לא מומחה כמו התזונאיות של הפורום הזה סיוון והשנייה
אבל אני רק רוצה לעזור..
אז ככה: לפני אימון אירובי כחצי שעה לפני תאכל פחמימה פשוטה כמו פרי טרי,חטיף אנרגיה, 2 תמרים,קורנפלקס ללא חלב,פירות יבשים וכדומה... ולשתות 1-2 כוסות מים.
לאחר האימון תוך 45 דקות מסיום האימון מומלץ לאכול ארוחה מלאה המכילה חלבונים (כמו בשר/דג/ביצה/מוצרי חלב) עם פחמימות (תירס/לחם/פסטה/אורז...), וכמובן ירקות עם מעט שמן זית או אבוקדו. בשלב זה החלבונים הולכים לתהליכי בנייה בגוף ובונים בעיקר מסת שריר, אך תהליכי הבנייה לא יתרחשו ללא אנרגיה שתתקבל מאכילת פחמימות ולכן מומלץ לשלב חלבונים יחד עם פחמימות בארוחה שלאחר האימון.
ואחרי אימון לשלב פחמימות מורכבות ולחם זוהי פחמימה מורכבת
אז לפני אימון פחמימה פשוטה כחצי שעה בלבד ואחרי אימון לחכות במשך 45 דקות ולאכול פחמימות מורכבות עם חלבונים וכמובן ירקות עם מעט שמן זית או אבוקדו.
שיהיה לך המשך שבת שלום ואימון נעים.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
משה17/10/2015מה עדיף לחם מלא או לחם קל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה - תגובה
סיון דוד18/10/2015שלום משה
אם זהו אימון בוקר, אני מניחה שאין לך שעה וחצי להמתין לאחר הארוחה עם הלחם , לכן עדיף לאכול אותו לאחר האימון.
מומלץ לשתות מים רבע שעה לפני האימון, ובמידת הצורך לאכול בננה או תמר 20 דקות לפני האימון.
לגבי לחם מלא או קל- ברוב הפעמים אני ממליצה על לחם מלא רגיל ולא קל, כיוון שגורם לתחושת שובע גדולה יותר .
בהצלחה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת והמקצועית
עופר18/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?