בחירת לחם לפני או אחרי ארוחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת לחם לפני או אחרי ארוחה
    משה
    15/10/2015

שלום רב,

אני נוהג לבצע פעילות אירובית בבוקר. האם כדאי לאכול לחם לפני או אחרי האימון ואם כן, האם עדיף לחם קל או לחם מלא.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך.

שלומי כהן
    16/10/2015

שלום רב משה ושבת שלום לך..

שבת שלום משה.

רק רציתי להגיד ולענות לך על שאלתך.. אומנם אני לא מומחה כמו התזונאיות של הפורום הזה סיוון והשנייה

אבל אני רק רוצה לעזור..

אז ככה: לפני אימון אירובי כחצי שעה לפני תאכל פחמימה פשוטה כמו פרי טרי,חטיף אנרגיה, 2 תמרים,קורנפלקס ללא חלב,פירות יבשים וכדומה... ולשתות 1-2 כוסות מים.

לאחר האימון תוך 45 דקות מסיום האימון מומלץ לאכול ארוחה מלאה המכילה חלבונים (כמו בשר/דג/ביצה/מוצרי חלב) עם פחמימות (תירס/לחם/פסטה/אורז...), וכמובן ירקות עם מעט שמן זית או אבוקדו. בשלב זה החלבונים הולכים לתהליכי בנייה בגוף ובונים בעיקר מסת שריר, אך תהליכי הבנייה לא יתרחשו ללא אנרגיה שתתקבל מאכילת פחמימות ולכן מומלץ לשלב חלבונים יחד עם פחמימות בארוחה שלאחר האימון.

ואחרי אימון לשלב פחמימות מורכבות ולחם זוהי פחמימה מורכבת

אז לפני אימון פחמימה פשוטה כחצי שעה בלבד ואחרי אימון לחכות במשך 45 דקות ולאכול פחמימות מורכבות עם חלבונים וכמובן ירקות עם מעט שמן זית או אבוקדו.

שיהיה לך המשך שבת שלום ואימון נעים.

שלומי כהן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

משה
    17/10/2015

מה עדיף לחם מלא או לחם קל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה - תגובה

סיון דוד
    18/10/2015

שלום משה
    אם זהו אימון בוקר, אני מניחה שאין לך שעה וחצי להמתין לאחר הארוחה עם הלחם , לכן עדיף לאכול אותו לאחר האימון.
    מומלץ לשתות מים רבע שעה לפני האימון, ובמידת הצורך לאכול בננה או תמר 20 דקות לפני האימון.
    לגבי לחם מלא או קל- ברוב הפעמים אני ממליצה על לחם מלא רגיל ולא קל, כיוון שגורם לתחושת שובע גדולה יותר .
    בהצלחה ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורטת והמקצועית

עופר
    18/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו