מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון בארוחת בייניםשלומי כהן12/01/2016
ערב טוב ושלום רב.
שלום..אני רק רציתי לשאול ולהגיד שאז שהייתי אצל תזונאית בקופת חולים שבה אני רשום התזונאית הביאה לי בארוחת ביניים שבין הבוקר לצהריים מה חלבונית לא גדולה..
אלא היא רשמה לי פחמימה ויוגורט(חלבון)....ועכשיו רציתי לשאול האם כדאי לאכול בארוחת ביניים פחמימה פלוס חלבון??
לפי דעתי ורציתי לשאול ולהתייעץ איתך סיוון שיותר כדאי לאכול בארוחת ביניים שבין ארוחת הבוקר הגדולה לארוחת הצהריים פירות,אגוזים,שקדים....לא ככה??
זה לא נראה לי לפי דעתי אחרי ארוחת בוקר שיש בה חלבונים כבר אז בין לבין גם לאכול עוד חלבון.....ורציתי חוות דעת ממך..
מה את אומרת???כדאי יותר לאכול פירות,אגוזים,שקדים..נכון??(בין ארוחת הבוקר לצהריים)..
מה את אומרת??
מחכה לתשובה וערב טוב
שלומי כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בארוחת ביינים - תגובה
סיון דוד14/01/2016אני חושבת שאפשר להוסיף יוגורט . כמובן שזה לא חובה אבל היא בנתה לך תפריט לעליית משקל ועלייה במסת שריר ולכן ניתן להוסיף מעט חלבון גם בין הארוחות. אפשר לאכול את היוגורט יחד עם אגוזים שקדים ופרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון בארוחת ביניים-תגובה
שלומי20/01/2016אחה"צ טובים ושלום.
אהה..רק רציתי לומר לך סיוון ולשאול שבסדר אני מקבל את התגובה שלך ותודה שענית לי על זה..
אני מקבל את מה שאמרת במאה אחוז.....ורציתי לשאול....אם אוכלים חלבון בארוחת ביניים זה לא פוגע בגוף,בשרירים למרות שאני אוכל פחמימות +חלבונים+סלט ירקות בארוחת הבוקר??
אני אוכל פחמימות וחלבונים גם בבוקר וגם בצהריים וגם בערב..וחלבון "קטנצי'ק" ולא כבד כמו יוגורט בין הארוחת בוקר לצהריים לא פוגע בשרירים??
2) רציתי לשאול שפעם אמרת לי שניתן לאכול היום חלבון ממקורות שונים,משני סוגים שונים ורציתי לומר ולהגיד....שאם משלבים בין שני סוגים של חלבון בארוחה עיקרית לא ביניים כן??אז לא תיהיה פגיעה בגוף עם החלבון??
אני שואל את זה כי היום לכל חלבון בגוף וזה לא משנה מה זה,אם מהאוכל,חטיפי חלבון,שייק חלבון וכדומה..לכל חלבון מבנה ייחודי לו שמתפתח בגוף....ואם משלבים בין שני סוגים זה לא יפגע במבנה של החלבון??את מבינה למה אני מתכוון??
3) הדבר האחרון שרציתי לשאול זה שפירות עם חלבונים זה בסדר לאכול אותם??פשוט קראתי באינטרנט שפירות עדיף לאכול אותם לבד...כי פירות דורשים סביבה אחרת בגוף משל חלבון בגוף...אז זה בסדר מבחינה תזונתית?
מחכה לתשובה ושיהיה לך סופ"ש נעים וחורפי..
שלומי כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון בארוחת ביניים-תגובה - תגובה
סיון דוד22/01/2016שלום שלומי
נראה שאתה מבולבל לגבי המידע על חלבון. חלבון לא נפגע או נהרס, אם אוכלים חלבון ממקורות שונים הספיגה שלו אינה נפגעת. ברור כי ההמלצה היא להקפיד על חלבון עם ערך ביולוגי גבוה, ועל כך תוכל למצוא מידע בנפרד.
כפי שהסברתי בעבר בפורום, ההמלצה היא לאכול חלבון ממזון טבעי ולא מעובד, כלומר כמה שפחות חטיפים ואבקות ..
לגבי שתיית מים, אינה מזיקה ,ואף מומלצת לאחר אימון.
לגבי אכילת פירות עם חלבון, גם כן איני רואה בעיה. הסביבה ,כפי שאמרת , הנדרשת לספיגת חלבון או פירות , היה הסביבה שונה, ולכן על אחד מהם מעוכל ונספג בשלב אחר במערכת העיכול. אין בעיה לערבב ביניהם כיוון שמערכת העיכול מפרישה מרכיבי עיכול המתאימים לכל סוג מזון . כך לדוגמה אם אתה אוכל יוגורט עם פירות, אין שום בעיה והיכולת של המזונות בארוחה זו ייעשה בהתאם למרכיבים, שהם פירות וחלבון.
בהצלחה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?