התייעצות רפואית לפני מרתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות רפואית לפני מרתון
    ליאור
    11/03/2016

שלום, אני בן 39, בריא בדרך כלל, ומתאמן למרתון בעוד כשבוע.
    בריצה המסכמת לפני כשבועיים התחיל לי כאב בטן בבטן התחתונה, ומופיע מדי פעם מאז. במקביל התחילו גם סחרחורות, שנחלשו בהדרגה וכמעט נעלמו. אני עדיין בבדיקות לברר מה זה. קיבלתי את תוצאות הבדיקות, והייתי שמח להתייעץ לגבי התוצאות-
    הערכים שיצאו גבוליים הם מגנזיום:1.8 mg/dl,
    ברזל: 68.1 ug/dl,
    HB 14.7 ,
    קריאטינין 0.68 mg/dl ,
    Creatine Kinase 259 u/l,
    חוץ מזה שאר הבדיקות היו תקינות- פריטין 60, טרנספרין 307, B12 413 , ו C-REACTIVE PROT. 0.4 mg/l ועוד שאר הערכים.
    התאמנתי יומיים לפני הבדיקה אימון בעצימות לא גבוהה.(הבדיקה נעשתה כשבועיים לאחר הריצה המסכמת 36 ק"מ.)
    לגבי התזונה שלי- אני צמחוני, ללא מוצרי חלב, אוכל בריא ושותה כל בוקר ספירולינה ב-4 החודשים האחרונים.
    שאלתי היא- האם לפי תוצאות הבדיקות אפשר לחשוד באנמיה? כי הרי הברזל מאוד נמוך אבל ההמוגלובין תקין. האם על פניו יש "דגל אדום" בבדיקות האלה? או משהו שנראה קשור לכאבי הבטן?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התייעצות לפני מרתון--------------- - תגובה

סיון דוד
    13/03/2016

שלום ליאור
    לקראת המרתון עולות הרבה שאלות מצד מתאמנים, ולפעמים גם תופעות של לחץ מתעוררות בתקופה זו. לשאלתך, הערכים של המוגלובין פריטין ןברזל נראים תקינים לפי בדיקות דם ( ערך המינימום של ברזל שונה ל50 לאחרונה, כך שהתוצאה שלך תקינה ).
    האם הכאבים הופיעו/ מופיעים רק לאחר הריצה?
    ייתכן שיש מקום לבדוק את תזונתך ולברר מה אתה אוכל לפני הריצה ובמהלך היום, שגורמים לכאבי בטן .
    במקביל, ממליצה על המשך בירור רפואי.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו