תפריט תזונה נכונה לגילאי עשרים ומעלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט תזונה נכונה לגילאי עשרים ומעלה
    שלומי כהן
    22/06/2016

ערב טוב סיוון דוד.

שלום רב לך.

רציתי להגיד ולבקש האם תוכלי לעזור לי במשהו??

אני הייתי אצל תזונאית עכשיו אחרי חצי שנה כמו שכבר כתבתי בהודעה הקודמת..

והיא אמרה לי להפחית במזון....אני כבר בן 23 וחמישה חודשים....ולגיל שלי כבר לא צריך כ"כ הרבה אוכל..

ואני לא מצליח לאכול פחות..כבר התרגלתי לאכול כ"כ הרבה ואני לא מצליח להפחית במזון...

ואני עכשיו אחרי חצי שנה אני בגובה של 1.66 ושוקל 65.1...וזה קצת מדי...אני רוצה להיות במשקל יפה...הרבה אנשים אמרו לי שאני קצת רזה מדי..

למרות שזה משקל בסדר לגובה שלי כרגע...אבל אני רוצה לעלות במשקל..

והתפריט שלי עכשיו צריך להיות כמו שאני קורא לו:"תפריט של פחות ויותר"..כלומר בכל ארוחה/ארוחת ביניים....צריך שיהיה אחד יותר מהשני..כלומר או יותר חלבונים מהצומח או יותר חלבונים מהחי..אחד פחות ואחד יותר...

נגיד באתר אחד ראיתי שיש שם ארוחת בוקר ביום שבת של חביתה,גבינה וירקות..אז חביתה וגבינה זה חלבונים מהחי וירקות זה חלבון מהצומח אז זה יחס של 2:1

ואני לא מצליח לאכול פחות או יותר ולהבין שחלבונים מהצומח כמו אורז,לחם,אגוזים,שקדים,פירות וירקות זה גם חלבונים אך מהצומח..ואני רוצה להיראות טוב ולהיות במשקל תקין...

את מצליחה קצת להבין אותי למה אני מתכוון??? אני יודע שלהתעסק במשקל הגוף הרבה זה קצת מחשיד ולא טוב להתעסק כל החיים רק במשקל הגוף...אבל עדיין זה חשוב לי לשמור על משקל גוף תקין ביחס לגובה שלי כרגע שהוא 1.66..

אז אני לא יודע מה לעשות....את יכולה לעזור אם בכלל??

מחכה לתשובה וערב טוב.

שלומי כהן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תפריט תזונה נכונה לגילאי עשרים ומעלה - תגובה

סיון דוד
    25/06/2016

שלום שלומי
    מזונות כמו אורז ,פסטה ולחם שייכים לקבוצת הדגנים ולא חלבונים מן הצומח. הם מכילים בעיקר פחמימות , ומעט חלבון. עלייך לשלב בארוחה מזון עשיר בחלבון יחד עם פחמימה , ובמידה ואתה רוצה לצמצם בכמויות של האוכל בארוחה עלייך להוסיף ירקות לארוחה .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו