תזונה לאחר אימון משקולות, מה מומלץ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לאחר אימון משקולות, מה מומלץ?
    אושרי
    26/06/2016

היי
    ראיתי שרשמתן כאן שמיד לאחר האימון לאכול פחמימה פשוטה ועד 45 דק' לאכול ארוחה שכוללת את כל אבות המזון.
    הבנתי שלאחר אימון בשעה הראשונה עדיף פחמימה פשוטה בלבד וחלבון ללא סיבים ושומנים שמעכבים את ספיגת החלבון. זה קצת סותר את הדברים הנאמרים כאן...
    לאחר אימון אני שותה שייק חלבון עם 3 תמרים, ורק לאחר שעה פלוס אוכל ארוחה, כי בכל מקרה אני צריך לחכות שעה לפחות שהחלבון מהשייק יתעכל. האם זו דרך נכונה לנהוג? האם כמות הפחמימות המועטה שאני אוכל בשעה הראשונה (3 תמרים) היא מספקת?
    או שעדיף לדחות את השייק לשלב אחר ביום לפני השינה למשל (זה שייק של תשלובת חלבונים הכוללים גם ספיגה איטית).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונה לאחר אימון משקולות, מה מומלץ? - תגובה

סיון דוד
    28/06/2016

שלום שלומי
    ישנן תיאוריות שונות לגבי ארוחה שיש לאכול לאחר אימון . ההמלצה בגדול היא ליצור מצב של בניית שריר ולשם כך דרוש הורמון האינסולין שהוא הורמון אנבולי(מסייע בתהליך בנייה ) ההורמון משתחרר לאחר אכילת פחמימה פשוטה ועלייה ברמת הסוכר בדם
    כמו כן לאחר האימון יש צורך בתוספת חלבון. תוך כ60 דק מסיום האימון. פה ישנן תיאוריות שונות אחת היא לצרוך חלבון במיידי והשנייה היא לצרוך תוך 60 דק אך לא בהכרח במיידי אני תומכת בתיאוריה השנייה .
    במידה ובכל זאת החלטת לאכול דייק חלבון מיד לאחר האימון , אין צורך לאחר שעה בחלבון נוסף. כמות גבוהה מידי של חלבון בארוחה מעבר ל30 גר לא תנוצל כראוי ולכן מיותרת.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיץ

נועם
    31/07/2016

לאחר אימון משקולות אני נוהג לשתות כחצי כוס מיץ עתיר סוכר ולאחר מכן לקחת אבקת חלבון מתשובתך דלע»ל אני מבין שזה בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו