מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צום יום הכיפורים ושנה חדשה וכללישלומי כהן09/10/2016
שלום רב לפורום תזונת ספורט ולסיוון דוד.
שלום רב סיוון.קודם כל בפתחה של שנה חדשה אני רוצה לאחל לך שיהיה לך שנה טובה,שנה של בריאות והצלחה..ורק מעשים טובים..
ודבר שני להודות לך על כמה שאת עוזרת ועד כמה שאת יכולה..אז תודה רבה..
ודבר שלישי יש לי כמה שאלות בנוגע לצום יום הכיפורים ושאלות בכללי אם זה בסדר...
1) ביום שלישי הקרוב שיחול בערב צום יום הכיפורים אז הצום נכנס בשעה 17:30 בירושלים...
ורציתי לשאול האם אפשר לאכול את כל 5 הארוחות עד השעה הזאת??כולל ארוחת בוקר,ארוחת צהריים ,ארוחה מפסקת ואת הארוחות ביניים??
2) אני בדרך כלל במשך כל השנה שותה כוס מים אחרי כל ארוחה..ארוחה עיקרית/ארוחת ביניים..במסגרת הנוזלים של הגוף..ורציתי לשאול אם צריך להגביר את הנוזלים בשלישי הזה או שפשוט לעשות הכל כרגיל??
3) זה שאלה כללי שלא קשורה לצום יום הכיפורים.....אני רואה שהרבה אנשים מבוגרים בדרך כלל שותים בבוקר קפה שחור,נס על חלב..וכדומה...ואני לא אוהב קפה וכל אלו..אני אוהב שוקו חם על בסיס חלב אני גם אוהב שוקו קר..אבל יותר מעדיף שוקו חם על בסיס חלב ביתי עם אבקה..
ויש לי בבית שוקולית כזאת להכנת שוקו חם ביתי..
ורציתי לשאול האם אפשר לשתות שוקו חם בארוחה חלבית מבלי שזה ייפגע בספיגת הסידן בגוף??
אני שואל איך אני יכול לשלב שוקו חם שאני כ"כ אוהב בארוחה חלבית מבלי לפגוע בספיגת הסידן בגוף?
נגיד בבוקר בארוחת בוקר שאני אוכל דגני בוקר עם חלב אז בסוף הארוחה אני יכול לשתות שוקו חלב על בסיס חלב ואז אח"כ מים,מיץ,חליטות צמחים בשביל הנוזלים??מקווה שהבנת למה התכוונתי..
מחכה לתשובה ויום טוב ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום יום הכיפורים ושנה חדשה וכללי - תגובה
סיון דוד09/10/2016שלום שלומי
שנה טובה ומיטב האיחולים גם לך
לגבי יום כיפור מומלץ לאכול מס ארוחות קטנות באותו יום וכמובן שלפני הצום לאכול בארוחה מפסקת לאכול ארוחה מלאה הכוללת את כל אבות המזון. בכל מקרה , לאחר 3 שעות האוכל מתעכל ואנו עלולים להרגיש רעב אז אין צורך להגזים.
כדאי להגביר את שתיית המים באותו יום .
לגבי השיקולים אין בעייה וזה לא אמור להפריע לספיגת הסידן
בהצלחה וחתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?