מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להסתדר ללא ארוחות מסודרות.לוי26/01/2017
שלום רב. אני מתאמן במכון כושר כל יום בערך שעתיים אבל הבעיה היא שאני בסוג של פנימיה ואין לי את האפשרות לאכול ארוחת מסודרות מה אני צריך לעשות איזה מאכלים לקנות בשביל שיפצו על המחסור שלי במרכיבים חיוניים. אני שותה אבקת חלבון אוכל קצת מאכלי חלב אבל לא יותר מזה במשך היום אני בעיקר מהשמש. אשמח לתשובה.נ.ב אני לא יודע אם זה חשוב אבל אני בן20 גובה 179 מתאמן גם עם משקולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות מזינות בעלויות נמוכות
סיון דוד31/01/2017שלום רב
ראשית, בפנימייה אמור להיות מזון בסיסי המתאים לצרכיך ואני לא רוצה מקום להמנע מארוחות המוגשות לך. אני יכולה להמליץ לך מה לבחור בכל ארוחה:
במוצרי חלב דלי שומן (עד 5%) ישנה כמות חלבון יפה (לא מעדנים) לכן מומלץ שתשלב בבוקר ובערב מוצרי חלב בצלחת. גם ביצים עשירות בחלבונים ולכן מומלץ לצרוך ביצה כל יום. לגבי ארוחת הצהריים , חשוב שתקפיד לצרוך מנת בשר או דג , עדיף מבושל או אפוי ולא מטוגן. במידה ואינך אוכל בשר /דג בארוחה (לא חובה כל יום מנה בשרית), אתה יכול לשלב דגנים עם קטניות על מנת לקבל ארוחה עשירה בחלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, לדוגמה:
דגנים כמו אורז, קוסקוס, בורגול, פסטה כדאי לשלב יחד עם קטניות כמו אפונה, עדשים, שעועית, גרגרי חומוס.
המזון בפנימיות אמור להכיל את המרכיבים שהמלצתי לך עליהם , כמובן שמומלץ להרבות באכילת ירקות בכל ארוחה ו-3 פירות ביום. לכן במידה ואינך אוהב את הירקות המוגשים בחדר אוכל , כדאי שתרכוש לך ירקות ופירות שיהיו זמינים. כמו כן מצרכים שמומלץ לאכול בין הארוחות - יוגורט טבעי עם פרי (שאתה אוהב ומוסיף ליוגורט, ולא יוגורט פרי קנוי ומוכן). גם שילוב של טונה ותירס- נותן חלבון ופחמימה יכול להחליף ארוחה מלאה במידה ולא הלכת לאכול בחדר אוכל.
במקום לנשנש חטיפים מומלץ ל"נשנש" פירות, אגוזים ושקדים שבעלי תרומה לגוף, עשירים בסיבים תזןנתיים ושומנים בלתי רווים.
בהצלחה!
סיון דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?