מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט יומי וארוחות מסודרותשלומי כהן05/02/2017
אחה"צ טובים ונפלאים סיוון דוד.
שלום רב ואחה"צ טובים לך.מה שלומך???
קודם כל רציתי להגיד ולשאול כמה שאלות..אם זה בסדר מבחינתך:
1) רציתי לשאול אם אני יכול לפרסם פה תפריט יומי לא שלי....אלא תפריט יומי בכללי שמכיל את כל קבוצות המזון ועם אוכל קצת "עדכני" לימנו......זה תפריט שפירסמו אותו באתר של שטראוס דנונה אם את מכירה...רק השונה הוא שזה כל יום רק 5 ארוחות..בוקר צהריים וערב ו2 ארוחות ביניים בדיוק..אין בו 3 ארוחות ביניים......וזה תפריט בכללי..וזה לא שלי...ואני שואל אותך כמנהלת בפורום אם אפשר לפרסם אותו פה...
2) רציתי לשאול אם אפשר במשך כל השבוע פרק לשישי ושבת לקום בבוקר ולאכול פרי טרי,פירות יבשים,חטיף אנרגיה...ואז אחרי שעה לאכול ארוחה מלאה כמו שכתבת עם אורז/פטסה/תירס /לחם ועם עוף/דג/ביצה וירקות או מוצרי חלב במקום לאכול מדי יום את כל 5-6 ארוחות ורק בשישי ושבת לחזור ולאכול את כל הארוחות בתפריט היומי..אני פשוט לא מתלונן על התפריט שלי פשוט רציתי לשאול אם אפשר פשוט לקצר תהליכים ולאכול מה שכתבת......
3) אני ראיתי שכתבת פה למישהו בשם לוי שארוחת ביניים שזה נשנוש של פרי+אגוזים ושקדים הם בעלי תרומה מיוחדת לגוף...לא ידעתי שיש לזה תרומה וחשיבות לגוף..מה כ"כ מיוחד בזה???(אבל טוב לדעת,אני לא ידעתי אבל שני שמח לדעת את זה)
4) רציתי לשאול לידע כללי מה ההבדל בשומנים של אגוזים ושקדים לבין השומן טחינה..
הרי אגוזים ושקדים גם בהם ישנו חלבון אך גם כמות גבוהה של שומן ולכן מההיבט התזונתי הם משתייכים לקבוצת השומנים.
ובכל זאת..אגוזים,שקדים,טחינה..הם משתייכם לקבוצת השומנים..אבל רציתי לדעת קצת יותר טוב מה ההבדל בינהם..
מחכה לתשובה ואני רוצה לאחל לך שיהיה לך המשך יום פשוט נפלא..
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשומנים במזון וארוחות ביניים
סיון דוד14/02/2017שלום שלומי
אתה יכול לפרסם תפריט אין שום בעייה
לגבי ההמלצה לאוכל בין הארוחות פרי ואגוזים- כמובן שיש להם ערך תזונתי , אולם פירות מכילים סוכר אך יש להם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומירלים. לאגוזים ושקדים שומנים טובים.
ישנם סוגים של שומנים- שומן רווי , שומן בלתי רווי המתחלק לחד בלתי רווי ורב בלתי רווי. לכל אחד תרומה שונה וזה ההבדל בין האגוזים, שקדים לטחינה. ההבדל בסוג חומצת השומן. אך לשניהם תרומה מבחינה תזונתית.
ישנן טבלאות המפרטות סוגי חומצות שומן לכל מזון במידה ומתעניין בכך.
בברכה
סיון דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?