כמות חלבונים ביום של מנוחה, במטרה לעלות במסה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות חלבונים ביום של מנוחה, במטרה לעלות במסה
    אופיר
    07/10/2017

אני מתאמן בחדר כושר במטרה לעלות במסה. גובהי הוא 1.83 ומשקלי 71 קילו. מבצע אימון A-B ארבע פעמים בשבוע : ב-A מבצע גב, כתפיים ויד אחורית. ב-B מבצע רגליים, חזה ויד קדמית. את הבטן מאמן 2-3 פעמים בשבוע. יש לציין שאינני מתאמן מתחיל.

לפי בדיקה שביצעתי ברשת מול 5 מחשבוני קלוריות שונים, ראיתי שאני צריך לאכול בערך 3080 קלוריות במטרה לעלות חצי קילו בשבוע- ואכן כשאני אוכל כמות כזאת של קלוריות, אני שם לב שעולה חצי קילו בשבוע.
    בנוסף, לאחר מחקר קטן שביצעתי ברשת הבנתי שחלוקה טובה לקלוריות במטרה לעלות במסה היא כזאת: 18% שומן, 18% חלבון, 64% פחמימות.

כעת, שאלתי היא כזאת: 18% חלבון מסך הקלוריות שלי, יוצא כמות של 140 גרם חלבון- כלומר כמעט 2 גרם לכל קילו בגוף שלי.
    האם לאכול כמות כזאת ביום שאיני מתאמן זה יותר מדי?
    לפי מה שקראתי ברשת- החלוקה של 18% שומן, 18% חלבון, ו- 64% פחמימות מתייחסת לכל יום ולא רק ליום אימון, אך קראתי גם מקורות שטוענים שצריך לאכול פחות חלבון ביום של מנוחה.

מה גם, פחות חלבון אומר כבר פחות מ-18% מסך הקלוריות שאני צורך- וזה כבר נשמע לי מעט.

אשמח לדעתכם בנוגע למה שרשמתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמות חלבונים ביום של מנוחה וי ום של פעילות

סיון דוד
    08/10/2017

ערב טוב
    אכן אין תשובה חד משמעית בעניין אך מניסיוני בעבודה מול מתאמנים ממליצה על אכילת כמות זהה של חלבון בתפריט בכל יום, ללא קשר אם התקיים או לא התקיים אימון.

בברכה
    סיון דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו