תזונה למסת שריר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה למסת שריר
    רונן
    17/07/2008

שלום מנהלות הפורום ותודה מראש על הזמן שלכן.אתן לכן קצת רקע עליי: אני בחור בן 26,שמתאמן בבית עם משקולות של 3 קילו ותרגילים עם רצועות גומי של פיזיוטרפיה,תרגילי התנגדות,עקב ניתחים חוזרים שעברתי בכתף אני לא יכול להתאמן חזק יותר אחרת אזיק לכתפיים,האמת שאני מרגיש נפלאה מבחינת הכאבים בכתפיים עם הדרך שאני עובד כרגע,התעייצתי עם הפיזיוטרפיטית שלי ועם הרופא שניתח אותי ואין להם בעיה שיחד עם תרגילי הפיזיוטרפיה שאני עובד לפי פרוטוכול של הרופא שלי באופן קבוע אני אוסיף כמה תרגילים עם משקולות ליד קדמית ואחורית עם משקלים נמוכים, אני כמה שבועות עובד ככה ואין לי כאבים. פעם הייתי מתאמן אז אפשר לומר שלגוף שלי יש זכרון שריר טוב,אני נהיה שרירי מהתרגילים האלא,בגלל שאני מרים משקל מאוד נמוך אז אני מקפיד יותר בלעשות יותר חזרות בין 15 ל 25 כל פעם,לעבוד לאט,ולאכל נכון.שאלתי היא בנוגע לתזונה,אני יודע שאם אקפיד יותר על תזונה אוכל לגדול הרבה יותר,אני מאוד מודע עד כמה תזונה חשובה כדי לגדול.למרות שאני מתאמן עם משקלים נמוכים ועם רצועות התנגדות נהיה לי גוף שרירי יותר ויותר ככל שהזמן עובר,כמובן שהתקדמות היא מאוד איטית אבל בטוחה שזה הכי חשוב לי,לשמור על הכתפיים.,אגיד לכן את האמת אני לא יכול לאכל 5 ארוחות חלבון ביום וכל התפריט למתאמנים,זה קשה לי ואין לי תקציב לזה. אני צריך את העזרה שלכן,אני רוצה להשקיע הארוחות לפני האימון,אחרי האימון,ארוחה לפני השינה ואורחת בוקר,תוכל להמליץ לי בבקשה. 1-כמה זמן לאכל את הפסטה\אורז לפני האימון ואיזה חלבון רצוי לאכל יחד עם זה לפני האימון? 2-אני לא רוצה לקחת אבקת חלבון בשום אופן,תוכלו לומר לי מה מקור החלבון הכי טוב לאכל אחרי אימון ואיזו פחממה לאכל אחרי האימון?(אני בדרך כלל אוכל טונה +5תמרים)יש משהו יותר טוב מזה לאחר האימון? 3-איזה חלבון הכי טוב לאכל לפני שהולכים לישון כדי לעזור לגוף לגדול בלילה?פעם המליצו לי לאכל 3 פרוסות גבינה 5 אחוז שומן לפני השינה,זה יקר קצת האמת,יש תחליף יעיל באותה מידה לאכל לפני השינה או עדיף להשאר עם זה? 4-מה לאכל לארוחת בוקר?שהגוף הרבה שעות ללא חלבון?(אין לי בעיה אגב לאכל 6 או 7 מהלבן של הביצה)אבל אם יש משהו אחר אשמח לשמוע :) המכתב יצא קצת ארוך אני מתנצל,אבל אם תוכל ולכוון אותי קצת מאוד יעזור לי,שיהיה לכן המשך שבוע נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה למסת שריר

הוספת תגובה

• רונן יקר

גילה אדלר
    18/07/2008

מכתבך ארוך אך קריא וזה בסדר . שאלותיך לגבי האימון עצמו - המשך כפי שאתה עושה והוסף פעילות אירובית , הליכה , שחיה מה שיכול להתאים לך מבחינה פזיולוגית .
    לגבי המזון מקורות חלבון טובים לבניית שריר הם החלב ומוצריו - גבינה רזה , יוגורט , לבן .אלו עשירים בחומצות אמינו מסועפות הבונות שריר ביעילות .
    בשר עוף דגים חלבוני ביצה הם גם מקור לחלבון מלא .
    לממדי גופך אתה זקוק ל100 גר' חלבון ביום , באמת בחלוקה של עד 30 גר' בארוחה . ולכן.........
    חלק לך בכל ארוחה מנת חלבון , ובמיוחד לאחר האימון .
    לפני השינה שתה 2 כוסות חלב או יוגורט - 2 יחדות ויחידת פרי .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו