מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל אחרי\לפני כושראלעד05/08/2008
אהלן! אני בן 24 ושוקל בערך 85 ק"ג. לאחרונה התחלתי ללכת בערבים במשך כשעה +-. השאלה הנשאלת היא האם כדאי לאכול את ארוחת הערב לפני ההליכה שאני עושה או אחרי? האם יש דברים שצריך לאכול לפני והאם יש דברים שצריך לאכול אחרי? כמובן שהכוונה שלי היא להוריד כמה ק"ג ממשקלי... תודה רבה ולילה טוב אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלעד
רעות גרוס06/08/2008ארוחת הערב לאחר האימון. אני ממליצה לך להוסיף אימון משקולות. אני לא יודעת מה העצימות של ההליכה, לך לדיאטנית שתתאים לך תזונה המתאימה לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעות - אפשר קצת הסבר...
אלעד06/08/2008היי רעות ותודה על התשובה. אבל... אפשר קצת הסבר למה? במה זה מועיל לאכול אחרי ההליכה? אינני יודע מה יעזור לי אימון משקולות כי המטרה שלי כרגע אינה להגדיל את מסת השרירים שלי, אלא רק לשרוף את השומנים ולהוריד קצת ק"ג... תודה אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחות לפני ואחרי אימון...
יוסי08/09/2008הן ארוחות חשובות במיוחד, משום שיכולה להיות להן השפעה רבה על ההרגשה שלך באימון ועל העצימות שלו, על תגובת הגוף לאימון, על ההתאוששות לאחר האימון, ועל התוצאות ממש! מחקרים מוכחים כי אכילה של חלבון ופחמימות לפני האימון קשורה ישירות לשמירה ובנייה מסת שריר, כנ"ל לארוחה שלאחר האימון. לא אפרט עוד יותר על הארוחות האלה, משום שזה המון להסביר רק אתייחס כאן לנושא קטן שצץ לא מעט פעמים בקשר לארוחה שמייד לאחר האימון: לאחר שסיימת אימון, יש לך מעין חלון הזדמנויות של כחצי שעה עד 45 דקות לאכול את ארוחת לאחר האימון שלך, בכדי להשיג תוצאות מירביות. הארוחה צריכה לכלול חלבונים "מהירים" יחד עם פחמימות בעלות ערך גליקמי גבוה במיוחד טיפ נוסף: נסו להימנע לחלוטין מצריכת שומן בשייק שמיד לאחר האימון. בכדי לדעת כמה פחמימות עליכם לאכול אחרי האימון הכפילו את משקל גופכם פי 0.75 בכדי לדעת כמה חלבון עליכם לאכול מיד לאחר האימון חלקו את כמות הפחמימות בשתיים. החלבון המהיר ביותר י היה - חלבון מי גבינה באבקה/משקה או חומצות אמינו בטבליות. אם אין לכם בשלב זה תקציב לתוסף מזון, אז יכול להיות בשבילכם טונה במים, או חזה הודו דל שומן ואפילו ביצים. פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה במיוחד יכולות להיות סוכר ענבים (דקסטרוז), תמרים, מלטודקסטרין או בננות (בננה היא אופציה קצת פחות טובה, אבל עדיין אפשרית). הסיבות לצורך לחלבונים ולפחמימות הללו - לאחר האימון הגוף צריך חלבון במהירות האפשרית, משום שהגוף "פצוע" וצריך להתאושש באופן נואש. פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה יביאו לשלוש התוצאות הבאות: - מילוי וחידוש מאגרי הגליקוגן בגוף (צורת האחסון של פחמימות בכבד ובשרירים) - הקפצת האינסולין, אשר תגרום לירידה ברמת הקורטיזול (הורמון מפרק שריר) הגואה לאחר האימון לרדת. - הובלה טובה יותר של החלבון אל תאי השריר. כל אלו הם סידורים הכרחיים שלמען התרחשותם אתה מחויב לצרוך את אבות המזון שציינתי. בהצלחה.... חיים/ מאמן כושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?