מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה נכונהמושיקו11/09/2008
שלום רב, אני בן 22, 176 ס"מ, 74 ק"ג. אני לא שמן אבל גם לא רזה. לפני שבועיים וחצי התחלתי להתאמן בחדר כושר ותוך כדי הפסקתי לאכול מטוגן ולחם רגיל אלא רק אוכל בריא. בשובעיים האלו הורדתי כ-4 ק"ג. נאמר לי ע"י חבר שהתזונה שלי ממש לא נכונה מכיון שאני אוכל ממש קצת קלוריות ביום ובנוסף לא אוכל כמעט שומן שאותו הגוף חייב בכדי שלא יפרק שרירים. אנא, עזרו לי לבנות תפריט נכון, אני מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע ובימים האחרים עושה פק"לים או משחק כדורסל, כמעט אין יום שאני לא עושה פעילות גופנית. כמה קלוריות ביום עליי לאכול? כמה מהם חלבונים? כמה שומן? וכו'... תודה רבה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושיקו
ענת פלדמן15/09/2008תוכל לרשום לי מה אתה אוכל ביום ממוצע? ומתי בדיוק אתה מתאמן? ומה אתה עושה באימון? בנוסף: מה משקל היעד שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמושיקו
אהרון15/09/2008אין שום סיבה שבמצב שלך תרצה לרזות 4 ק"ג בשבועים. מזל שזה בעצם לא קרה, אתה איבדת בעיקר נוזלים אבל גם קצת שרירים. אף אחד לא רודף אחריך.אתה לא שמן ורצוי להתרכז דווקא בבנית שרירים וכושר אירובי ולא באיבוד משקל. העיקר היא ההתמדה. הפרמטר הרלוונטי אינו המישקל, גם לא הBMI אלא אחוז השומן. יש שתי דרכים לצימצומו: פעילות אירובית להורדת השומן ותרגילי התנגדות להעלאת מסת השרירים. הכי טוב ובריא זה השילוב בינהם. למזלך, הגעת למקום הנכון בנוסף לפורום כושר גופני לקבלת הדרכה מקצועית מענת. "לפי הספר" שלא כולם מסכימים, החלוקה צריכה להיות: 60% פחמימות 30% שומן 10% חלבון אבל זה לא בדיוק מתמטיקה. מי שעוסק בכושר גופני צריך להעלות את החלק של החלבון עד 20% או 1.5 גר לק"ג גוף (לפעמים יותר, תלוי בפעילות). הגוף צריך שומן, ברובו הגדול בלתי רווי ולא בעיקר לשמירה על השרירים. דווקא פחמימות בריאות לפני ואחרי האימון מונעות או מקטינות את פרוק השריר. אתה לא צריך להגזים באכילת שומן ולהזהר עד כמה שאפשר משומן מן החי. השומן של הדגים האיכותיים הוא בסדר (הרוב בלתי רווי ומכיל אומגה3) אם אתה מספיק פעיל גופני אני מציע לך לא לרדת מ1800 קק"ל ולעקוב אם אפשר להעלות או צריך להוריד (מקווה שלא) מבחינה בריאותית עדיף תמיד לאכול יותר (גם נכון) ולשרוף יותר בצורה נכונה. תפריט עשיר בקלוריות (לא יותר מדי) ובנוי נכון תוך התחשבות בצרכים של מלוא הוויטמינים והמינרלים מבטיח בריאות ויכולת התמדה כאורח חיים. לתפריט דל קלוריות קשה לספק את הכמות הדרושה של המרכיבים הנ"ל. אני חוזר ומדגיש שאצלך השחקן הראשי צריך להיות האימון הגופני (כמובן גם תזונה נכונה אבל לא דלת קלוריות) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?