תזונה וכמויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה וכמויות
    רועי
    16/09/2008

שלום אני בן 28, גובה 1.80, משקל 78 ק"ג, גוף ממוצע אך לאחרונה כרס קטנה גדלה לה. החלטתי לאכול יותר בריא בשילוב עם אימונים, לכן אני מקפיד להימנע ממתקים, מטוגנים ואוכל כל 3שעות, 3 ארוחות מרכזיות מגוונות (כל אבות המזון) ובריאות + 2 חטיפי גרנולה כארוחות ביניים. השאלה שלי היא כזו: כאחד שמתאמן כל יום, פעם אירובי עם שריפה של 500 קלוריות ופעם אימון כוח על כל שרירי הגוף, מהן הכמויות של פחמימות, חלבונים, שומן טוב, ירקות/פירות שעליי לצרוך ביום? תודה מראש זה יעזור לי מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה וכמויות

הוספת תגובה

• רועי הי

ענת פלדמן
    16/09/2008

בסה"כ נשמע שאתה אוכל בצורה בריאה, בעיקר עם הרבה מודעות. את חטיפי הגרנולה כדאי אולי להחליף מידי פעם בפרי או יוגורט או כריך מזין משום כמויות הסוכר. אני ממליצה עליהם רק כברירת מחדל כשאין משהו אחד לאכול ואתה רחוק מהמקרר, כי זה קל לנשיאה בתיק ועדיף על צום.
    התפריט היומי שלך כדאי שיכלול כמות מספקת של סידן, שהוכח כ"מרזה מהבטן". תורם לתהליך ההרזיה וחשוב לבריאותינו. שלושה מעדנים ביום יועילו מאד. [930 מ"ג סידן מהווים 93% מהקצובה היומית המומלצת לגילאי 50-19 וכ- 77% לגילאי 51+), לפי תפריט של כ 1800 קלוריות שאני מצרפת לך יש שם גם
    כ -20 מ"ג ברזל (250% מהקצובה היומית המומלצת לגילאי 19 ומעלה), כ- 108 מ"ג ויטמין C (מהווים 120% מהקצובה היומית המומלצת לגילאי 19 ומעלה), כ- 2.7 מ"ג ויטמין B12 (מהווים 116% מהקצובה היומית המומלצת לגילאי 19 ומעלה). התפריט כולל כ- 44% פחמימות, 23% חלבון ו 33% שומן מסך צריכת האנרגיה היומית. כך ש:
    ארוחת בוקר: דגני בוקר מועשרים בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר: צ'יריוס/ברנפלקסכוסחלב 2% שומן
    ארוחת ביניים: תפוח, ילחם קל מחיטה מלאה פרוסה אחת, ריבוע של גבינה צפתית 5 אחוז
    צהרים: בשר עוף עשוי בגריל, נאכל ללא עור 5%, אורז חום או פסטה בכמות של כוס אחרי הבישול, ירקות. עגבניה, מלפפון, פלפל אדום מומלץ מאד או ירקות מבושלים [גזר, ברוקולי, כמו של מנה]
    ביניים:: פרי ויוגורט
    ארוחת ערב: ירקות, חביתה, פרוסת לחם, כף טחינה גולמית
    ארוחת לילה לא חובה: יוגורט

באתר שלי יש עוד דוגמאות של תפריטים, אתה יכול לעיין ולהתרשם מעוד אופציות ושילובים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, רק עוד דבר קטן

רועי
    16/09/2008

מה לאכול\לשתות מיד עם סיום האימונים? או שעליי לדבוק בתפריט היומי ללא קשר לאימון? ושוב...תודה על הזמן שאת משקיעה בי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :))

ענת פלדמן
    17/09/2008

רועי, אפשר מיד אחרי האימון לשתות כוס חלב, או יוגורט, או אפילו שוקו... אם זה מסתדר במסגרת הקלורית שלך. ואז אחרי שעה לאכול כרגיל. וכמובן לשתות מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשמתי (-:

רועי
    17/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה :)

ענת פלדמן
    17/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו