חלבון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון
    יובל
    18/09/2008

שלום, אני בן 38. 1.83 מטר ושוקל כ-110 ק"ג (מבנה גוף רחב) וזאת לאחר שהפחתתי ממשקלי כ-15 ק"ג בחודשים האחרונים. לפני כחודשיים התחלתי להתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע ( אימוני כוח אינטנסיביים של כשעה ) בנוסף אני כעושה פעילות אירובית פעם בשבוע עם תוצאות טובות בהיקפים. בבדיקה של אחוזי המשקל שעשיתי במשקל שנמצא בחדר הכושר נמצא כי יש לי 28% אחוזי שומן בגוף. אני עדיין כמובן רחוק מהמשקל האידאלי שלי ולאחרונה המליצו לי בחדר הכושר להתחיל לצרוך אבקת חלבון. הבנתי שאני צריך לצרוך כ-1.5 גרם חלבון לכל קילוגרם משקל.האם 1.5 גרם זה המינון הנכון לנוכח הפעילות שאני עושה? והאם החישוב של סך הכמות של החלבון שאני צריך לצורך ליום היא ממשקלי כיום ( כ-110 ק"ג) או מהמשקל האידאלי שאני אמור להיות בו ( כ-78 ק"ג)? תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון

הוספת תגובה

• יובל

ענת פלדמן
    18/09/2008

בבקשה בלי אבקות חלבון. זה ממש מיותר. [קרא את הערתו המבריקה של אהרון להודעה של ניסן בשרשור למטה]. לפי האימונים שלך הייתי מוסיפה עוד שני אימונים אירוביים בשבוע, זה יקל עליך להורדה במשקל. פעם בשבוע זה לא מספיק. אתה יכול לקבל מאוכל בריא ומאוזן את כל כמות החלבון שהגוף שלך זקוק לו. והייתי מתייסחת בעיקר לסך הקלורי היומי שאתה צורך. למשל להתחיל עכשיו מ 2000 קלוריות יומיות, ואפילו מעט יותר ובהדרגה עם הירידה במשקל להגיע לכ 1800. יש לי באתר טבלה שבועית של תפריט, מאוזן ודי טעים... :) ירידה באחוזי שומן היא מכלול של כמה פרמטרים - פעילות אירובית בעצימות בינונית - גבוהה, אכילה מאוזנת - [ ובמקרה שלך פחות מהוצאה הקלורית כי יש מקום גם לירידה במשקל] ועבודה על כוח, כמו שאתה עושה וודאי יפה. הקפד לאכול פחממות כשעתיים לפני אימון עצים ועד שעה אחרי לאכול ארוחה מזינה של חלבונים ופחממות. כמו פסטה עם טונה או כריך עם גבינה. [שוב, ראה דוגמאות] לגבי חישוב החלבון - 1.5 כפול המשקל הנוכחי בזמן נתון, אבל שוב, כיון שבמצב שלך יש גם צורך בהרזיה הייתי מכוונת להקפיד על הקלוריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו