מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שומןקרין19/09/2008
רציתי לדעת האם אפשרי להוריד שומן במקומות מסויימים (כמו באזור "הצדדים") מבלי להוריד הרבה מהמשקל... גובהי 1.75, משקלי 56, אחוז שומן (לפי ההתאחדות לכדורגל בבדיקות ברמת גן) 12% (למרות שהבדיקות הללו מעלא כאלו מדוייקות).. אני יודעת שזה נשמע מעט ואני נשמעת אנורקסית, אבל אני לא. האם תרגילים מסויימים שפעילו את אזור האגן יאזרו בשריפת שומן באזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ****
ענת פלדמן20/09/2008אין ירידת אחוזי שומן נקודתית. אם מצבורי השומן ה"אחרונים" יושבים בצדדים יש צורך להערך בהתאם, זה לא מחייב ירידה במשקל וודאי לא משמעותית. אכילה מאוזנת ונכונה בשילוב עם פעילות אירובית ותרגילי חיזוק כלליים כמו גם לאזור המתניים. תרגילים לחיזוק לא ישרפו אלא יחזקו. יש לך באמת מעט מאד אחוזי שומן, האם את נראית שרירית וספורטאית? אם כך המשקל שלך באמת מאד נמוך. שוב, תרגילים שיפעילו את אזור המתניים יחזקו אותן אבל לא ישרפו שומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומן
קרין20/09/2008היי ענת, אממ יש לי מבנה גוף ממש צר.. אני עוסקת בספורט ויש לי שרירים, אך בגלל מבנה הגוף הם לא עצומים. בכל זאת יש לי צדדים, וזה מעצבן אותי מאוד. באופן כללי אני לא מעוניינת בהורדת משקל, אלא רק בצדדים, אבל אין ממש ברירה. מה יכול לזרז את התהליך? תודה רבה באופן כללי על היותך זמינה ומזומנה לענות על שאלות!! =]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבואי
ענת פלדמן20/09/2008נחשוב איך את אוכלת. נכון? מסודר? ג'אנק? בריא? מטוגן?
אפשר לשלב תרגילים לצדדים. למשל לעמוד בעמידת פיסוק נוחה, ברכיים מעט כפופות להגן על הגב, בטן בפנים. ידיים מאחורי העורף ולכפוף לצדדים. פעם לימין ופעם לשמאל. כמה שיותר נמוך, עד 20 פעמים לכל צד.
מחכה לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהה ענית אונליין
קרין20/09/2008תפסתי אותך ממש ברגז זה מחוברת... חח =] אולי תנסי להגדיר לי את איך אני אוכלת.. במקום שאני אשלה את עצמי.. לעיתים ארוחת בוקר - 7:50- ברנפלקס + חלב 1% ארוחת עשר בביהס- כריך מלחם מלא עוד בביהס - 2 גזרים\מלפפונים ופרי ארוחת צהריים- 14:00- אחד מהבאים: קוסקוס עם קציצות, פלפל ממולא אורז ובשר, ירקות קלויים, פסטה... ואז אין משהו קבוע... אני יכולה לנשנש עוגיות פתיבר עם חלב, קרטיב, פירות.. ארוחת ערב לא תמיד יש- לעיתים יוגורט עם גרנולה ופרי או סלט טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, זה קורה הרבה...
ענת פלדמן20/09/2008בוקר: השתדלי לא "לעיתים" אלא לעיתים כמה שיותר קרובות. זה חשוב למטבוליזם. מאד.
עד הצהרים מעולה
צהרים: קוסקוס עדיף מקמח מלא, פלפל ממולא - עדיף עם אורז מלא. פסטה. את יכולה לנחש: מקמח מלא... אבל זו לא הבעיה לדעתי. זה מה שקורה בהמשך. הנשנושים, הקמח, חוסר הסדר. אז בואי נסדר זה מהצהרים
אחרי כשעתים: פרי ויוגורט.
אחרי כשעה וחצי: יוגורט עם גרנולה
ארוחת ערב: סלט ירקות עם טונה וביצה.
את יכולה להציץ באתר שלי לדוגמאות נוספות
אכילה מסודרת שכוללת את כל אבות המזון והמנעות ממטוגן ו"קשקושים" [אולי רק פעם ב ] בהחלט יעזור בהפחתת אחוזי השומן ובהורדה סופית של הצדדים.
האמת היא שלא ראיתי אותך. אני סומכת על התאורים שלך אבל יכול להיות שרק את מרגישה ככה? שאם אשאל חברה שלך היא לא תדע על מה את מדברת? 56 קילו על 1.75... אנחנו אותו גובה אגב...
מה את אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלת חיוך
קרין20/09/2008חחחחחח אני חייבת לציין שהעלית לי חיוך על הפנים... לא הבנתי אגב אם הרמיזה היא שאני שוקלת יותר או פחות? אני אכן 1.75 ומשקל 56. 1. עשיתי בדיקות רפואיות לפני כחודש ברמת גן-גובה 1.74 ומשקל 55. 2. בחדר כושר ובבית יש משקל. אני באמת ממש רזה.. המבנה גוף דקיק. רק שהשומן שיש, הוא בצדדים- וזה מפריע לי בחולצות ובטח בבגד ים. (אגב, יש לי הבדל משמעותי בין שני הצדדים שעוד יוצר מציק לי, לכן שאלתי לאיזה צד אני עובדת כשאני מבצעת את התרגילים בצדדים שונים). שבוע נפלא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
ענת פלדמן20/09/2008אני 1.76 ואני שוקלת מעט יותר, יש לי יותר שרירים כנראה. בגילך שקלתי ממש כמוך. אני צריכה לראות כדי להאמין שמציץ לך בצדדים. בכל מקרה שווה לעבוד על שני הצדדים בכל זאת.. כשאת שוכבת על צד ימין ומתרוממת עובד צד שמאל למשל.
במקביל באמת מומלץ לשמור על התזונה, לעשות פעילות אירובית. אני בטוחה שאם את מתחילה היום בתכנית החדשה שלנו את בחודשים הקרובים רואה תוצאות.
אשמח להמשיך לעקוב ולענות על שאלות ולהעלות חיוך על פניך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים
קרין20/09/2008היי, חיפשתי באתר וגם באינטרנט תרגילים לחיטוב האזור אך לא מצאתי (פרט לאחד שבו עומדים מעט בפישוק, משקולות בידיים ונעים מצד לצד- מטה לכיוון המשקולות). האם תוכלי להפנות אותי לאתר עם תרגילים לאזור זה, או לכתוב לי? תודה רבה!!! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראי
ענת פלדמן20/09/2008מה עניתי לך לפני כמה דקות
תרגיל מצוין נוסף יהיה לשכב על הגב, ברכיים כפופות וכפות הרגליים נוגעות ברצפה. מניחים כעת את הברכיים לצדדים. ידיים מאחורי העורף ומבצעים כפיפות בטן. בזכות הזוית של הברכיים והגוף עובדים על האלכסונים ועל המתנית
תרגיל נוסף: שכיבה על הצד, רגליים מעט כפופות, שתי הידיים מעל הראש, צמודות לאוזן. בעזרת התנופה של היד מעלים את הגוף למעלה. נפלא למתניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקפים
קרין22/09/2008היי שוב ושוב, רציתי לדעת כמה בערך צריכים להיות ההיקפים של מותניים וירכיים? (גובה 1.75 משקל 56).. או באופן כללי, לגוף שנחשב לחטוב.. היקף מותניים זה מעט מעל הפופיק נכון? (למרות שהיקף זה קטן במעט מההיקף מעט מתחת לפופיק, ליד עצמות המותן.. מודדים בפופיק?). איפה זה בדיוק היקף ירכיים? תודה!!!!!! **** = קרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרין יקרה
ענת פלדמן22/09/2008אני חושבת שאפשר יהיה לכייל את המדידות לפיך. כלומר שאת תמדדי ותאמרי לכולנו איפה בדיוק ה 90 איפה ה 60 ואיפה ה 90. אני מודה שאני לא זוכרת בדיוק איפה בטי רוקואי מדדה אותי לפני יותר מ - 15 שנה. כשאני מודדת היום למתאמנים המטרה היא לראות את השינוי בין יום המדידה לבין כחודש אחרי יישום התכנית על מנת לראות תוצאות. המדידות האלו הן יחסיות עבורי ולא אבסולוטיות. לכן היכן שלא תמדדי פשוט זכרי את המיקום המדויק ושם תמדדי גם בפעם הבאה. 90 60 90 הם מספרים מיתולוגיים, לצערי הסטנדרטים ההרסניים האלו בשנים האחרונות אפילו קטנו. לא כדאי לחיות לפי מודל אלא באופן יחסי למצבך שלך. שהוא אגב נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה90-60-90
קרין22/09/2008למה יש שלושה היקפים? (או שזה סתם?) ואיפה אמור להיות ה-60 ואיפה ה-90? (ירכיים\מותניים), או שזה קשור במבנה של "תפוח" "אגס"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזה מתניים ירכיים
ענת פלדמן23/09/2008מבנה "תפוח" או "אגס" זה בעצם שיקוף של המידות האלה. מי שיש לה מתניים צרות במיוחד ואגן רחב תחשב "אגס". מי ישי לה מתניים רחבות תחשב "תפוח".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומן
רעות גרוס20/09/2008כמו שענת פלדמן אמרה, אין שריפת שומן נקודתית.
לדעתי הפיתרון היעיל ביותר להורדת אחוזי שומן הן התזונה (כמו שענת פלדמן כתבה לך) ופעילות גופנית הכוללת כ 45 דק' פעילות אירובית וכ 45 דק' אימון משקולות בחדר כושר. אימון משקולות יכול להיות 3 פעמים בשבוע לפחות ואימון אירובי 4-5 פעמים בשבוע, חשוב מאוד להקפיד על התזונה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן ולא
אהרון21/09/2008ההמלצות שלך נכונות לכל אחד בלי קשר לרזון או השמנה . את כותבת דבר נכון שאין הרזיה נקודתית, לכן הבחורה לא תוכל לנצח את השומן במקומות המוזכרים. אם היא הייתה שמנה או לפחות לא על גבול התת משקל, כפי שהיא עכשיו, על ידי הורדת שומן כללית הייתה משיגה באופן חלקי את מבוקשה, אבל אין לה עודף שומן. המטרה שלה צריכה להיות הגדלת מסת השרירים. אם היא תוריד עוד יותר את השומן גם מסת השרירים תפגע. אין מצב שאדם (בעיקר אישה) יכול לרזות ובו זמנית להגדיל את מסת השרירים (זה קורה אצל אחד מתןך כמה מאות גברים שיש לו הגן הנדיר). באותה מידה אין תוספת שריר ללא תוספת מינימלית של שומן (לא אחוז שומן!) לבחורה אין ברירה אלא ללמוד להיות אם מבנה הגוף שלה כפי שהבורא החליט. אם היא תשאר רזה ותוסיף קצת שרירים תוכל להתנחם ב"צרות של עשירים" Nobody is perfect . דווקא במקרה שלה הדגש צריך להיות על פעילות בונה שריר, אפשר פחות מ45 דקות ובהחלט 3 פעמים בשבוע מספיקות בתנאי שהאימון יהיה אפקטיבי, אחרת אפשר לעבוד גם על "ריק". אני ממליץ בדרך כלל על פעילות אירובית כל יום וכמה שיותר, למי שרוצה לרזות אבל במקרה שלה גם 3 פעמים בשבוע אימון אפקטיבי יספיק. שבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק
רעות21/09/2008אתה צודק, אני צריכה לראות את הבחורה, לעניות דעתי בלי שראיתי אותה אין לה 12% שומן יש לה בסביבות 19%. גם 19% זה בהחלט מספיק, יש צורך ב 3 פעמים בשבוע משקולות להעלאת מסת שריר והשאר הימים פעילות אירובית + תזונה נכונה = היעיל ביותר להפחתה ב % שומן או שמירה על % השומן הנמוכים גם כך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?