עלייה במסת השריר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במסת השריר
    פינחס
    24/09/2008

שלום.אני בתחילת שנות העשרים לחיי,גובהי 1.83 מ',שוקל 77 ק'ג עם 15.5% שומן.מתאמן כשנה במכון כושר.עכשיו ברצוני לעלות במסת השריר: 1- האם לדעתכם נתוניי ההתחלתיים מספיק טובים בכדי לקבל תוצאות?כלומר,שלא יווצר מצב שנניח אגיע למשקל המקסימלי שלי ואז אצטרך שוב לרדת כי "התחלתי" מ15.5% שומן ועם הגדילה במסה גם % השומן עלו... 2- למרות שאני ממש לא שמן או מלא,יש לי בעיה עם הבטן.אני לא יכול לכנותה ממש כרס,אלא משהו כמו בטן נפולה,מידלדל.אם הנוסחה לחיזוק שרירי\ריבועי הבטן היא ירידה ב% שומן,איך אוכל לעלות בו זמנית במסת השריר?? 3-הבנתי ממדריך הכושר במכון שעדיף שקודפ אעבוד על תוכנית "כוח" כ-3 חודשים לפני שאני מתחיל לעבוד על עלייה במסה,בכדי שאצבור מספיק עוצמה גופנית לתוכנית אפשרית של מינימום חזרות במקסימום סטים (תוכנית למסה).מה ההבדל בין תוכנית "כוח" לעלייה במסה בכלל? ומה דעתכם על רעיון זה?? 4- רציתי לדעת,במידה וה BMI שלי תקין ואחוזי השומן שלי ג'כ,איך אפשר לדעת\לבדוק אם הבטן הלא שטוחה שלי היא בעקבות רפיון שרירי או בגלל שומן תוך בטני. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במסת השריר

הוספת תגובה

• מעניין

ענת פלדמן
    25/09/2008

שבחרת להציג את השאלה ב"תזונת ספורט" ולא ב"כושר גופני". לי זה לא ממש משנה אבל כיון שאין מקריות אני שואלת אותך האם מאמן הכושר שלך דיבר איתך גם על תזונה (חוץ מאבקות..) כושר ותזונה אינם נפרדים על מנת לראות תוצאות. BMI 22.9,בגבול המשקל התקין אבל לא אומר לי כלום, כמות השומן ופיזורו בגוף, כלומר בדיקת אחוזי שומן נותנת תמונה נכונה יותר. סרט מדידת היקפים יכול לעזור פה וודאי מראה עיניים. קשה לי לומר מה הסיבה לרפיון הבטן, זה כנראה שילוב של השניים. עבודת חיזוק ותזונה נכונה וכמובן שילוב של עבודה אירובית. כשאתה מתחיל לאכול נכון, יורד מעט במשקל, בשביל לשמר את מסת השריר שלך אתה עושה פעילות אנאירובית. ולא יכול להיות שתהיה עליה באחוזי השומן שלך אם אתה מתאמן על כוח. רק אם התחלת לאכול יותר ולאכול לא נכון.
    גם מי שרוצה לעבוד על כוח ולהעלות במסת השריר - אגב עבודה על כוח לא בהכרח מנפחת ואילו עבודה על הגדלת מסה בהכרח גם מחזקת - כדאי למען בריאותו הכללית לעשות פעילות אירובית. וכן, אפשר לאכול נכון, לרוץ (למשל) לעשות תרגילים אנאירוביים ובתום תכנית לחיים בריאים שכאלה גם להוריד באחוזי השומן, גם לא לאבד מסת שריר, ובמשך הזמן גם לגדול
    כיסיתי הכל? חזור לשאלות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף לדברי ענת המושכלים

אהרון
    25/09/2008

-לגבי הבטן, גם אם השומן יירד (זה מותנה בהרזיה כללית, אין נקודתית), לא בהכרח יהיו לך ריבעים אם המבנה הגנטי שלך אינו בהתאם. -אין עליה במסת השרירים בו זמנית עם הורדת שומן אם אתה לא שייך למועדון האקסקלוסיבי של בעלי הגן הנדיר (פחות מ1%). אמרתי שומן ולא אחוז השומן שהוא כן יכול לרדת על ידי כך שתוספת השריר עולה על תוספת השומן אם אתה מתאמן ואוכל נכון. -לגבי מסה וכוח, זה הפוך ממה שאתה כותב. לכוח צריך עבודה ב90% עומס עם מספר חזרות עד כשל, כלומר קטן והפסקות של לפחות 2 דקות בין הסטים. (לפחות 5) לעיבוי עובדים בעומס 75-80% עם 8-12 חזרות והפסקות של דקה אחת בין הסטים (מספיק 3) -כפי שענת ציינה העיבוי מוסיף גם כוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו