ענת ((: מה עניינים??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ענת ((: מה עניינים??
    אריק
    28/09/2008

מה המצב?? לאחרונה ראיתי אריזות טונה בשמן זית/ קנולה.. האם יש הבדל גדול??? הטונה הרגילה (בשמן) היא בשמן צמחי?? מבחינת המחיר, טונה בשמן זית או קנולה עולה הרבה יותר.. כפי 2... מבחינת ערכים, כדאי יותר לקנוןת טונה במים ולהוסיף כף שמן זית? או ככה מוכן? הכוונה היא לאכול לפני השינה, ולא לאחר אימון, כך שלא מפריע לי מהירות הספיגה של החלבון (להפך אני מעדיף שיתעכב)... חג שמח ((((:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ענת ((: מה עניינים??

הוספת תגובה

• דרך אגב...

אריק
    28/09/2008

קודם כל אענה לעצמי.. נזכרתי שיש גם סוגים של שמן זית.. ולכי תדעי איזה אני מקבל בטונה המוכנה (רוב הסיכויים שהכי זול)... אז עדיף שאקנה במים אסחוט ואתבל בעצמי... זה גם יגרום לי להוסיף טעם.. (בצל וכו')... (: פעם ראשונה שאני רואה (לפחות שם לב ) את המוצר "יוגה", הסתכלתי וראיתי שהוא מכיל את אותם ערכים של קוטג'.. ורשום שהוא מועשר בחיידקים פרוביוטיים... האם יוגה נופל במשהו מהקוטג' הרגיל? אם זה בדיוק אותו דבר רק עם תוספת חיידקים פרוביוטיים (גם עליהם אשמח לקבל מידע - מה הם עושים וכו'..) אשנה את כל התפריט כך שיכלול יוגה במקום קוטג'.. תודה ענת ואחלה חג!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג נפלא גם לך

ענת פלדמן
    28/09/2008

תודה על שאלות חביבות, אהבתי שאתה גם שואל וגם עונה ויש הגיון בשאלות ובתשובות ! גם אני חזק בקטע של הטונה, אני קונה דווקא את זו עם שמן הזית כי זה יותר טעים, אני מודה שאני לא קונה את הסוג היקר, שאז גם השמן באיכות טובה יותר, כיון שהוא עולה בערך 13 ש"ח שזה ממש מוגזם. מסכימה ששוה כלכלית ובריאותית להוסיף כתית מעולה, אבל כשמוסיפים לחוד לי אישית זה פחות טעים.
    יוגה או קוטג'... לדעתי יוגה יותר טעים. הוא גם עולה מעט יותר כמדומני... כיון שחזרתי מקליפורניה ושם מצב מוצרי החלב בכלל והקוטג' בפרט הוא בכי רע אז אני לא מתלוננת. אין כמו מוצרי החלב של ישראל !!! לגבי החיידקים הפרוביוטיים - אני לא יודעת כמה מזה זה עניין שווקי וכמה באמת בריאותי. בעיקרון חיידקים אלו אסידופילוס למשל, הם החיידקים הטובים שבמעיים. למשל כשלוקחים אנטיביוטיקה ממליצים לאכול יוגורט או אקטימל כי האנטיביוטיקה הורגת גם את הטובים "על הדרך" אני מביאה לך משהו שמצאתי, שמראה בשורה התחתונה שזה די עניין שווקי. בהודעה הבאה כמה מילים שתומכות בפרוביוטיקה

"חיידקים פרוביוטיים

חידקים פרוביוטיים הם למעשה חידקים "רגילים", בעלי דרגת אלימות ירודה, אשר מראים דרגות שונות של יכולת אימונו-מודולטורית (השפעה על המערכת החיסונית), והנמצאים במעיים, במקביל לחידקי מעי אלימים יותר, כגון חיידקי ה- COLI.

כדוגמאות נפוצות לחידקים פרוביוטיים הנמצאים במעי הגס, ניתן להביא את ה - לקטובצילוס GG, ואת הביפידו-בקטריה.

מניחים שהחידקיים הפרוביוטיים, הנמצאים במעי, מעכבים או מונעים הצמדות חידקים אלימים יותר לרירית המעי, בכך שהם עצמם תופסים את אתרי הההתקשרות. עיכוב התקשרות החידקיים לרירית המעי, מונעת מהם להפעיל או לפעול במעי.
    הלקטובצילים מפרישית חומרים חלבוניים הקרויים - bacteriocins - אשר להם פעילות אנטיביוטית מקומית כנגד גורמים דלקתיים במעי.
    דרכי פעילות נוספות הן האופציה של תחרות על חומרי ההזנה שהחידקים הפתולוגיים צורכים. הקטנת מרחב המחיה של החידקים הפתולגיים מפחיתה מפעולתם המזיקה.
    פעילות פוטנציאלית, אחרת, היא הפחתת נזקי הרעלנים (טוקסינים) המופרשים ע"י החידקים, אם במישרין ואם ע"י תפישת הקולטנים המיועדים לרעלנים. ויש המהדרין, הגורסים, שחידקים פרו ביוטיים, מעוררים תגובות חסינות כנגד חידקים פתוגניים.

הבעיה עם כל הממצאים הטובים על פעילות החידקים הפרוביוטיים היא, שהם נמצאו בנסיונות מעבדתיים. עדין לא ידוע מה ההשלכות למעי החי והפעיל אם בכלל.

כך למשל יש הגורסים שמתן אנטיביוטיקה, עלולה לפגום ברירית המעי הנורמלי ולהביא לביטוי פעולת חידקים פתולוגיים שלא פעלו בהיות הרירית תקינה. האם מתן חידקים פרוביוטיים מפחית מהרס הרירית ומתמיר מספר החידקים הפתולוגיים בחידקים "טובים" פרוביוטיים, לא ברור.

האפקט המיטיב של חידקיים פרוביוטיים, ומנגנון פעולתו, במצבי דלקות אטופיות בילדים, אף הוא אינו ברור כל צרכו"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובעד הפרוביוטיקה

ענת פלדמן
    28/09/2008

מינים רבים של חיידקים פרוביוטיים מייצרים אנזימים בתוך מערכת העיכול. אנזימים אלה מסייעים לפירוק מלא יותר של המזונות שאנו אוכלים. לאחר מכן יכולים החומרים המזינים ממזונות אלה להיספג טוב יותר, ומידת הנפיחות והגזים פוחתת.

זיהומים של המעיים עלולים לגרום לשלשולים, עצירות, נפיחות, צרבות, גזים והפרעות עיכול. תחרות עם חיידקים מועילים מפחיתה את הסיכוי להשתרשות של זיהומים מעין אלה.

לרבים מהחיידקים הפרוביוטיים הנפוצים ישנה השפעההמגבירה את החומציותשל דרכי העיכול. כאשר רמת ה-pHשל המעיים קרובה לניטראלית, כפי שהיא נוטה להיות אצל מי שחסרים בחיידקים פרוביוטיים, חלה עלייה בהתרבותם של השמרים והחיידקים הרעים. לעלייה ברמת החומציות ישנה השפעה הפוכה, כשאוכלוסיית החיידקים המועילים מקטינה את רמת ה-pH היא משפרת בכך את מעבר החומרים המזינים דרך דפנות המעיים אל תוך מחזור הדם.

·חיידקים פרוביוטיים מייצרים חומרים מזינים.לחיידקי המעי תרומה חשובה לתזונה בריאה. הם מייצרים ויטמינים מקבוצה B, כולל ביוטין, תיאמין (B1), ריבופלאבין (B2), חומצה פנטותנית (B5)ופירידוקסין (B6). בנוסף, הם מייצרים חומצות שומן קצרות-שרשרת, נוגדי-חמצון (אנטיאוקסידנטים), חומצות אמיניותוויטמין K, הזוכה להכרה גוברת בתרומתו לבניית העצמות ולבריאות הלב.

· נוגדנים

חומרים חיסוניים שנוצרו למטרה אחת: תפקידם לזהות ולתקוף את גורמי המחלות המסוימים שלשמם נוצרו.

חיידקים פרוביוטיים ממריצים את המערכת החיסונית.חיידקים פרוביוטיים מעוררים ייצור נוגדנים ומגבירים את פעילותם של תאי הדם הלבנים, תאים חיסוניים שמתבייתים על מחוללי מחלות, מכלים וזוללים אותם. בנוסף, הם מגבירים את ייצור הציטוקינים (Cytokines), מתווכים כימיים של המערכת החיסונית.

·חיידקים פרוביוטיים מעכבים התפשטות של גידולים סרטניים.מחקרים שבחנו בעלי חיים הראו כי חיידקים פרוביוטיים יכולים לבלום את התפתחותם של גידולים סרטניים שנוצרו עקב השפעתם של כימיקלים רעילים. בנוסף לכך, יכולים החיידקים הפרוביוטיים לבלום פעילות של חומרים ההופכים תאים בריאים לסרטניים ולהקטין את ריכוזי האנזימים ההופכים מצבים טרום סרטניים לסרטניים. נראה כי החיידקים הטובים מועילים במיוחד להתגוננות מפני סרטן המעי הגס.

·חיידקים פרוביוטיים נלחמים בזיהומים.אוכלוסיית חיידקי המעי מייצרת חומרים כימיים שמשמידים חיידקים מזיקים. בנוסף, החיידקים הפרוביוטיים מדכאים התרבות חיידקים, שמרים (פטריות חד-תאיות) ווירוסים, על ידי הגברת החומציותשל דרכי העיכול (החיידקים הרעים זקוקים לרמת pHקרובה יותר לניטראלית כדי לשגשג) ועל ידי התחרות שהם יוצרים על המקום והמשאבים. הם עשויים גם להרחיק חיידקים מחוללי מחלות באמצעות מניעת היצמדותם לרקמות או מניעה של הפרשת הרעלנים מהחיידקים הרעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת... כרגיל... ((:

אריק
    28/09/2008

כרגיל עונה מהר ולעניין... ((: לא מתקמצנת על פרטים.... איזה כיף.. לא ניסיתי אף פעם את הטונה עם שמן זית... אני אקנה ואנסה... בשמן צמחי זה די טעים... גם את היוגה אני אנסה... ההפרש במחיר לא כ"כ גדול.. וגם אם הטעם זהה... נרויח חיידקים פרוביוטיים שגם אם לא עוזרים, בטוח לא פוגעים... האמת אני לא יודע אם זה פסיכולוגי אצלי.. אבל לפעמים שאני מרגיש צרבת פנימית כזה אחרי אוכל... אני אוכל איזה יוגורט עם ביו וזה נרגע... וגם אני זוכר שחבר סיפר לי שהיו לו כאבי בטן והרופא המליץ לו על יוגורט עם ביו... וזה עזר לו.. שוב תודה ענת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל

ענת פלדמן
    28/09/2008

פסיכולוגי אצלנו. גם אם יש הסבר פיזיולוגי או גנטי הכל בראש והכל בר טיפול. אם פעם ירצה הגורל ותבוא לטיפול כולל - תקבל כלים מנטליים לטפל בכל המגבלות הפיזיות והנפשיות (שיש למעשה אצל כולנו) קסם. בינתיים אם היוגורט עוזר - זה נפלא, וכמובן ששמחתי לעזור. ANY TIME, ושנה טובה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו