תוהה לגבי התזונאית כאן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוהה לגבי התזונאית כאן
    סער
    29/09/2008

אז ככה, אני מתאמן בחד"כ מעל לשלוש שנים כבר ואני תוהה לגבי ההסמכה של התזונאים כאן, במיוחד ענת? אם זכרתי נכון את השם כי עברתי לדף התגובה ולא חשבתי על זה.. מצטער חשבתי שזה מאוד נחמד שיש כאן תזונאית שבטח נערים מתבגרים ואנשים בכללי יוכלו להיעזר בהם עד שלהפתעתי את פשוט לא יודעת מה את אומרת.. נקודה אחת שקפצה לעיני, מה יש לך נגד אבקות חלבון? הם מהווים סכנה בעיניך שאת לא ממליצה עליהם? אבקת חלבון זה כמו לאכול עוף, רק זה נוזל וממש קל ונוחה לשתייה (שלא לדבר גם טעים) במיוחד לאחר אימון וכשאין לך מקור חלבון זמין (גם ספיגה של אבקת מי גבינה היא די מהירה למרות שלדבר אין חשיבות) אז נסכם את הנקודה הזאת כאן שלחלבון באבקה לא יצמיח כנפיים, לא יהרוס את הכבד, לא יעשה אותך בודיבילדר 200 קילו וגם לא יעשה אותך דרדס, זה בדיוק כמו לאכול חלבון (חלבון מלא באיכות גבוהה, בעל ערך ביולוגי גבוה יותר מזה של ביצה וגם זול - בערך 3.5 שקל למנה של 25 ג' חלבון) עכשיו באה הנקודה השנייה, איך את יכולה להגיד לאנשים שבאים אלייך עם 0 ידע בתזונה שהיפרטרופיה תתבצע ללא אכילה נכונה? כשכל הקטע בפיתוח גוף זה לאכול נכון! על המתאמן לאכול 1.8 ג' חלבון פר קילו לא משנה אם הוא בדיאטה או בעלייה במסת שריר (אם בדיאטה רצוי אפילו 2ג' לקילו!), ומה שיקבע אם זו עלייה או ירידה זה המאזן החיובי או השלילי בסוף היום, כמה הכניס לעומת הוציא בתאכלס אני רוצה לראות מישהו עור ועצמות מתאמן בחדר כושר וממשיך לאכול כמו תוכי במשך כל היום וגודל מזה! באמת, אם אין לך ידע בקטע של פיתוח גוף והדבר היחידי שאת מבינה בו זה לבנות תפריטים לאנשים זקנים אז וואלה? תעשי את זה, אבל ככה להוליך שולל אנשים שרוצים לראות תוצאות בגלל שיש לך איזה אינטרס אישי לא להגיד שאבקות חלבון זה בסדר, מבחינתי זה מעבר לקו האדום.. אין לך מושג כמה פיתוח גוף זה מרתון, ואחרי ששנה תעבור בלי תוצאות מי-יודע-מה בגלל משהו מוטעה שמישהי כתבה לבחור שיש לו 0 ידע והרסה לו שנה של אימונים שהוא יכול להתגאות בה, תרד ל-0, את פשוט הורסת לאנשים.. באמת אז חלאס עם הצרות עין אני משער שאת אפילו לא תתייחסי לתגובתי או אפילו תמחקי אותה (שזה יראה באמת על תת רמה) ואפילו אם כן תעשי את זה בשביל להסתיר את הבושה שתזונאית גדולה מטעה אנשים, לפחות קחי את הערות שלי לתשומת ליבך ותפסיקי עם ההטעיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוהה לגבי התזונאית כאן

הוספת תגובה

• סער יקירי

ענת פלדמן
    29/09/2008

תודה על הערותיך, אנסה לענות עליהן אחת אחת
    1. אינני תזונאית במקצועי, את הידע בתזונה רכשתי במהלך לימודי התואר הראשון, בין היתר תזונת ספורט, אותם סיימתי בהצטיינות עם התמחות בפיזיולוגיה. ומתוך שנות ניסיון רבות ועבודה בתחום. בשנים האחרונות אני מתמחה בפילוסופיה, (דוקטורנטית לשעבר באונ' ת"א), וב NLP כך שאני משלבת את עניין הכושר, התזונה והחשיבה לכל הגילאים, לאו דווקא לזקנים, עד 120.
    2. אני תמיד נוטה להדגיש שזו פילוסופית החיים שלי, שאני מעדיפה שלא לשלוח ישר לשתות אבקות ושייקים, אבל ציינתי לא פעם שאיש באמונתו יחיה ושאני לא עושה מסעות צלב כנגד חברה זו או אחרת. על במת הפורום שנתנה לי אני מביאה את דעתי האישית בצניעות, אינני כופה דעה זו או אחרת וכמובן שלא חובה לקבל את דעותי או להסכים איתן. ולכן אני מודה לך על תגובתך. מכאן ועד זלזול בכל הידע והניסיון המרחק הוא גדול, אבל זכותך להחזיק בדעה זו או אחרת.
    3. אנשים נוטים לחשוב בטעות, שאם יאכלו או ישתו מנות גדולות של חלבון יגדלו השרירים שלהם. וזו טעות. השילוב האופטימלי של פעילות אל מול התנגדות ותזונה מאוזנת ונכונה (פי 1.5 עד 2 כפול משקל הגוף) ובשילוב עם פעילות אירובית יתנו תוצאות. ואפשר בהחלט לקבל את הכמות הרצויה מהאוכל שלנו. כל מקרה לגופו. אני לומדת לאט לאט להכיר כל שואל , וכל הפרטים שנותנים לי בונים תמונה מעט יותר אמינה מפעם לפעם. זה נכון שזה לא כמו לראות את האנשים פנים מול פנים אבל במסגרת המוגבלת של הפורום, עבודה שאני עושה בהתנדבות מלאה ומתוך תחושה של שליחות, זה בכל זאת נותן משהו. כך אני מקווה.
    4. שוב תודה על שטרחת ורשמת ושטחת הערותיך. אני מאחלת לך שנה טובה, שנה של עשיה ופריחה והרבה חיוביות. מקווה שהתייחסתי לכל הסעיפים, אשמח להוסיף אם חסרה נקודה
    תודה וחג שמח,
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרו-ענת סער

קרין
    29/09/2008

1. תראה איך ענתה לך... מה עוד אתה יכול לבקש? 2. אני מסכימה ען ענת לגבי זה שהיא לא כופה כאן על אך אחד כלום, היא מביאה את עמדת והצעותייה.. 3. אני גם מאוד מאוד נגד כדורים ואבקות ודברים מלאכותיים כאלו אחרים, ךהכניס לגוף..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה קרין :)

ענת פלדמן
    30/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי מילים

אהרון
    29/09/2008

שיכולות להביע את הערצתי לצורה החכמה והתרבותית בה הגבת להתקפה חסרת רסן המונעת על ידי אינטרס מסחרי בולט לעין. רק אדם שקול ואיכותי כמוך מסוגל בכלל להתייחס לסיגנון בוטה של אדם במצוקה. בטח שלחברי הפורום אין שום ספק לגבי הכישורים המקצועים שלך, המסירות וההשקעה האין סופית. מי יתן וירבו כמוך. שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אהרון יקירי :)

ענת פלדמן
    30/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון

סער
    30/09/2008

אולי לא ציינתי את העובדה שאני בעצם מתבגר בן 16 בעצמי, שפעם היה שמן עם עודף של 20 קילו!
    התחלתי להתאמן בשביל אורך חיים בריא יותר ולאחר מכן קראתי מאמרים באנגלית וגלשתי בפורומים בעברית עם אנשים מומחי תזונה שתרמו לי רבות לידע שלי.
    אז תרשה לי להגיד, מי אתה שתוריד מערכי ככה בטענה שאני גוף מסחרי שכ"כ בולט לעין?
    אני בן אדם שחי ונושם ספורט למעלה משנתיים ופשוט כאב לב לראות אנשים שאינם מבינים כלום בספורט הזה ומוטעים, לכו תגידו עכשיו למישהו ששוקל 90 קילו לא לקחת אבקת חלבון או לאכול פסטרמה כי היא מעובדת ובמקום זה לאכול ביצה וגבינה 5%? אתם רציניים?
    אהרון, נראה לי שמשהו איתך כאן מוזר, או שאתה פאנאט של התזונאית או בעל אינטרס כלשהו לאתר הזה.
    אני למען האמת באתי לפה רק בשביל לשאול ד"ר בנוגע לפציעת יד שמטרידה אותי ואז הסתכלתי ברשימה וראיתי שיש גם פורום לתזונת ספורט! אז חשבתי שזה יכול להיות מבורך והתעניינתי עד שראיתי מה הולך פה והרגשתי מחוייב (!) לחלוק כמה דברים שהפריעו לי בגלישה בפורום זה.
    ולתזונאית, מצטער אם פגעתי בקטע של התזונה למבוגרים, פשוט הייתי קצת עצבני אתמול ואינני מפקפק בידע שלך.
    לא פירסמתי מוצרים, לא חברות ולא נעליים - רק אמרתי שאין כל רע בתוסף מזון (וזה מה שזה) בצורה חיצונית כגון אבקה. (יש כאלה לוקחים ויטמינים מחוסר מסויים אחרי שעשו בדיקה, האם גם זה פסול? לא זה לא, לא לבסס את כל הצריכה ממקור אחד שהוא כדור ויטמין - אבל גם פה אנשים לא מבססים את הצריכה ממקור אחד אלא עושים השלמה כללית במנה או שתיים של חלבון)
    אז לסיכום? אין לי אינטרס כלכלי, יש לי לעומת זאת אינטרס אישי בתור בן אדם שמבין בנושא של פיתוח גוף וגם אני חושב שאם לא צריך אז בשביל מה? בכל הנושא של התוספים, אבל מגיע הזמן שבן אדם גדול מדי בשביל להכניס הכל מאוכל \ אין לו זמן (בן אדם עובד \ לומד כמוני 13 שעות ביום)
    אז ישנן פתרונות שלא נופלים מאוכל ולא מסוכנים הנקראים תוספי מזון.
    *כל מה שביקשתי זה שתגדילו ראש, זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סער

ענת פלדמן
    30/09/2008

דבריך התקבלו בברכה, אני מניחה שאהרון הגיב בעיקר לאור העוצמות בהן נאמרו המילים, הגבת בווליום שיא . אתה יותר ממוזמן לגלוש כאן מידי פעם ולהאיר את עינינו לאור ניסיונך הרב. קח בחשבון יחד עם זאת - שוב- שמה שמתאים ועובד עבורך יכול להיות שלא מתאים לאחרים ומה שאנו משתדלים במסגרת הפורום זה בדיוק זה- לא לתת תשובות גורפות אלא כמה שיותר מותאמות לשואל מתוך הידע הניסיון ופילוסופית החיים שלנו.
    אהרון עושה עבודת קודש, הוא עונה תשובות מסורות מקצועיות מדויקות ומתוך אכפתיות מופלאה בעיקר בפורום "תזונה וספורט", אם המטרה שלי כאן היא שיכירו אותי ואת פועלי הוא עושה זאת מאינטרסים של פילנטרופיות ואהבת הזולת ותו לא. יש בינינו הערכה הדדית לאור המוכנות לעזור לאנשים ואנחנו גם דומים בהשקפת העולם שלנו מבחינות רבות. אחת מהן היא - ניחשת - שאבקות חלבון אינן הכרח המציאות. אבל שוב - כל מקרה לגופו.
    אישית אני לוקחת כל בוקר תוסף של ויטמין C ו B קומפלקס כי לי זה מתאים.
    כיסינו את העניין?
    שתהיה שנה טובה ומוצלחת, שנת סובלנות ופתיחות לכולנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מובן..

סער
    30/09/2008

אני משער שהנקודה הכללית מובנת.. למרות שהיה לי צורך להבהיר עוד משהו קטן על "לכל אדם יש דרישות משלו" שהן אכן נכונות, אבל ישנם קווים מנחים בפיתוח גוף שתקפים לכל אדם שמתאמן (אדם = זכר), האינדיוידואליות נכנסת בקטע של חילוף חומרים ובמשקל בלבד (אנשים בריאים בלבד, לא כאלה עם מחלות שמשפיעות על התזונה שלהם, שלזה משקל גדול מאוד אבל זו לא הפואנטה. בקיצור, בהנחה שהמתאמנים בריאים) רק החילוף חומרים יגיד בין אם הצריכה תיהיה גבוהה יותר או נמוכה יותר - חילוף חומרים כנגד משקל גוף. כמובן שכל ההודעות שלי תקפות רק לנושא של פיתוח גוף, כל ענף ספורט לגופו.. ורק להבהיר שאין טינה, ההודעות שלי נכתבות רק מאהבה לספורט נטו. וגם בתור אשת מקצוע, אני ממליץ לך לקרוא מאמרים עכשויים בנושאי ספורט שונים (כמובן ממקורות מוסמכים), במקצוע הזה הידע שאפשר לצבור הוא אינסופי עם כל המאמרים וידע הוא כוח. שיהיה לכם חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיגים

ענת פלדמן
    30/09/2008

שני משפטים מנחים אותי בחיי: 1. "ואהבת לרעך כמוך". 2. "מכל תלמידי השכלתי".
    ואהבת לרעך כמוך: כמה פשוט ומופלא - להתיחס אל האחר כמו שהייתי רוצה שיתייחס אלי. בנימוס, בכבוד, להעלות אותו ולא להנמיך אותו, אפס ביקורתיות ושיפוטיות, מתוך שלמות וביטחון פנימי.
    מכל תלמידי השכלתי: כל האנשים, החוויות, הסובב אותנו באים עלינו על מנת ללמד אותנו. לקדם אותנו, להצמיח ולפתח. ידע, כלים לחיים, תובנות חיצוניות בד בבד עם תובנות פנימיות עלי כבן אדם.
    אני מעט יותר מבוגרת ממך, עם ניסיון עשיר יותר, אין מה לעשות עוד 19 שנה עושות את שלהן, לימודים, אימהות, עליות ומורדות ושוב עליות לאורך השנים, ובכל זאת אני מודה לך על השיחה, ההערות וההארות, על ההזדמנות לשטוח מקצת מפילוסופית חיי שחשובה לעניות דעתי לא פחות מתוסף חלבון זה או אחר.
    באהבה, ואשמח להנות מהידע שלך כמו גם הגולשים
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סער יקירי. עד לרגע זה..

אסף
    09/10/2008

הייתי בטוח שאתה סוכן ומשווק שתוספי מזון. כנראה שגם אהרון חשב כך. הסגנון שבה גוננת על התוספים האלה לא הותירה הרבה מקום לספק. אז אל תכעס על אהרון. פשוט תקרא את מה שכתבת ותבין שלא ככה פונים לאנשים. גם אם אתה לחלוטין לא מסכים איתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת?

שרון
    30/09/2008

אני מברך על צורת התגובה שלך ענת. אבל כנראה שיש מידה מסויימת של חוסר ידע בנושא הזה של תוספי מזון. אני למשל שקלתי 62 קילו ואני בן 43. אחרי התייעצות עם רופא תזונה התחלתי להשתמש בתוספי חלבון ופחמימות ואני כרגע שוקל 78.5 קילו עם מסת שריר לא רעה .עשיתי לא מזמן בדיקות ונכון לעכשיו הכל בסדר. התוספים האלה אמורים להיות טבעיים. לא? אני אישית נגד חומרים סינטטים כמו אבקת קריאטין וכו' אבל אם זה טבעי? דבר שני אני מסכים איתך ענת שלקבל חומרי בניה לגוף ממזון זה הכי טוב אבל את צריכה לדעת שיש אנשים שעבורם לאכול זה הכרח ולא הנאה. אני למשל סובל כל החיים מחוסר תאבון. אוכל את המינימום הדרוש ואני לא מעלה בדעתי לאכול 4-6 ארוחות קטנות ביום. אז האבקות האלה בשבילי הם פיתרון נוח ואפקטיבי מאד. וכמוני יש עוד הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון

ענת פלדמן
    30/09/2008

כל מקרה לגופו, כל אחד ומצבו האישי, אני מברכת אותך על הטיפול בבריאות שלך ועל ההתקדמות והתוצאות. וודאי שיש אנשים כאלו ואנשים אחרים. זו הסיבה שאני מאמנת אישית ומטפלת במקצועי באופן פרטני בכל אחד ואחד. וגם התשובות שלי, אם סער היה עוקב וקורא לעומק הוא היה מבחין שהן מנסות להיות (במגבלות הפורום ) כמה שיותר תלויות מקרה. האמן לי שאת הכל ראיתי ובהכל נתקלתי ואם האבקות עושות לך טוב זה נפלא. שוב, אינני יוצאת במסעות לוחמה כנגד מוצר זה או אחר, זו פשוט לא אני. קטונתי. אם תרשה לי להתייחס למקרה שלך, כי הנה פנית אלי, אתה בן 43, עברת דברים, אתה במצב מודעות שונה, לפי מה שאני קולטת מאד מיושב ואחראי שבודק את כל האופציות ויכול להיות שאם היו מצטלבות דרכינו הטיפול שהייתי ממליצה עליו היה דומה. אינני יודעת. אבל שוב - כולנו כל כך שונים מנטלית ופיזית שאני מסכימה עם דבריך ומודה על שהעלית אותם כאן לחדד נקודה זו.
    נזכרתי במשהו נוסף: אומרים שריצה דופקת את הברכיים והיא לא בריאה וכו' ומנגד יקומו אנשים שיאמרו שאחרי ניתוח בברך דווקא ריצה עושה להם הכי טוב כיון שהיא מחזקת את השרירים ועוזרת לבניית העצם. ואני יושבת וקוראת ומחייכת כי אין תשובה חד משמעית. ויותר מזה: הכל בראש. אני שנים סבלתי מכאבי ברכיים ולא רצתי ומטיפול מנטלי שעשיתי לעצמי בשיטת הטיפול שלי אין יום שאני לא רצה ואין שום כאבים. כי הכל בראש. עניין הגופנפש הוא כל כך משמעותי וחזק בחיים שלנו ושוב -כל כך אישי - שאני רחוקה מלהתיימר בלצאת בהצהרות חותכות. ועדיין אני מאמינה ששילוב של פעילות פיזית, אכילה נכונה וחשיבה חיובית - לא רק כמושג אלא גם ככלי התנהגותי, טכניקות חשיבה והדמיה, הכל אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את חמודה . (--:

אסף
    09/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :))

ענת פלדמן
    09/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו