תזונת מפתח גוף מקצועי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת מפתח גוף מקצועי
    אור
    04/10/2008

שלום, שמי עומר ואני מפתח גוף בצורה מקצועית כבר שנה וחצי. לפי מה שאני יודע על מפתח גוף (באדיבילדרים) יש לצרוך בין 2-2.2 גרם חלבון ביום מעולם ולעולם לא צרכתי ואצרוך קריאטין, יש משהו אפלולי ולא ידוע בחומר הזה, ומבחינתי הבריאות היא מעל הכל שחכתי לציין, משקלי 70 וגובהי 172 (9% שומן). יש לי נטייה מעצבנת לחלוטין לעלות במשקל, מכל מזון משמין שהוא, ולכן אני אוכל מזון בריא באורך כל היום, ומתאמן בין 4-6 אימונים בשבוע בשיטת ABC, ולאור זה, איני חושב שכדאי לי לצרוך אבקות לעלייה במסה שמכילות קלוריות רבות, תתקני אותי אם אני טועה. מה שכן הוא שבגלל שאיני יכול לצרוך את כל כמות החלבון רק מאוכל (140-150 גרם חלבון זה די הרבה), אני צורך אבקות חלבון מי גבינה 100% אחרי אימון (כף אחת של 24 גרם חלבון), כף של חלבון מתקדם שמתעכל לאט בבוקר (27.5 גרם חלבון) וכף הגשה בערב (27.5 גרם חלבון), בימים ללא אימון אני שותה רק 2 שייקים, בבוקר ובערב. זה יוצא 80 גרם חלבון. עכשיו לשאלה : אני מפחד לצרוך יותר מדי חלבונים כדי לא להעמיס על הכליות ואני לא רוצה לעבור את ה150. חוץ מאבקות חלבון מקורות החלבונים שלי במשך היום הם: 2 חזה עוף, חצי קופסת קוטג, פרוסת גבינה צהובה, לחם מלא, 1-2 בננות, 1-2 ביצים. האם צריכת החלבון שלי עוברת את ה150 גרם ליום ? ומה עלול לקרות אם אצרוך יותר מידי חלבון ? ואם הצריכה שלי היא גבוהה מדי האם תוכלו לכוון אותי לצריכה נכונה יותר ? והאם כדאי לי להוריד שייק אחד של חלבון מהתפריט (בבוקר או בערב) מצטער על האורך , תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת מפתח גוף מקצועי

הוספת תגובה

• עומר

ענת פלדמן
    04/10/2008

אל תדאג, לא אפנה אותך לצרוך קריאטין. אני מברכת אותך על הבריאות והאיזון, המודעות והדיוק. לגבי הקלוריות של האבקות, שלדעתי גם הן מיותרות אבל אני לא נלחמת על זה כמו שכבר ציינתי בעבר. איך אומרים? If it aint broken dont fix it. אם זה עובד בשבילך שנה וחצי אז למה לשנות משהו? לדעתי: 2 גרם חלבון למשקל גוף זה מספיק. גם למקצוען כמוך. אתה תמיד יכול להוסיף עוד חלבון אם אתה רואה שינוי "לרעה". מה שנותן לנו 140 גרם חלבון.
    במאה גרם חזה עוף מבושל יש 30 גרם חלבון. 100 גרם זו מנה קטנה כך שרק מהעוף אתה יכול להגיע לכמות חלבון יפה מאד. (אני מצרפת את הערכים, אותך מעניין הפרוטאין)

Nutrients in 1/2 of a roasted chicken (light meat)

(Per Serving: 293 calories; 13 g fat; 0 g carbohydrates; 38 g protein)

Calcium, Ca 19.8 mg
    Iron, Fe 1.5 mg
    Magnesium, Mg 33 mg
    Phosphorus, P 264 mg
    Potassium, K 299.64 mg
    Sodium, Na 99 mg
    Zinc, Zn 1.62 mg
    Copper, Cu 0.06 mg
    Manganese, Mn 0.02 mg
    Selenium, Se 31.81 mcg
    Vitamin C 0 mg
    Thiamin 0.07 mg
    Riboflavin 0.15 mg
    Niacin 14.69 mg
    Pantothenic acid 1.22 mg
    Vitamin B-6 0.68 mg
    Folate 3.96 mcg
    Vitamin B-12 0.42 mcg
    Vitamin A, IU 145.2 IU

חצי גביע קוטג' - בערך 13 גר' חלבון, שתי ביצים: 14 גר', כמה פרוסות מהלחם? בשתיים יש בערך 5 גרם, בבננה יש במאה גרם גרם חלבון אחד. אתה לא עובר את מכסת ה 150 וודאי אם אתה לא צורך אבקת חלבון. אם אתה רוצה רשום לי מייל ואשלח לך את האתר הזה שמפרט את ההרכבים התזונתיים, אני לא יכולה דרך הפורום. עודף חלבון יוצר עומס על הכליות, ובכלל אנחנו בעד איזון. זו אחת הטענות נגד דיאטת אטקינס למשל. אני מצרפת לך כתבה של BEOK בנידון, אבל האינטרנט מפוצץ במאמרים נוספים.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7510
    אני לא מאמינה שאתה בסיכון, יחד עם זאת אני כן מאמינה שאפשר להוריד בכמויות האבקות במיוחד שיש לך את מחשבון התזונה ואתה יכול במודעות גבוהה יותר לאכול נכון. הפחממות חשובות מאד לבניית הגוף, הן נשכחות בלהט החלבונים. האם אתה צורך מספיק פחממות ביום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות פחמימות יומית

אור
    04/10/2008

וואו לא ציפיתי לקבלת יחס כזה, תודה רבה על התשובה המעמיקה אני מאוד מעריך את זה. הפחמימות שאני אוכל ביום הן: בין 2-4 לחם מלא ביום, (בבוקר), 1-2 בננות (בוקר), סלט ירקות גדול (צהריים), כוס אורז או פסטה (צהריים) תפוח (יחד עם השייק אחרי אימון), תפוח אדמה גודל בינוני בערב. הפחד שלי הוא בעצם מעודף צריכת חלבון בתגרום בעיה שלא ארגיש אותה עכשיו, אלא בעתיד. האם תוכלי אם זו לא טירחה גדולה מידי לבנות תפריט של בערך מה לאכול ביום עם 60-70 גרם חלבון ביום ? בבקשה . תודה רבה על היחס והמענה המהיר, עומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    04/10/2008

רגע, בשביל זה אנחנו נחשב כמה קלוריות בערך אתה מוציא ביום ללא אימון. אמרת שאתה חושש מלהשמין אז גם חשובה הכמות הקלורית ביום, הוצאה מול הכנסה על מנת לשמור על איזון. אתה 1.72 ושוקל 70 אם אני זוכרת נכון. רק חסר לי בן כמה אתה ונכניס את הנתונים למחשבון BMR. את התוצאה נכפיל פי 1.3 על מנת לראות כמה קלוריות אתה מוציא ביום רגיל עם פעולות רצוניות. הליכה, ישיבה וכו'. זה מחשבון אינדיקטיבי וכללי אבל נותן תמונה יחסית אמינה. כך נוכל לבנות לך תפריט של 60 אחוזים פחממות והשאר מחולק בין חלבונים ושומנים, שוב לפי מטרות האימון שלך.
    כמה קלוריות יש באבקות האלו? רשום על הקופסא, תבדוק ונשלב את זה בתפריט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות יומית

אור
    04/10/2008

אני עכשיו בתקופת חיטוב ולכן אני לא נוהג לעבור את ה1600 קלוריות ביום, בתוספת פעילות אירובית 3-4 פעמים בשבוע. כול התוספים ליום עם אימון הם 330 קלוריות, ליום בלי אימון 220 קלוריות. ביום עם אימון כמות החלבון מגיע לכ-80 גרם מהאבקות, ביום ללא אימון ל45-50. אני בן 17 ולפי מחשבון הBMR אני שורף 2300 קלוריות ביום עם פעולות רגילות. האם תוכלי להרכיב לי תפריט שמורכב מ5-6 ארוחות ביום שלא יעבור את ה150 גרם חלבון (זאת אומרת, עד 70 גרם חלבון לא כולל האבקות)? ביום שללא אימון אשלים את צריכת החלבון עם קופסת טונה במים (: . תודה רבה על זמנך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וודאי

ענת פלדמן
    04/10/2008

אז אתה אוכל פחות קלוריות ממה שאתה אמור לאכול. האם זה הגיוני?
    אני סופר מעריכה את ההקפדה על החלבונים ובעיקר את זה שאתה לא רוצה לצרוך יותר מידי, ואני מסכימה בהחלט. יחד עם זאת אתן לך כמה אופציות, אני בעד שתקבל את החלבונים כמה שיותר מהתזונה שלך ומה שיחסר ילך עם האבקות. אז אני צריכה שתעבוד איתי ותבנה מודעות עם המחשבונים האלו. [email protected] אני אשלח לך גם דוגמא של תפריט שבועי, זה גם מופיע באתר שלי אבל אני יכולה לשלוח לך אישית למייל. זה יחסוך לי לרשום פה את הדברים.
    אגב, אתה יכול לאכול טונה בשמן זית, יותר טעים ואתה צריך גם שומנים. ההבדל הקלורי לאחר סינון אינו מהותי אם אני זוכרת נכון
    אתה נער מחונך ואדיב, אני מעריכה מאד את גישתך ומודה לך על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האימייל שלי :

אור
    04/10/2008

תודה רבה , האימייל שלי הוא: [email protected] אם תוכלי לשלוח לשם את התפריט , תודה . חשבתי על במקום שלושה שייקים ביום , לשתות שניים (אחרי אימון ובלילה, על מנת לא לאבד מסת שריר בזמן של כ-8 שעות ללא אוכל) . כך או כך אני מוכרח להגיע ל150 גרם חלבון ביום. אם את חושבת שאני צריך לאכול יותר ממה שאני אוכל כעת, אז את יכולה לשלוח לי תפריט של כמות קלוריות גבוהה יותר מצטער על הטרחה ותודה על התמיכה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

ענת פלדמן
    04/10/2008

מיד שולחת. אני לא רוצה "לדחוף" לך יותר קלוריות, אני חושבת שאתה עושה עבודה טובה כבר שנה וחצי ואני לא רוצה "להפריע" לתהליך. אם אתה נהנה מהאוכל ומודע לכמויות ולהרכבים - שווה להנות מהאוכל על חשבון השיקים. אם אתה אוהב את האבקות - טעים לך, אתה עם "יד על הדופק" אז המשך כך. מיד שולחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אור
    04/10/2008

זה נהדר, תודה רבה !! אני מאוד מודה לך על המענה המהיר והעזרה הרבה זה בהחלט יעזור לי לשמור על מסת שריר ומשקל אני מרגיש את המקצוענות שבמתן תשובתייך ואכנס שוב במידה ויהיו שאלות נוספות בתזונה תקינה במהלך היום שיהיה שבוע נהדר, ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

ענת פלדמן
    04/10/2008

רבה, אני לרשותך גם בהמשך, וכמובן בהצלחה. ברשותך: אתה פרפקציוניסט, רגיש, אחראי ועם מודעות גבוהה, נבון ואדיב. עוד תגיע רחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט זהה

אורי ידגר
    31/01/2009

שלום,קראתי את ההתכבויות בינכם ואני נמצא כעת באותה סיטואציה כשל עומר והייתי שמח גם לקבל את התפריט של ה-150 גרם חלבון.(גם אני כמוהו שותה אבקות חלבון עם פירוק מיידי ומושהה בלילה). אם זה לא מטריח אותך,ענת,זה ממש ישמח אותי. תודה וערב טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו