לענת היקרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לענת היקרה
    שילי
    05/10/2008

היי, שמי ענת ואני בת 21.5, משקלי עלה בתקופת הצבא מ50-51 ל64. בכל תקופת הצבא וגם לאחריה הקפדתי להתאמן בחדר כושר וגם עשיתי שיעורי עיצוב, אך כנראה שאכלתי יותר ממה ששרפתי. כעת אני כבר שוקלת 62 ומעוניינת להגיע למשקל 56-57. מבחינת ספורט אני משתדלת לעשות פעמיים הליכה בחוץ של 45 דק' כל פעם ועוד פעם אחת שיעור ספינינג של שעה (בחג יצא פעמיים- האם זה מזיק?) בנוסף, אני הולכת 3 פעמים בשבוע לשיעור עיצוב וחיטוב של 45 דק' כל שיעור. אשמח לשמוע מה דעתך על האימונים שלי ובנוסף לקבל קצת רעיונות מה רצוי לאכול אחרי שיעור ספינינג. אגב, כמה קלוריות שורפים בשיעור כזה? תודה מראש וגמר חתימה טובה! :) ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לענת היקרה

הוספת תגובה

• ענתי הי

ענת פלדמן
    05/10/2008

תודה על פנייתך. נתייחס קודם לשאלה שהסוגריים שהיא לא פחות חשובה- אז בעיקרון עדיף שלא להעמיס אבל אם את כבר מכירה אותי את יודעת שהכל אישי וודאי שפעם ב (הרי לא כל יום חג) אין שום בעיה לעשות שעתיים ספינינג. כמובן אם הכל בסדר פיזית ולא כואב טפו טפו.
    ההליכות של 45 דק' מצוינות, נסי לגוון בכל זאת על מנת להעלות בעצימות, להגביר את הדופק ולשלב עוד שרירים בהליכה. למשל לשלב דקה של דילוגים, ולחזור להליכה, ושוב דקה של דהרות, פעם ימין לפנים ופעם שמאל ולחזור להליכה מהירה וכך הלאה. בנוסף את יכולה ללכת עם שני בקבוקי מים - כך יש לך שתיה לדרך אבל גם סוג של משקוליות. את יכולה לעשות תרגילים לזרועות שגם תורמים לחיטוב ובעיקר מעלים את הדופק.
    שיעורי חיטוב הם מצוינים, במיוחד לשימור מסת השריר, קחי בחשבון שאת לא שורפת שם הרבה קלוריות.
    לגבי כמות הקלוריות בשיעור ספינינג - זה שוב תלוי. בעצימות האימון, בדופק שאת מגיעה אליו, אפשר לתת לערכה גסה אבל כשמה כן היא - גסה וכללית ואני בעד דיוק. אם יש לך שעון פולר זה כמובן יכול לעזור.
    ככלל - תזונה לחוד וספורט לחוד. כלומר אם את במגמה של ירידה השתדלי להפריד בין השניים וגם ביום של אימון אינטנסיבי להמשיך עם כמות הקלוריות הרגילה. שימי לב - להמשיך לאכול נכון מבחינת חלבונים פחממות מינרלים ויטמינים וכו' אבל לא בהכרח יותר כי את מבקשת להגיע למאזן שלילי
    יחד עם זאת עשי זאת במתינות, עם סבלנות, שקילה של פעם בשבוע ולכוון לחצי קילו ירידה בשבוע. זה יעזור לך לשמור על המשקל האידיאלי שלך לאורך כמה שיותר זמן...
    לפני שיעור עצים של ספינינג (אגב, את עושה ספינינג פעם בשבוע? את יכולה גם פעמיים בשבוע) כשעתיים לפני כדאי לאכול פחממות, פסטה למשל, או כחצי שעה לפני פרי כמו בננה. אני בעד האשלגן... ואחרי האימון - אפשר תפוח עם יוגורט, אפשר כריך עם גבינה או פשוט ארוחה מעט גדולה יותר כשעה אחרי. חביתה, סלט, גבינה, לחם מלא.
    גמ"ח טובה ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת- בהמשך

שילי
    05/10/2008

היי ענת! תודה רבה על ההתייחסות המהירה. לגבי הספינינג- בחג עשיתי פעמיים בשבוע שיעור ספינינג,שעה בכל פעם וחששתי שזה אולי עושה נזק. האם אפשר לעשות ספינינג פעמיים בשבוע באופן קבוע או לפחות להשתדל? זה לא יעשה נזק לברכיים או משהו דומה? תודה רבה שוב:) ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעמיים

ענת פלדמן
    05/10/2008

בשבוע זה מצוין, אם לא כואבות לך הברכיים והכל בסדר אז הכל בסדר. אם את מודאגת יש כאן פורום ספינינג והם מומחים לעניין. שוב, זה מאד אישי. לי לא ממש מתאים הספורט הזה אבל יש מכורים לענין שעושים יותר מפעמיים בשבוע. שווה להתייעץ בפורום הרלוונטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ועוד משהו, הפעם בקשר לתזונה

שילי
    05/10/2008

מה דעתך על התפריט שלי: בוקר: כוס חד פעמית של פייבר 1 עם גביע יוגורט 1.5% (עד 9:00) ביניים: פרי וכוס נסקפה עם חלב 2% שומן- כרבע כוס של חלב (בסביבות 10:30). צהריים: מנה של חזה עוף עם כפית שמן או קציצות הודו לא מטוגנות אלא מבושלות, עם כוס של פחמימה מלאה (בד"כ קינואה או אורז פרא) או 2 תפו"א מבושלים קטנים+ ירקות מבושלים או סלט ירקות. (בין 12:30-13:30). אחה"צ: חטיך אנרג'י שקדים/ חטיף חלבה לייט של 110 קק"ל/ חטיף שוקולדי של 92 קק"ל/פרי+5 אגוזי מלך או 2-3 אגוזי ברזיל. בנוסף, אם אני רעבה- אני אוכלת עוד כריך מלחם קל עם ממרח דל שומן או גלידה דיאט. ערב: פרוסה של פשטידה עם סלט או 2 פרוסות לחם דגנים רגיל לא קל, עם חצי גביע קוטג' 3%, רבע אבוקדו, לפעמים ביצה או טונה במים, עם סלט ועל הסלט כפית טחינה או כפית שמן זית. עד 20:30. לילה:פרי או מעדן דיאט. בד"כ בסופי שבוע אני גם אוכלת פרוסת עוגה בכל יום או שאוכלת קצת יותר בארוחות אבל מדלגת על ביניים. מה דעתך?האם זה בשילוב הספורט שציינתי אמור לקדם אותי במטרה? תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסה"כ

ענת פלדמן
    06/10/2008

זה נראה מצוין, נראה שאת במודעות טובה להרכבים, כמויות. תופתעי לקרוא שבסופי שבוע לא כדאי לדלג על ביניים אלא פשוט לצמצם אותה. הרעיון הוא להישקל פעם בשבוע ולראות אם השילוב של הספורט והתזונה נותן ירידה במשקל. לפי זה אפשר או להגביר פעילות או לצמצם כמויות. אם רק התחלת וגם אם לא - כתבי לי בעוד שבוע אם היה שינוי לטוב במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו