מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת עזרהשילי07/10/2008
שלום, אני בת 21.5 , שוקלת 62 קילו וגובהי 1.62. עליתי 14 קילו בתקופת הצבא שאותם מאוד קשה לי להשיל.הייתי רוצה לחזור למשקל של 56-57 קילו. אני משתדלת לשמור על תפריט אך יש לי בעיה מאוד מאוד קשה של נשנושים..ואחריהם אני מרגישה גם נורא רע שאכלתי. מבחינת ספורט אני עושה פעם-פעמיים בשבוע ספינינג ועוד פעמיים הליכה של 45 דק' כל פעם+ 3 פעמים שיעורי עיצוב. התפריט שלי הוא בערך כזה: בוקר- כוס פייבר 1 עם גביע יוגורט 1.5%. ביניים: פרי ו4-5 אגוזי מלך צהריים: 2 סנדביצ'ים מלחם מלא מופחת (לא יודעת כמה קלוריות,הוא לא באריזה של סופר) עם פסטרמה וטיפה טחינה או גבינה או אבוקדו או טונה+ ירק או אופציה אחרת: מנת בשר דל שומן כמו הודו עם כוס פחמימה מלאה מבושלת , כפית שמן זית וסלט או ירקות מבושלים. ביניים1: חטיף אנרג'י של 85 קק"ל ביניים 2: פרי/גלידה דיאט/2 לחם קל עם ממרח/תפוח עץ עם כפית דבש. ערב: פשטידה לא דיאטטית עם סלט, לימון וכף שמן זית או ביצה קשה עם 2 פרוסות לחם, חצי גביע קוטג' 3%, לפעמים טונה (לפעמים אוכלת חצי אבוקדו במקום השמן). בקטע של הנשנושים: זה קורה בין פעמיים-3 בשבוע כשזה אומר או פרוסת עוגה יבשה, או כמה שוקולדים של מקס ברנר (5-6),או פרוזן יוגורט...או לפעמים זה סתם קרקרים של לחמית.. למה זה קורה לי ולמה קשה לשלוט בזה? אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית על התפריט ואם אפשר כמה טיפים. תודה וגמר חתימה טובה.. ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ענת פלדמן07/10/2008אנחנו ממשיכות את ההתכתבות הקודמת שלנו? אתייחס לעניין ההרגשה שלך אחרי הנשנושים. תקני אותי אם אני טועה: את מחליטה שהיום אין נשנושים, שאת אוכלת מסודר ובריא, אבל החלטות לחוד ומעשים לחוד ואת מרגישה שהעוגה או הפרוזן יוגורט "שולטים" בך ואת מתפתה ואוכלת ואחכ מרגישה רע. ההסבר לתופעה: תת המודע שלך לא מסונכן עם המודע שלך, את מובלת על ידי אוטומט פנימי. הדרך לטיפול היא תכנות תת ההכרה. בטכניקות קצרות ופשוטות שאינני יכולה לעשות איתך דרך הפורום. טיפול עמוק יותר יהיה לשאול את תת המודע שלך למה את מנשנשת ולמה את מרגישה רע אחכ. יכול להיות שיש תחושות שליליות שבאות לידי ביטוי באכילה. ואותן אפשר לנקות ולשחרר, שוב פנים מול פנים או בטלפון. מכירה את אילו שאומרים: את צריכה פשוט להחליט שאת משנה גישה. זה נכון שזה פשוט להחליט אבל לא פשוט לבצע. וכשאומרים "הכל בראש", "צריך לעשות סויצ'", זה נכון. אבל זה לא ממש עוזר... לפי פירוט הספורט שלך את עושה יפה, לגבי האוכל:. הוצאה קלורית מול הכנסה קלורית. ולירידה במשקל אנחנו צריכים את השילוב של תזונה, כושר וחשיבה.
אני מבינה ששאלת שוב כיון שרצית לקבל עוד חוות דעת, אשמח אם חברי הפורום והגולשים יחוו דעתם.
גמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד
ענת פלדמן07/10/2008טיפים להרזיה
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7241&s=ענת%20פלדמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שילי07/10/2008זה אכן המשך של הפעם הקודמת פשוט רציתי להעלות גם את נושא האכילה הרגשית. את צודקת..אני פשוט כל כך מרגישה שאני רוצה להרזות ולהיראות יותר טוב (אני לא מרגישה טוב עם איך שאני נראית..בכלל) ויודעת על פניו מה צריך לעשות אבל אני כל פעם הורסת מחדש.. אני כל פעם מחליטה ומקלקלת.. אני לא מבינה איך כל כך הרבה אנשים מצליחים להרזות ואני שאני כל כך משתדלת...הורסת את זה ברגע אחד עם הרבה שוקולד בערב וכדומה. קראתי את הטיפים אך אני מרגישה שקשה לי ליישם..נגיד קשה לי בלי לשתות תה או נסקפה אחד ליום.. קשה לי לאכול קוביה אחת של שוקולד ולהפסיק. אני לא יודעת איך לשפר את המצב ואיך להרזות סופסוף.. תודה על התייחסותך..את פשוט מקסימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יקירתי
ענת פלדמן07/10/2008אני מבינה בדיוק על מה את מדברת. גם אצלי אין קובית שוקולד - יש שתי שורות (עד הפרה הגדולה, ואני הרבה פעמים גם מחסלת אותה) אבל אני מנטרלת את השליליות. 1. בקיזוז עם ספורט ואוכל בריא בנוסף 2. קבלה עצמית. זו שיטה נפלאה של EFT, שפועלת על זה שאנחנו מקבלים את עצמינו למרות X. זה עוזר להפיג כאבי ראש, זה עוזר להפיג עייפות וגם עוזר נגד חשקים בלתי נשלטים למתוק. ו... גם עוזר אחכ לתחושות השליליות ומבטל את הלופ של היאוש שרק מתגבר.
מה שאני רוצה לומר שאני מאד אמפטית, מבינה ודי מוגבלת בלעזור דרך הפורום. ויש פתרונות לאכילה רגשית, לא בהתכתבות.... בינתיים אני כאן לאוזן קשבת ולהכוונה כללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך!!
שילי07/10/2008בדיוק ככה גם אצלי זה קורה:) עד לפרה! זה כל כך ממכר. למזלי זה לא קורה הרבה כי אנחנו לא מחזיקים בד"כ חבילות של שוקולד בבית אבל אם זה לא מחבילה אז אני מוצאת אופציות אחרות כמו מבונבוניירות וכאלה שזה עכשיו בבעיית החגים. יש לציין שרק אתמול הייתי אצל הדיאטנית ומסתבר שירדתי חצי קילו..אבל בחודש שזה די איטי. ולמרות הירידה ששימחה אותי..היום קלקלתי..כל היום הקפדתי ועכשיו בערב הרסתי. אני מבינה את הרצון שלך לעזור אבל בתנאים האפשריים ומעריכה מאוד. טוב שיש עוד אנשים כמוך. אני מבינה גם שזה קשה לעורר שינוי על גבי הפורום אבל ראיתי שאת עובדת באיזור תל מונד ואני בכלל באיזור המרכז=\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש
ענת פלדמן07/10/2008לי לקוחות מאזור, רמת השרון, רמת אביב. כיון שהטיפול הוא לא ארוך טווח ומספיקות רק כמה פגישות, הראשונה פנים מול פנים השאר - אפשר בטלפון. אם היינו מתאמנות יחד אז אני מסכימה שזו בעיה, אע"פ שאני עושה גם ביקורי בית במרכז. אני לא רוצה לעשות לך שווק אגרסיבי... אנסה לעשות לך הרגשה טובה יותר דרך הפורום, וכאמור: אוזן קשבת ומבינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת פשוט נהדרת
שילי07/10/2008תודה על כל העזרה. אני באמת מעריכה את העבודה שאת עושה.. זה נותן כוחות עצומים להמשיך. הלוואי שאני אדע להתמודד עם הנשנושים שלי והאכילה הרגשית לפני שאני נכנסת לאוניברסיטה, שזה עוד חודש. מפחדת ששם זה יתקלקל עוד יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב ובהצלחה !!
ענת פלדמן07/10/2008מה את לומדת?? אונ' ת"א?
דעי לך שדווקא כניסה למסגרת יכולה מאד לעזור, לחלק את השעות, את הארוחות, מנות הביניים בין ההרצאות. ריצה מאולם לאולם. אני בטוחה שזה ישתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה:)
שילי07/10/2008ביוכימיה ומדעי המזון, לא בת"א, באוניברסיטה העברית. מקווה להצליח. מפחדת מאוד מפיזיקה וכימיה.. אני מקווה שזה באמת ישתפר ולא יחמיר. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגידי..
שילי07/10/2008איך יוצרים איתך קשר ? מייל? מה קורה באימון שכזה? אני מבינה שזה לא אימון ספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמייל
ענת פלדמן07/10/2008זה טוב, טלפון גם. אני גם מאמנת כושר וגם מטפלת. יש כאלו שעובדים איתי רק בכושר (ועדיין לא פתוחים או מוכנים לטיפול) ויש כאלו שבאים רק לטיפול, ויש כאלו שלוקחים את כל החבילה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה באימון?
ענת פלדמן07/10/2008זה מפורט פחות או יותר באתר שלי, כמובן מאד אישי. את יכולה להכנס לשם, זה ב NLP. ואני גם מסבירה בפרוטרוט - או במייל או בטלפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל
ענת פלדמן07/10/2008תחסמי את עצמך על יד הפחד, אל תטעיני את עצמך בסרטים שליליים. דמייני מעכשיו שאת פורחת בלימודים, שנעים שם, שטוב שם, שאת מסתדרת, מוצאת מיד חברים לקבוצת למידה משותפת. זה יופי של מסלול, לא בכדי את מודעת למה שאת אוכלת. לפעמים המקצוע בוחר אותנו ולא אנחנו אותו...
בהצלחה יקירתי, אשמח לעזור בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענתוש היקרה
שילי07/10/2008תודה רבה לך. אמן שיהיה כפי שאת רוצה שאדמיין.. הלוואי והכל יהיה ורוד ויצליח:) תודה על דעתך על המסלול לימודים שלי. אני בשאיפה רוצה להגיע בסוף גם לתזונה:) הבעיה שלי היא שאני יותר מדי מודעת למה שאני עושה או אוכלת ופחות מדי עושה שינויים התנהגותיים המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהיה בדיוק מה שאת רוצה
ענת פלדמן07/10/2008ומה שאת מדמיינת שיהיה. זה חוק קוסמי: כל מה שאת רוצה את מקבלת. קוסמית. רק אל תחסמי, היי חיובית (כמובן שיש טכניקות ....) וזה שלך. את מחליטה, את קובעת. זה מופלא.
השינוי מתחיל במודעות. מודעות זה דבר נפלא, חצי הדרך לפיתרון.
את רואה שאני יכולה לדבר על זה שעות....
אז המון הצלחה, כל שתבקשי לו יהי, זכרי: יש לך הכוחות והיכולת לעשות כל מה שאת רוצה. :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון
שילי07/10/2008המון המון המון תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:))
ענת פלדמן08/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?